НОВИНА 05 ЛИПНЯ 2017

Огляд спальника Corbett

Наші старі друзі та великі любителі подорожей Паша і Оля, нещодавно побували в Ісландії, де у них була можливо протестувати один з наших спальників Corbett. Ну, і хто, як не вони, можуть докладно розповісти про всі плюси та мінуси спальника в подорожі – про все це читайте в докладному звіті про тестування, який нам надіслали мандрівники:

Спальник Corbett обзор

"Перше з чого варто почати: спальник Corbett – це спальник українського виробника Red Point, який на ринку не так давно, але і не недавно :) Але ми вже встигли оцінити багато моделей їх спорядження. Отже почнемо по порядку ...

Спальник RedPoint Corbett

Характеристики, які вказані виробником:

  • Розмір: S (Small 195x75x50 см) або R (Regular 220x80x50 см)
  • Утеплювач: Termolite Quallo 100g / m2 * 1 шар
  • Температура: +9 / 4 / -7
  • Вага: S  0.98 кг, R  1,1 кг

Думаю, що для початку пройдемося по конструкції та технічним особливостям, а також по значним "фішках" спальника Corbett.

Виробник відносить спальник Corbett до трьох сезонних версій. І з ними важко не погодитися, адже температура комфорту +4 це достатній рівень – іноді навіть для української зими. Але ніколи не варто забувати про особливості організму. І перш ніж вирушати на північний полюс варто випробувати спорядження десь ближче і при більш високих температурах.

 температурний режим спальника Corbett

В спальнику Corbett використаний утеплювач ThermoLite Quallo 7. Це утеплювач з порожніми волокнами, який допомагає зберегти тепло. Звичайно не варто забувати про якісний килимок, який буде не давати холоду проникнути від землі до вас ближче.

Зовнішній матеріал спальника дуже приємний на дотик, при використанні не ковзає і в ньому перебувати дуже комфортно, навіть якщо ви любитель спати тільки в нижній білизні :)

При заявлених температурах спальник досить легкий та компактний (в стиснутому стані займає всього 18*18*20см). Ми використовували модель розміру R і її вага виявилася в рамках заявленого – 0,98 кг. До того ж, це його вага разом з компресійним мішком!

 компресійний мішок спальника RedPoint

Компресійний мішок складається з мішка та клапана на нього – при такій конструкції жодна частина спальника НЕ визирає назовні. Судячи з матеріалу компресійного мішка, він повинен бути вологовідштовхуючим,та нам не довелося це випробувати, але це на щастя! Компресійний мішок затягується 4 стропами. І що дуже зручно, дві з них використовують фастекси, що дозволяє ще швидше дістати спальник. Єдиний мінус, компрессіонник трохи важкуватий.

 Спальник в компресійному мішку

Ця модель спальника випускається з правою та лівою блискавкою. Правобічний і лівобічний спальники однієї ростовки можна зшивати разом (можна і не однієї ростовки, але тоді буде різниця по довжині, що не дуже зручно). До речі, як показала практика, цей спальник прекрасно зшивати з іншими моделями спальників Red Point;

розмір спальника Corbett

Відразу після того як дістав спальник з компресійного мішка, він починає розправлятися і збільшуватися в об'ємі, а значить пружні властивості утеплювача на висоті. Спальник не здається особливо товстим і не виглядає готовим витримати сибірську зиму, але він на це і не розрахований.

Перше, на що дивишся, коли перший раз бачиш спальник  це його зовнішній вигляд. І в спальнику Corbett він дуже привабливий – небесно-блакитний насичений колір зовні. Непомітний напис з назвою фірми і ім'ям моделі. Внутрішня частина спальника світло-сірого кольору. Звичайно, з часом він брудниться, але для естетів давно придумали вкладиші в спальник.

RedPoint Corbett

Капюшон можна легко затягнути за допомогою затягування з фіксатором  навіть при сильному стягуванні фіксатор не «зісковзує», а продовжує надійно фіксувати тканину навколо голови.

 Corbett трехсезонний спальник

У моделі Corbett, як майже у всіх моделях спальників Red Point є комір навколо шиї. Він розрахований на більш низькі температури або вітер, коли дуже хочеться дихати, але не хочеться, щоб всередину спальника задував вітер або проникав холод. У коміра з однієї сторони є затягування, а з іншого боку він з'єднується липучкою. Мінус в тому, що липучку можна застебнути "на себе" при відкритому комірі, і в цьому випадку вона може липнути до одягу або волосся.

огляд спальника Corbett

В спальнику Corbett у верхній частині спального мішка розташувався маленька, але містська кишеня. У ній можна розмістити акумулятор вашого телефону або фотоапарата і він буде в безпеці і не розрядиться під впливом низьких температур вночі. Якщо вже чесно говорити, то можна і телефон або компактну камеру покласти в кишеньку цілком, вона достатньо велика.

RedPoint Corbett

Зі спальника можна легко вибратися або залізти навіть у темряві, так як до собачки блискавки пришита невелика, але досить помітна стропа. Плюс до цього, по всій довжині спальника вшита стропа, щоб блискавка не "закушувала" тканину і можна було легко розстебнути / застебнути спальник.

 застібка спальника

А тепер про те, в яких умовах довелося побувати спальнику і як в ньому спалося.

Ми використали спальник в цілком простих поїздках по містах Європи, зупиняючись в кемпінгах, але це був тільки початок та перевірка, а чи потягне спальник більш серйозні випробування?

Спробувавши, вирішили, що цього спальника має вистачити на травнево-червневу поїздку в Ісландію. І далі були десять днів в суворих ісландських умовах: температура вночі опускалася усього до пари градусів вище нуля, хоча іноді була близько 15 – все залежало від району острова і погоди. В Ісландії пару раз ми ночували при дуже сильному вітрі: звичайно багато залежить від намету, а й спальник тут дуже важливий.

 Випробування спальника RedPoint Корбетт

Спальник показав себе відмінно – при мінімальній температурі та за наявності теплої термобілизни було досить зручно та комфортно спати. Тобто можна з упевненістю сказати, що його заявлена "комфортна" температура цілком відповідає дійсності.

При +15 в спальнику теж досить комфортно спалося, досить було відкрити блискавку знизу або зверху.

Також були часті дощі і питання стояло в тому, а чи не вбере спальник в себе усю вологу. Але наповнювач спальника складається з штучних волокон і з цим проблем на виникло.

 корисні дрібниці в спальнику

А ще в цьому спальнику є дрібниці, які стануть в нагоді тим, у кого багато часу, хто розташувався в базовому таборі або просто любить розвісити свій спальник – на капюшоні і дні спальника вшиті по 2 петлі, спеціально для розвішування спальника."

НАСТУПНА УСІ НОВИНИ ПОПЕРЕДНЯ
Залишайся в курсі новин

Підписуйся та дізнавайся першим про новинки та думки експертів

Ви успішно підписались на розсилку.

Закрити