НОВИНА 13 ТРАВНЯ 2013

Намет Red Point Steady 3: огляд велоромантика

Зовсім недавно ми подружилися з файними хлопцями з ГО "Велополтава" та з радістю надали велоромантикам намет Red Point Steady 3 – на тестування.

Сказано – зроблено! Наші товариші не підвели та протестували намет у велоподорожі Українськими Карпатами на травневі свята.

 Тест намети Red Point в Карпатах

Своїми враженнями поділився у своєму огляді Роман Неділько, ідейний натхненник "Велополтава":

"Отже, отримавши для тестування намет моделі Steady 3, побіжно оглянувши упаковку, відзначив для себе, що конструкція пакувального мішка виконана на відмінно. Замість блискавки, яка з часом виходить з ладу, виробник пропонує нам конструкцію гермомешку! На практика показала, що ідея чудова! Упаковка займала не більше хвилини. Сам мішок, зроблений з тієї ж тканини, що і тент, маючи ті ж характеристики, що допомагає відмінно почувати себе у вологих погодних умовах.

Чохол намети стеаді 3 редпоінт

До речі, перший раз я її протестував у вітрильному поході, де вирішив перевірити  а наскільки добре пакувальний мішок тримає воду. Для цього я поклав упакований намет зверху на носі. Тоді зарядив дощ і вона так весь день й пролежала. Тест був пройдений. А тепер ложка дьогтю: володіючи малою вагою, цей мішок за рахунок тентової тканини (поліестер RIP STOP 68D 185T, PU COATING 5000 мм H2O), досить неміцний, коли питання стосується механічних пошкоджень. Але це боротьба за вагу/ціну/якість... поки це оптимальне рішення. В ході нашого велопоходу упаковка в одному місці протерлася :( але я спеціально возив  спорядження зовні, щоб намет отримав максимальний краш-тест.

тестування продукції редпоінт

Але повернемося безпосередньо до намету. Найповніший тест він отримав під час велоподорожі Українськими Карпатами. Отже, вага – 3.25 кг. Оптимальний для «троячки». Вага, що заявлена виробником, відповідає дійсності.

Тент: поліестер RIP STOP 68D 185T, PU COATING 5000 мм H2O – чудово тримає воду (звичайно, поки тент новий  і просочення нікуди не поділося). Потрапили в районі села Угля в зливу і тент чудово впорався з водним потоком.

Низ: поліестер OXFORD 150D, PU COATING 10000 мм H2O – нарікань не викликав. Все прошито якісно і добротно. Кути декілька разів прошиті.

Внутрішній намет: Нейлон RIP STOP 68D 210T – тут варто відзначити відмінне конструктивне рішення: широко і просторо, немає «відчуття здавленості». Вся “внутрянка” виконана з сітки, що забезпечує прекрасну вентиляцію.

Намет Red Point Steady 3 в Карпатах на велопрогулянки

А ось так вона виглядає зсередини:

Краш тест намети Red Point стеаді 3

Дуги: ALU 7001 T6 Ø 9.5 мм. Ось це рішення,  ось те, що що потрібно. Завдяки більшому діаметру, ніж зазвичай (Ø 8.5 мм),  намет має дуже жорсткий каркас. Ми перевірили це в ході ночівлі на Чорногірському хребті. Коли ми валилися з ніг від втоми, і було одне бажання – швидше прилягти відпочити, Ігор зайнявся установкою намету і... і не забив жодного кілка в підставу, а також не поставив її на розтяжки. Два кілочка втикнув, щоб натягнути тамбура і все. Чи потрібно говорити, що вночі піднявся страшний вітер, але намет навіть не ворухнувся.

 краш тест наметів RedPoint

Підсумок?

Red Point™ надали нам відмінний намет за розумні гроші! Ставиться швидко, розбирається теж...
Єдине але... можна було зробити нижні краї тенту трохи нижче ;)

матеріал намету

P. S. Сохне теж швидко... в останню ночівлю поблизу міста Свалява на нас спустилася хмара і ми за мить намокли. Часу сушити речі не було, швидко зібралися і поїхали на поїзд. Сіли в поїзд, я дістав вогкий намет та й розклав його в потязі. Поки доїхали до міста Львів, він став повністю сухим."

Використані матеріали Романа Неділько: romio-traveler.livejournal.com

Повний звіт читайте тут: fastcyclist.pl.ua


Відео-звіт "Велокарпати 2013" – краще один раз побачити;)

НАСТУПНА УСІ НОВИНИ ПОПЕРЕДНЯ
Залишайся в курсі новин

Підписуйся та дізнавайся першим про новинки та думки експертів

Ви успішно підписались на розсилку.

Закрити