НОВИНА 18 ВЕРЕСНЯ 2013

На Корею по Семиліткіну за 36 годин

Літо було яскравим та насиченим різноманітними подіями. Розповісти про тести спорядження та пройдені подорожі сміливо можна вже зараз, восени, коли сходжень вже менше і є час сісти за клавіатуру.

Сьогодні пропонуємо Вам відгук постійного резидента Red Point Test Club, київського альпініста Михайла Фоміна щодо використання намету Lighthouse 2 і спальників Lightsome 233 під час літнього сходження на вершину Хан Тенгрі (висота 7010 метрів, гірська система Тянь Шань):

 Михайло Фомін - київський альпініст - тестує намет і спальник Red Point

"Про спальники Lightsome 233 я вже писав у відгуку про зимову Ушбу і цього літа вони ще раз підтвердили свою всесезонність та справжню універсальність. Ми зі Славою Полежайко використовували їх під час сходження на Хан-Тенгрі (7010 м)  по класиці, з півночі,  після цього в Ала-Арчі.

 на сходженні на Хан-Тенгрі по класиці з півночі і після цього в Ала-Арче

На Хан-Тенгрі акліматизаційні виходи, де вага була не критична, ми брали по спальнику на кожного, щоб спати з комфортом. На штурмовій вихід взяли один на двох, і як завжди – було набагато тепліше, ніж спати окремо. На перемичці 5900, в таборі 3, вночі, перед виходом було досить прохолодно – до мінус 20, але це не завадило нормально відпочити. Вага спальника без компресійника (ми використовували замість них звичайні легкі нейлонові мішки вагою 20 г) всього 1,2 кг, що на двох практично непомітно.

В Ала-Арчу ми їздили з Алмати за однією горою – Вільною Кореєю за маршрутом Семилєткина. Часу було небагато, тому вирішили, що пакуємося в Алмати так, как зазвичай на штурмовій вихід. У підсумку урізали багато спорядження, не взяли намет Lighthouse 2 (обмежилися штурмовою BD Firstlight), і взяли один спальник на двох. В Ала-Арчі на Коронських ночівлях знову ж таки, в спальнику удвох було комфортно. На маршрут ми не брали бівачного спорядження, тому спальник чекав нас внизу.

 Михайло Фомін Після сходження на Вільну Корею
Після сходження на Вільну Корею

Намет Lighthouse 2 ми взяли протестувати на класичному маршруті з півночі на Хан-Тенгрі. Вага 3 кг для повноцінного та теплого двошарового двомісного намету зі спідницею – це цілком хороший показник. Тут усередині не пограєш в хованки, навіть сидіти не нагинаючи голови (принаймні, мені з моїми 1,95 м зросту) можна лише в широкій частині (біля тамбура). Втім,  намет вельми вітростійкий, а цей показник на висоті на порядок важливіший. У таборі 2 (5400 м) на Хан-Тенгрі ми намет залишили як базу.  І простояв він там близько 10 днів у дуже різну, але частіше дуже погану погоду.

Михайло Фомін Після сходження на Вільну Корею

Сильні вітри в другому таборі – швидше правило, аніж виняток, плюс за цей час випало близько метру снігу. Намет встояв, хоча ми його і відкопували кожен раз перед заселенням. Технічно вся фурнітура спрацювала в умовах морозів та вітрів на відмінно – змійки, спідниця, тент, відтяжки. Нічого не відірвалося, не розійшлося, критично не обмерзало."

Намет в Таборі 2 на тлі вершини Хан-Тенгрі
Намет у таборі 2  на тлі вершини Хан-Тенгрі
 тестування спорядження Red Point
 тестування спорядження Red Point

Більше про сходження Михайла читайте тут: alpine.in.ua

Величезне спасибі Михайлу за чудовий звіт! З нетерпінням чекаємо на нові плани сходжень!

НАСТУПНА УСІ НОВИНИ ПОПЕРЕДНЯ
Залишайся в курсі новин

Підписуйся та дізнавайся першим про новинки та думки експертів

Ви успішно підписались на розсилку.

Закрити