НОВИНА 17 ВЕРЕСНЯ 2014

Приполярна Круть!

А ось і довгоочікуваний звіт про, те як себе проявили наші нові гірські універсали – спальники Munro на Приполярному Уралі. Нагадуємо збірну команду гірських туристів з Харкова і Миколаєва в вкрай непростих умовах вдало зробила складний гірський похід – в рамках якого був пройдений рідкісний траверс гори Манарага. Так само здійснений ряд сходжень на сусідні вершини масиву. Команда Red Point офіційно заявляє-ці люди РЕАЛЬНО круті!

 спальники великих розмірів, спорядження Red Point

Звіт люб'язно надано учасницею експедиції, Ганною Сидорчук. Подається в авторській редакції:

"Цього літа вирішили ми піти в похід на приполярний Урал. Місця там красиві, гори не дуже високі, зате найстаріші. Протопали ми близько 300-від км, перевали різні проходили, на вершинки лазили, і завжди зі мною поруч спальник був, грів мою душу і тіло. Мені він представився як Red Point Munro. Як тільки його побачила, так відразу і закохалася. Ну, дуже вже гарний небесно-блакитний колір у нього. І м'який, і пухнастенький, прям, все як я люблю.

У поїзді їхали ми 2,5 доби. І спека стояла така, що згадувати гаряче. А ось Урал нас зустрів суворо. Як тільки приїхали, відразу натягнули на себе весь одяг. Вранці завжди прохолодніше, але не настільки ж! Закутуючись в куртку і натягуючи баф, могла лише тільки мріяти про ніч з моїм новим спальником. Але далі було гірше :).

туристичне спорядження купити в Україні Росії Red Point

Поки "Урал" нас завозив на базу "Бажана", почався сніг. А ми приїхали на курорт, святкувати медовий місяць і ніяк не очікували такого повороту долі. А сніг ще такий великий був, пухнастий, кошлатими пластівцями. Добре за ним спостерігати з машинки, а ось на вулицю і ніс показувати не хотілося. Ну, робити нічого, приїхали.

Довелося все-таки пірнути в холод. І холоду такого було близько тижня. Майже щодня йшов сніг, якщо не сніг, то дощ, якщо не дощ, то густий туман. Загалом, ні пейзажних видів, ні купання в теплих озерах одні лише мокрі речі і натерті ноги. Єдина радість була кожен день, що все-таки настане ніч і вкриє тебе від усіх денних негараздів тепле покривало спальника. І так було щоночі. Пару раз було вже дуже холодно і він із задоволенням зустрівся зі своїм старшим братом – спальником Red Point Munroo в розмірі L – разом набагато тепліше і веселіше.

 трисезонні спальники з утеплювачем прімалофт Red Point

Ось тут я і виявила його перший недолік – це липучки. Липучки не можна приліпити так, щоб вранці не віддирати кілька хвилин косичку від спальника. Але таким мене не здивувати, таке часто в спальниках трапляється. А ось перевага цього спальника заслуговує схвалення. Ідея такої конструкції мені зустрілася вперше і виявилася дуже вдалою. Верхня тканина спальника пришита всього в декількох місцях (до цього я зустрічала тільки спальники з добре відстроченою верхньою тканиною) і це дозволяє їй більш вільно рухатися. Вона, виходить, виконує роль "конденсатки". Вранці усе одно збирається волога на спальнику (в нашому випадку, на ньому збирався іноді і дощ) але за рахунок такої конструкції верхнього шару тканини, він дуже швидко сох. І зазвичай, упаковуючи спальник в рюкзак, він вже був просохлий, коли інші були ще вологими.

експерти тестери спорядження українського виробника Red Point

Мій спальник героїчно пройшов зі мною траверс г.Манараги. Маршрут по якому ми йшли, останній раз ходили 8 років тому. У хлопців було зимове першопроходження. І тут хочеться описати іншу перевагу – це вага і обсяг. Вага мого спальника була 1350 грам і стискався він в невелику грудку, але грів при цьому чудово. І місця багато не займає, і легенький, і швидко сохне, ну просто диво! Ні поспати, ні подрімати під час траверсу мені так і не вдалося. Лише під час тривалих привалів діставала його і грілася, бо було вже дуже холодно. І грів він не тільки мене, а й наших молодят укутував.

 екстірімальне спорядження, намети, спальники, рюкзаки Red Point

Погода поступово почала налагоджуватися. До нас вже приходило сонечко. Розходився туман і відкривалися прекрасні види. Краса-то яка, лепота! У кожній Долинці тут свій світ. Де ліси чудові з Машею і ведмедями, а де озера з крижинами, правда, вже без ведмедів, і болота величезні, і камені різнокольорові, стільки всього побачили цікавого в цьому поході, що, здається, вже нічому і дивуватися. Ось так і гуляли ми в цих красотах 4 тижні.

 Приполярний Урал спальники Red Point

По болотах ходили, та по струмках, по горах, та по лісах... і завжди був зі мною мій спальник блакитний. Низ у нього до кінця походу забруднився трохи, аж надто світлий він у мене. А в іншому – на 5. І в прикрощах і в радощах був зі мною. Зігрівав мене і мокру, і холодну погоду. А головне – настрій своїм блакитним кольором підіймав. Прокидаєшся, дивишся на нього, і навіть хмари на небі потім настрій не псують.

зимові намети з високою вітростійкістю Red Point тестування спорядження на вершині

Якщо будете на Уралі, то обов'язково беріть Red Point Munro, він вже точно Вас не підведе, на собі перевірено :)"

 туристичне спорядження Red Point спальник кокон на Уралі

Дякуємо, Анні, за прекрасну розповідь про свою подорож :) Бажаємо легких сходжень і побільше сонячної погоди :)

НАСТУПНА УСІ НОВИНИ ПОПЕРЕДНЯ
Залишайся в курсі новин

Підписуйся та дізнавайся першим про новинки та думки експертів

Ви успішно підписались на розсилку.

Закрити