НОВИНА 27 СЕРПНЯ 2014

Тест спальника в Кабардино-Балкарії і Карачаєво-Черкесії

Як ви пам'ятаєте, за результатами травневого аукціону, ми надали спорядження чотирьом тестерам, одним з яких став мандрівник-екстремал з Самари – Буслаєв Алексей (4ГУ, 3ГР).

 тестування спорядження Red Point

З 20 липня по 14 серпня, Олексій тестував спальник LIGHTSOME 233 у двох походах по Кабардино-Балкарії (далі по тексту КБР) і Карачаєво-Черкесії (далі по тексту КЧР). І вже готовий звіт про ці нелегкі подорожі (звіт подається мовою оригіналу і в авторській редакції користувача):

"У червні цього року я отримав на тестування спальник від компанії Red Point, виграний при голосуванні на ризик РП. Снаряга була протестована в декількох маршрутах.

Нитка по КБР:

Дол. Тютюсу – Студентський + 30 років сов. альпінізму (2А) – дол. Суллуколсу – пер. Куллумкол + пер. Тютю зап. (варіант 2Б) – дол. Ростовський (рад. 1А) – дол. Каярта льодовий (2Б, першопрохід) – дол. Вершинний (1а) – дол. Саринсу – г. Кестантитау + пер. Джилги + пер. Кумтюбе – в сумі 1а) – дол. Саринсу – пер. Турист – дол. Джайликсу – т/б "Башиль" – прикордонна застава.

 спорядження українського виробника Red Point

Нитка по КЧР (район Архиза):

Піонер + в.Джамараклітебе (в сумі 1а) – пер. баритовий + пер. Архиз (в сумі 1а) – оз. Запрудное верх. – дол. Запрудна-дол. Тур'я – пер.Турій (1б) – пер. Самарський прохід (1б, першопрохід) + траверс П. Московський + пер. церковний – оз. Запрудное верх. – Пер. Московський (рад. 1а) – Пер.Грозовий + траверс хр. Федосєєва (в сумі 1а) – пер.Агур (1а) – оз. 2753 м – пер. Мигвал (1А) – оз. Лазурне пер. Кяфар-Речепста (рад. 1а) – пер.сімнадцяти (1б) – оз. Блакитне-пер. Речепста + в.Речепста (в сумі 1а) – пер. Кінхара (1а) – оз. Чилік-пер. Чилік + Ацгора ( у сумі 1а) – дол. Ацгора-пер. Ажога + траверс хр. Абишира-Ахуба до пер. Речепста-Пхия (в сумі 1А) – дол. Речепста дол. Архиз-дол. Дукка-дол. Велика Дукка – пер. Оленячий – 1а) – дол. Біла-дол. Псиш-сел.

тестування українського спорядження Red Point

Результати тестування спального мішка:

• відповідність предмета спорядження заявленим характеристикам:

температурні режими комфорту (+1 -5 град.) повністю відповідають заявленим характеристикам. У нас на маршрутах температура ночівель була від +12 до -5 градусів. Близько 80% днів були з опадами. Ночівлі були як в лісовій і трав'янистій зоні, так і на моренах, сніжниках. Більшість ночівель першого походу були вище 3000 м. погодні умови включали в себе багатоденний дощ, град, сніг, туман. Всі ночівлі були теплими, дуже комфортними. Жодного разу не мерз. Спав на Іжевському килимку нижче 3000 м, вище застосовував два. Про температурну характеристику  екстрим -18 град. сказати нічого не можу, так як подібних температур не було.

• суб'єктивні відчуття (зручно / незручно, сподобалося/не сподобалося):

спальник здався мені дуже зручним, ідеальний за розміром (ніби по мені шили), сподобався (не тільки мені, а й іншим учасникам). На даний момент це мій улюблений спальник, що не поступається по теплу і обсягу пуховим аналогам.

 огляд спальника Red Point Lightsome 233

Плюси:

для подібних температур – відносно легкий, за рахунок застосування утеплювача Прімалофт, зносостійкий (в останній день тестування виглядав фактично так само, як в перший, компактний при стисненні в компресійному мішку (є в комплекті), м'який, приємний, «дихаючий», при намоканні швидко просихає без втрати своїх якостей. Капюшон у даній моделі скроєний дуже вдало, грамотно, без надмірностей, колірна гамма яскрава.

Мінуси:

мінусів не виявив. Хоча, комусь може здатися, що він важкуватий для даного діапазону температур.

 тестування спальника Red Point Lightsome 233

Рекомендації:

ця модель спальника прекрасно підходить для весняних, літніх, осінніх походів на Кавказ і гори, подібні по висотах і погодних умов. Якщо передбачаються ночівлі на льодовиках, то краще брати килимок товстіший – або ж два тонких, щоб не брати додаткового одягу. Якщо ночівлі на льодовиках виключити, то до -5 градусів можна брати один тонкий килимок, точно вистачить. Спав тільки в сухому комплекті (тонка флісова білизна, тонкі шкарпетки). 

 огляд спальника Red Point Lightsome 233

Спасибі компанії Red Point і сайту ризик.ру за наданий хороший спальник!

За матеріаламиrisk.ru

 

Дякуємо Олексію за випробування спальника і докладний огляд. Сподіваємося, що наше спорядження буде супроводжувати вас ще не в одній подорожі :)
 
А попереду нас чекають ще 2 огляди спорядження від нових тестерів :)
НАСТУПНА УСІ НОВИНИ ПОПЕРЕДНЯ
Залишайся в курсі новин

Підписуйся та дізнавайся першим про новинки та думки експертів

Ви успішно підписались на розсилку.

Закрити