НОВИНА 06 СЕРПНЯ 2014

Грузинські Чаухи і TAVRIKA 4

У нас перший огляд нової моделі намету tavrika 4, яку тестував наш експерт Володимир Хитриков в місці, де на досить невеликій площі зосереджено багато альпіністських маршрутів різної категорії складності – Грузії, в районі масиву Чаухи. Ось що він нам повідав:

"У червні-липні 2014 року Дніпропетровська школа альпінізму ім. Сергія Мороза проводила черговий навчальний збір у Грузії, в районі масиву Чаухи. Це невеликий, дуже мальовничий альпіністський район недалеко від Казбека.

 у спорядження Red Point нова вершина - Чаухі Грузія

Тут на досить невеликій площі, зосереджено багато альпіністських маршрутів різної категорії складності. Враховуючи дешеві авіаквитки в Грузію і недалекий підхід в район від автомобільної дороги, це, ймовірно, один з найперспективніших навчальних альпіністських районів, для любителів експедиційного альпінізму.

 спорядження українського виробника Red Point - Чаухі Грузія

 Базовий табір розташований на висоті 2500 м.в зоні альпійської рослинності на березі кришталево чистої річки.

 спорядження українського виробника Red Point - Чаухі Грузія

Для базового табору ми використовували новий чотиримісний намет Red Point TAVRIKA 4. Зовнішній вигляд намету – класична напівбочка.

кемпінговий намет спорядження українського виробника Red Pointвисокий кемпінговий намет спорядження українського виробника Red Point

Вага тенту 3.3 кг, вага алюмінієвих стійок 1,4 кг. Ми використовували намет як кухню і кают-компанію без внутрішнього намету.

 спорядження українського виробника Red Point кемпінговий намет Таврика туристичний намет Red Point

Всередині намету, при цьому може вільно розміститися 6-8 чоловік, а при необхідності 10-12. За рахунок практично вертикальних бортів, обсяг намету використовується максимально ефективно. При цьому ми отримуємо кімнату площею більше 9 м2 і висотою до 1,8 м.тобто практично кухню в хрущовці, але не заставлену меблями. Взагалі, наявність базового намету під час зборів значно підвищує якість життя. У нашому випадку це намет, що допоміг нам "зробити збори бо ж. з 10 днів зборів, 4 дні безперервно лив дощ і якби ми жили і готували їжу в наших штурмових наметах, то напевно не змогли б зберегти речі і спорядження в сухому вигляді. Загалом, намет сподобався дуже, добре підходить в якості базового, для невеликих експедицій будь-якої складності.

Тепер, що сподобалося:

• форма дозволяє максимально використовувати обсяг намету;
• невелика вага 4,7 кг при площі більше 9 м2;
• досить міцна, жорстка тканина з хорошим просоченням;
• вдала конструкція вікон, що дозволяє здійснювати вентиляція під час дощу або прямого сонця;
• наявність двох входів."

Дякуємо Володимиру за тестування нової моделі і з нетерпінням чекаємо нових оглядів :)

НАСТУПНА УСІ НОВИНИ ПОПЕРЕДНЯ
Залишайся в курсі новин

Підписуйся та дізнавайся першим про новинки та думки експертів

Ви успішно підписались на розсилку.

Закрити