НОВИНА 02 ЖОВТНЯ 2013

Рюкзак: прати або не прати?

Сезон походів для справжнього мандрівника не закінчується ніколи. Особливо сентиментальні з кожного походу привозять частинку, якусь дрібницю, яка б нагадувала про те, що трапилося під час пригоди. І коли всі ці трофеї вже не вміщуються в рюкзак, вони переносяться в квартиру – на полички та на столи, для прикраси й естетичної насолоди. А ось рюкзак – відправляється у прання.

 Red Point догляд за рюкзаком

Щодо мийки та прання, речі для походу дещо схожі на котів:) Саме так, не дивуйтеся! Митися треба, але їм це якось навіть заборонено. І якщо у котів є небезпека залити тільки вуха, то з туристичним спорядженням все набагато складніше.

Чи можна прати рюкзак в пральній машині?

Ні – тертя призводить до зношування матеріалу рюкзака. І при тривалому пранні рюкзак буде пошкоджено. Також мийні засоби часто не вимиваються з матеріалів рюкзака повністю. Це може призвести до подразнення чутливої шкіри в ті моменти, коли ви носите рюкзак.

• Після кожного походу вийміть всі речі з рюкзака. Очистіть забруднені ділянки рюкзака щіткою з мильною водою.
• Ніколи не використовуйте пральну машину для прання рюкзака. Не вмикайте і сушарку; це зашкодить покриттю матеріалів рюкзака.
• Тканини, з яких зроблений рюкзак, не можна прасувати праскою.
• Блискавки потрібно тримати в чистоті.
• Зберігати рюкзак найкраще в закритому вигляді –  в сухому, добре провітрюваному місці.

 Рюкзаки Ред Поінт - як доглядати

Чи потрібно використовувати захисне просочення матеріалів рюкзака?

У перші роки використання матеріали рюкзака володіють високим ступенем захисту від води. Однак, в сильний дощ вода буде просочуватися через блискавки та шви. В альпійських регіонах для трекінгу і катання на лижах слід використовувати гермомішки, які не пропускають воду та зберігають всі речі в повній сухості. Більшість трекінгових рюкзаків має накидку від дощу, яку також потрібно застосовувати за необхідністю. На старих моделях рюкзаків просочення буде виконувати свої функції не так довго. А просочення (наприклад, спрей), що потрапило на матеріал ременів рюкзака може призвести до подразнення шкіри.

Помістіть рюкзак у ванну або під душ і помийте його з ph-нейтральним милом. Бруд та плями можна легко очистити за допомогою м'якої щітки (наприклад, старою зубною). Плями таі розводи від поту на рюкзаку можна видалити, просто помивши їх з милом під сильним струменем води. Завжди зберігайте рюкзак в сухому місці!

 Рюкзаки Ред Поінт - як доглядати

Це лише кілька базових порад, які, на наш погляд, допоможуть зберегти рюкзак в чистоті. Якщо Ви користуєтеся іншими корисними способами і Ваш рюкзак залишається завжди чистий))) – пишіть нам, діліться своїми рекомендаціями і ми обов'язково додамо їх до нашого переліку.

За матеріалами: kak.ucoz.com

 Прати або не стирати рюкзак туристичний

НАСТУПНА УСІ НОВИНИ ПОПЕРЕДНЯ
Залишайся в курсі новин

Підписуйся та дізнавайся першим про новинки та думки експертів

Ви успішно підписались на розсилку.

Закрити