НОВИНА 09 ЖОВТНЯ 2012

Огляд спального мішка Red Point OXYGEN 300

Ось ось такий огляд ми отримали від нашого експерта, Володимира Хітрікова. Дуже сподіваємося, що матеріал виявиться корисним тим, хто ще визначається з вибором спального мішка:

Відразу ж сподобалося, що за обсягом в упакованому вигляді  він навіть трохи менше мого улюбленого легкого спальника: Rab Quantum Top Sleeping Bag – одного з кращих спальників цього температурного діапазону. Причому в спальнику Red Point Oxygen 300 пуху на 100гр. більше ніж в Rab Quantum Top Sleeping Bag – відповідно 300 і 200гр.

Огляд спального мішка Red Point Oxygen 300

Зважування показали, що за вагою різниця 194 грама. Щоправда, RAB у мене дещо перероблений – додано 50 грам тканини, для кращої фіксації килимка.

Вага спальника red point

Але в ці 200 гр. більшого ваги входить: 100 гр. пуху, блискавка майже повної довжини, капюшон і, що найголовніше, Red Point Oxygen 300 повністю заповнений пухом, а у Rab Quantum Top — спина без пуху. Тобто обернувшись пару раз вночі, ти можеш виявитися практично на вулиці.

 Пальник RED POINT можна сховатися навіть двом.

За наповненістю пухом вони схожі, але тканина на Red Point здається тонше – незважаючи на те, що в RAB використана тканина Pertex Quantum, що є однією з найбільш тонких і легких тканин, які тримають пух, її вага 30гр. на м. кв. В загальному Red Point при порівнянні виглядає дещо симпатичніше.

 спальником RED POINT можна сховатися навіть двом.

Особливо це стає зрозумілим, якщо перевернути спальники. У RAB немає спини і блискавки, а Oxygen 300 можна сховатися навіть двом.

В упакованому і стиснутому вигляді, спальник займає близько літра обсягу.

В упакованому та стиснутому вигляді спальник займає близько літра обсягу. Частково це досягається за допомогою компресійного мішка, з яким він продається. Тим не менш, зважування показало, що вага мішка 82 гр, це становить 12% від ваги спальника і явно багато. Коли я ходив з цим спальником на Кавказі, то використовував простий силіконізований мішечок, вагою цілих 12 грам.

Зважування спальника Red Point

Колись дуже давно, коли ми робили багато складних технічних сходжень, то чи не головним критерієм спальника, було те, що він повинен поміщатися в каску. Так ось, Red Point Oxygen 300 цей «головний» тест витримує — незалежно від того, в рідному він мішку або у мішечку простіше:

Зважування спальника Red Point

Загалом, це гарний літній спальник, який займає мінімум об'єму в рюкзаку та дозволяє взяти його з собою – особливо, коли немає впевненості, що пригода закінчиться без ночівлі, а нести важкий рюкзак немає бажання або можливості. Оскільки утеплювачем є пух, то необхідно враховувати, що в умовах вологої погоди спальник легко може «вийти з ладу». Тому, якщо Вас чекає більше 2-3 діб ночівель в умовах нестійкої погоди, то краще придбати моделі спальників, де в якості утеплювача використовується водонепроникний Primaloft.

Переваги: Легкий, досить теплий для свого ваги, є можливість пристібнути пару, теплий комір перед капюшоном,  що не дає холодному повітрю потрапляти всередину спальника. До того ж,спальник займає невеликий обсяг в упакованому вигляді, має невисоку ціну.

Недоліки: Середня якість пуху, трохи важкуватий пакувальний мішок.


Дякуємо Володимиру за огляд і негайно починаємо аналіз отриманих рекомендацій!!!

А також запрошуємо всіх, хто вже випробував на практиці спорядження Red Point, поділитися своїми враженнями, оглядами, побажаннями – щоб зробити спорядження Red Point ще на порядок краще! Ми будемо вдячні за ваші відгуки та коментарі, а всі активні користувачі обов'язково отримають приємні сюрпризи від Red Point. Свої огляди надсилайте нам на пошту info@redpoint.ua.

НАСТУПНА УСІ НОВИНИ ПОПЕРЕДНЯ
Залишайся в курсі новин

Підписуйся та дізнавайся першим про новинки та думки експертів

Ви успішно підписались на розсилку.

Закрити