НОВИНА 02 ЛЮТОГО 2013

ВПЕРШЕ! Жіночий погляд на туристичне спорядження Red Point

У нашій великій дружній родині – поповнення! Ми раді познайомити Вас з нашим другом – прекрасною, активною та сміливою дівчиною – Раміною Дадашевою!

Сьогодні ми нарешті пропонуємо справді жіночий погляд на туристичне спорядження Red Point! Цікаво? Гайда читати!  (відгук подається в авторській редакції та мовою оригіналу):

Дадашева Раміна ділиться відкликанням про наметі Red Point

"Повертаючись в минулому році з зимових Карпат, після невдалого походу по масиву Свидовець та вимушеної відсидки на біостаціонарі під Петросом, ми практично дали собі слово - не їздити в Карпати на новорічні свята, коли погода ще не усталилася. Але ось закінчується листопад, а ми вже укомплектовані квитками в улюблені та дивовижно непередбачувані зимові Карпати! Тому що ніде немає такого Різдва в Україні, таких високих та могутніх смерек – і такого холодного глибокого зеленого неба на заході, як у Карпатах.

Маршрут походу обрали не випадково – рік тому, після декількох днів негоди, хуртовини та білої імли, вже прийнявши рішення про схід з хребта Свидовець на Драгобрат, отримали подарунок від Гір – єдині тридцять хвилин видимості за увесь похід. І це були, звичайно, найкрасивіші 30 хвилин усього походу – постійно дме вітер, що ненадовго розігнав багатоярусні хмари. І захід розмалював всі навколишні гірські масиви, далекі й близькі. А перед нами привільно розкинувся хребет Свидовець, зачаровуючи білосніжними відрогами та крутими кулуарами, що відводить плавну лінію вершин за обрій.. Тоді, проводжаючи сонце, яке розчиняється в аквамариновому повітрі гір, ми вже знали, що повернемося і пройдемо Свидовець взимку – обов'язково.

Цього разу, передчуваючи погодні сюрпризи від Карпат, ми вирішили озброїтися трьохсезонним штурмовим наметом LIGHTHOUSE 2, доброзичливо наданим командою Red Point для сніжних та морозних випробувань. Готувалися до суворих -25, заметів за два метри і сильного вітру на хребті – всі ці "погодні радості", в тій чи іншій послідовності і комплектності, супроводжували нас у попередніх зимових карпатських походах. Судячи з опису, намет нам підходив. Особливо сподобалась вага – при наявності снігової спідниці, намет важить всього 3,125 кг. Крім того, ми сподівалися на його стійкість до вітру і простоту встановлення за будь-якої погоди. 

Огляд намети Red Point Lighthouse 2 в Карпатах 2013

Отримавши намет, насамперед зважили його – ми вже навчені гірким досвідом користування спорядженням різних виробників,  які недобросовісно занижують його вагу. У повній комплектності LIGHTHOUSE 2 таки важить заявлені 3,125 кг. Недовго думаючи, залишили чохол вдома, а це – мінус 120 грам. Хотіли було позбутися від частини кілочків, але їх у комплекті виявилося рівно стільки, скільки потрібно для повноцінної розтяжки намету – 16. Таким чином, оскільки в похід ми вирушали удвох, вага намету в 1,5 кг на одну нас  повністю влаштовував.

Стінки внутрішнього намету частково виконані з сітки. Нас цей факт не збентежив, враховуючи наявність дуже теплих спальників, заодно вирішили перевірити, як це – з сіткою взимку. Отже, перший візуальний огляд намет пройшов позитивно і поїхав з нами в Карпати.

Треба сказати, що погода в цей раз порадувала різноманітністю. Але улюблені нами сильні морози, що приносять з собою стійку ясну погоду, ще не прийшли. Якраз навпаки, тепле повітря та сильний південний вітер (вночі температура не падала нижче -10-12) віщували швидку зміну погоди. Сніговий покрив у горах був неоднорідним – на висоті до 1300 м, тупаючи по безсніжній дорозі, ми журилися, що тягнемо з собою снігоступи почому дарма. Проте, піднявшись на хребет, ми їх вже не знімали до самого узвозу. Друга ночівля походу трапилася у нас якраз на хребті, недалеко від гори Мала Куртяска – на схилі безіменної вершини висотою 1594 м. Звичайно, ми довіряли намету і були готові, за необхідності, побудувати вітрозахисні стінки, але все-таки постаралися максимально (наскільки це можливо) сховатися за схилом гори, від вітру. Вийшло так собі, треба сказати :) Тому намет пройшов повноцінне бойове хрещення під вітром та на снігу.

Намет ред поінт lighthouse 2e 2 в Карпатах 2013

Наївно вважаючи, що сніговий покрив на хребті не повинен бути глибоким, спробували докопатися до землі. Та покинули цю затію, не знайшовши землю через півметра :) Для чистоти експерименту спробували поставити  його поодинці – але намет не піддався, вітер виривав та надував конструкцію, намагаючись забрати її куди-небудь в Закарпаття. Удвох каркас намету поставили швидко – навіть якщо б ставили вперше,  помилитися було б складно – дуги палатки для зручності відрізняються за кольором. Установка тенту очікувано вимагала більше часу – крім основних засувок, якими тент кріпиться до дуг, задіюються й тонкі короткі тканинні зав'язки, які потрібно обв'язати навколо дуги простим вузлом. Треба сказати, що у рукавичках цю кропітку роботу я навчилася виконувати лише з другого разу. Зате порадували чотири фастекси по кутках намету, з допомогою них легко прикріпити тент до внутрянки. Намет відтягнули на всі відтяжки, використавши в якості основних якорів чотири трекпалиці та лопату. Інші відтяжки закріпили за кілочки, максимально закопавши їх у сніг. Снігову спідницю, для додаткової стійкості намету, присипали снігом.

Намет редпоінт Лайтхаус 2 в Карпатах -отзиви користувачів

Незважаючи на вітер, що безперервно посилювався, намет вистояв і жодного разу не змусив засумніватися в своїй міцності. Що стосується внутрянки з сітки, то з подивом для себе відзначили, що вона чудово зберігає тепло в наметі. Про все інше – приємно порадувало кількість кишень у внутрянці. Пробували користуватися вентиляційними віконцями, але ніякої функції в них, крім декоративної, не побачили. Обсяг тамбура – достатній, щоб скласти в ньому два рюкзака і за необхідності – готувати їжу. Чого суб'єктивно не вистачило в житловому просторі намету, так це невеликої петлі-кільця у протилежній від входу стороні намету, приблизно на рівні схрещування дуг (таке кільце є на вході намету). Тоді можна було б розтягнути в наметі мотузку – і вішати на неї рукавички та інші дрібні деталі похідного туалету. Ну і повісити газову лампу, бо не завжди вдається поставити намет настільки рівно, щоб забезпечити безпеку встановлення лампи на підлозі.

Нічний вітер пригнав хмари з Румунії та продовжував їх збирати над Карпатами. Стало ясно, що погода змінюється. Час від часу ми потопали в хмарах, але продовжували рухатися по хребту в сторону Близниць. Ночувати планували вже за ними, на полонині Браїлка. Але погода знову втрутилася в нитку маршруту. Близниці затягнуло щільним хмарою, а на підході до гори Стіг ми потрапили в шквальний поривчастий вітер. Сніг тут з хребта місцями здуло геть, оголивши мерзлий грунт. При невдалому крені мене, з вагою 65 кг з рюкзаком, розвертало обличчям до схилу  та нестримно несло в його напрямку. Такий швидкісний спуск на Драгобрат в наші плани поки не входив, тому ми прийняли рішення переночувати на перемичці – поруч з верхньою станцію підйомника. Треба сказати, що якби не нові вітрозахисні стінки навколо підйомника з дебелих товстих колод, за якими можна було відносно безпечно поставити намет, нам би довелося спускатися вниз в цей же вечір.

Вночі погода остаточно зіпсувалася. Ми ще встигли побачити сонечко з намету, але до моменту збору хмарність остаточно зачепилася за хребет. Вітер з переривчастого перейшов в постійний. Вирішили сходити в с. Ясіня, плекаючи надію на сходження на Петрос через день-другий. Але дива не сталося – погода в Карпатах змінилася і пішов гарний пухнастий різдвяний сніг. Ще 2 дні ми провели на біостаціонарі ЛНУ, гуляючи по засніжених лісах та виглядаючи погоду для сходження.

Відгуки Рамін про намет РедПоінт Lighthouse 2

В цілому, враження від користування наметом позитивні – 4 бали з 5. В умовах Криму і Карпат намет рекомендується до використання і взимку.

Плюси:
• Міцність конструкції – в досліджуваних умовах не викликала нарікань;
• Добротність використовуваних матеріалів і якість виконання намету – на висоті;
• Вага 3,0 на двох, як для зимового намету зі сніжною спідницею, цілком прийнятний. Можливе використання втрьох на сходженнях. Було б чудово, якби снігова спідниця відстібувалась – таким чином заощаджували би вагу в умовах, в яких її використання не передбачається;
• Зручний внутрішній простір намету і великий тамбур;
• Приємні дрібниці – фастекси для кріплення внутрянки до тенту, довгі відтяжки, хороша фурнітура, безліч кишень всередині намету.

Мінуси:
• Сітчасті тунелі для дуг  як здалося, не  досить зручне рішення для штурмового намету, особливо в умовах високої вологості та низьких температур;
• Зав'язки на тенті для дуг  незручно і довго працювати в рукавичках, з липучками зазвичай простіше;
• На вітрі не вдалося поставити каркас поодинці.

Ще раз дякуємо команду Red Point за наданий для подорожі намет LIGHTHOUSE 2!"

Карпати 2013 і намет редпойнт

Ми говоримо Раміні ВЕЛИЧЕЗНЕ СПАСИБІ за огляд намету Red Point Lighthouse 2 в снігових та морозних Карпатах.Бажаємо у 2013 році гори позитиву, море посмішок, вражаючих пригод, надійних і вірних друзів та попутників! Пропонуємо дружити і далі!

А також запрошуємо всіх, хто вже випробував на практиці спорядження Red Point, поділитися своїми враженнями, оглядами, побажаннями – щоб зробити спорядження Red Point ще надійнішим та зручнішим.  Ми будемо вдячні за ваші відгуки та коментарі, а всі активні користувачі отримають приємні сюрпризи від Red Point. Свої огляди надсилайте нам на пошту info(собачка)redpoint.ua вони займуть своє місце на нашій Карті.

НАСТУПНА УСІ НОВИНИ ПОПЕРЕДНЯ
Залишайся в курсі новин

Підписуйся та дізнавайся першим про новинки та думки експертів

Ви успішно підписались на розсилку.

Закрити