НОВИНА 18 ЖОВТНЯ 2015

Огляд рюкзака Speedline 30 слідами "4 Океанів";)

Нам здається, що про проект "4 Океани" можна говорити ну дууууууже довго. Ось ми саме так і робимо – все слухаємо й слухаємо історії Олі та Паші. Ну і як тут не зізнатися, що слухати відгуки про своє спорядження нам подвійно приємно.

Мандрівники "4 Океанів" побували з рюкзаком SpeedLine 30 в Європі та Азії. Хто, як не вони, можуть докладно розповісти про всі плюси та мінуси рюкзака під час подорожі, що стало в нагоді, а що ні – про все це читайте в докладному звіті про тестування від Ольги Говор.

"На зображенні рюкзак виглядав дуже привабливо – яскравий, "технічний",із безліччю всіляких кишень, строп та петель, але в той же час не наліплено "всього й побільше", об’єм якраз відповідний для щоденного використання та невеликих виїздів на природу. І хоча нашу подію не можна було назвати "невеликим виїздом на природу", ми обрали саме цей рюкзак.

Рюкзак Red Point SpeedLine 30

Red Point SpeedLine 30 ми планували використовувати для транспортування  найцінніших речей, наприклад, документів, грошей та фото техніки. Під час азіатської частини нашої подорожі "4 Океани" ми також використовували його для перельотів у якості ручної поклажі, знову ж таки, з усіма цінностями. Але він нам так сподобався та виявився настільки зручним, що ми його тягали з собою постійно.

Паша з рюкзаком Red Point

Одного разу на Філіппінах, коли ми перечікували в "забутому Богом" селі черговий тайфун, ми пішли прогулятися джунглями. А сильний вітер позбивав із кокосових пальм безліч кокосів, ну ми і зібрали трохи, напилися кокосового молока та ще й забили рюкзак доверху кокосами. Шкода, що папайя ще не дозріла ...

Для прогулянок по місту рюкзак теж дуже зручний – багато кишень всередині рюкзака, до яких не зможе дістатися "зловмисник". Дві внутрішніх сітчастих кишені з боків, підвісна кишеня біля спини з карабінчиком у верхній частині рюкзака. Уздовж спини всередині рюкзака теж є велика кишеня, в якій ми зберігали найцінніше – документи, квитки і т.д.. Ну а взагалі він призначений для питної системи, і тут є вихід назовні для трубки.

 Рюкзаки Red Point хороші і в місті, і в горах

Ще дві кишені зовні з боків рюкзака, там зручно переносити пляшку води, крем від засмаги або, наприклад, панаму, та  все, що може знадобитись у тропіках. Ці кишені притискаються зверху стропами, тому речі звідти не випадають.

Клапан теж порадував двома відділами – зовнішнім (досить великим) та внутрішнім. У зовнішньому відділі клапана у нас зберігалося безліч корисних дрібниць: складаний ніж, ліхтарик, бафи, сонячні окуляри, дроти для підзарядки телефонів та ще купа всього. А у внутрішній кишені можна зберігати щось більш цінне, наприклад, ключі або гаманець.

Основний відділ теж виявився досить містким, хоча з першого погляду рюкзак не здається великим. Зверху рюкзак має дві затяжки на шнурках - одна для тубуса й одна для самого рюкзака, дуже проста, надійна та зручна конструкція.

Окремо варто згадати конструкцію спинки. Під всю площу спинки зроблена спеціальна пластикова пластина, посилена алюмінієвою планкою, все це заховано в спеціальній кишеньці всередині рюкзака. Під час подорожі по Азії ми витягли цю пластину та залишили вдома, аби бути впевненими, що рюкзак всюди пройде за габаритами в ручну поклажу. Але ніде не перевіряли і можна було спокійно залишити "спину" в рюкзаку. Без "спини" рюкзак стає більш м'яким і компактним, але іноді кокоси або ще що-небудь тисне в спину. А під час поїздки на мотоциклі навколо Європи, ми поставили "спину" на місце, рюкзак стало зручніше укладати, нічого не випирає та не тисне. Загалом, використовувати його можна і з жорсткою "спиною", і без неї. Обидва варіанти мають свої переваги і недоліки, головне, що цей рюкзак дозволяє використовувати його в обох варіантах.

Разом з Red Point

Лямки рюкзака зроблені з якогось хитрого матеріалу, який одночасно й досить жорсткий, щоб не мнутись,  і досить м'який, щоб не тиснути на плечі. До того ж форма лямок досить вдала – нікуди не з'їжджає та не заважає. І ще один важливий момент – лямки пришиті досить широко, що робить рюкзак зручним для людей з широкими плечима. Звісно, лямки регулюються по довжині, причому діапазон досить великий. У верхній частині лямок є стропи, що притягують рюкзак ближче до лямок і спини, що не дозволяє йому відкидатися назад і бовтатися. Грудна стяжка регулюється по довжині та висоті. Рюкзак SpeedLine також має регульований поясний ремінь, дуже корисна річ, коли доводиться скакати по камінню або бігти. На поясі є пара невеликих кишеньок, туди можна покласти декілька цукерок, серветки або ще що-небудь корисне.

Ольга Говор з рюкзаком Red Point

Ще на рюкзаку є петлі для кріплення льодорубів або іншого інструменту. Але ми їх за призначенням не використовували, зате прив'язували до них сонячну панель GoalZero.

У спеціальній кишеньці на дні рюкзака захований дощовик, який відмінно закриває весь рюкзак від опадів. На жаль, він просто чорний, а хотілося б якийсь яскравий колір, щоб бути більш помітним.

Матеріал, з якого зшитий рюкзак, просто чудовий, за рік дуже активного використання він не протерся, не порвався та навіть не вицвів на сонці. Тільки покрився шаром пилу та бруду, який, втім, легко відіпрати.

 Відпочиваємо і подорожуємо з рюкзаком Red Point

Отже, можна підсумувати плюси та мінуси, які ми виявили за 9 місяців подорожі.

Плюси:
• Хороший розмір – зручний для невеликих виїздів та щоденного використання
Багато кишень – 4 кишені всередині рюкзака, 2 відділення в клапані, 2 зовнішніх сітчастих кишені
• Зручна спинка та лямки – навіть при досить великій вазі рюкзак не тисне на плечі
• Наявність дощовика – просто необхідна річ, ще краще, якщо вона заздалегідь передбачена в рюкзаку
• Міцний матеріал – ніде нічого не порвалося і не відвалилося
• Яскравий колір – рюкзак чудово виглядає і наживо, і на фотографіях.

Ну і тепер трохи мінусів:
Внутрішні кишені чіпляються – якщо пхати в рюкзак щось велике, то при запихуванні  це щось чіпляється за внутрішні кишені, хотілося б, щоб вони були на липучці або ще якось закривалися
• Нерегульований клапан – якщо хочеться запхнути в рюкзак трохи більше, ніж туди влазить, то регульований по висоті клапан дуже зручний
• Світлі стропи брудняться – всі стропи на рюкзаку світло сірого кольору, і вони досить швидко вкриваються шаром пилу
• Короткі стропи з боків – не можна підв'язати під них що-небудь об'ємне, наприклад килимок, а іноді дуже б хотілося.

 Спорядження на тест red Point

Загалом, рюкзак залишив дуже хороше враження, ймовірно це одна з найбільш близьких до ідеалу "універсального рюкзака" модель, які мені доводилося використовувати."

НАСТУПНА УСІ НОВИНИ ПОПЕРЕДНЯ
Залишайся в курсі новин

Підписуйся та дізнавайся першим про новинки та думки експертів

Ви успішно підписались на розсилку.

Закрити