НОВИНА 10 ТРАВНЯ 2013

Рюкзак Terrain 75: Шість днів походу гірським Кримом

Такий довгоочікуваний огляд найбільшої моделі рюкзака Red Point Terrain 75! Спасибі Андрію aka Glook33 за відгук!

 Похід з рюкзаком редпоінт

Більше ніяких вступів, лише деталі і тільки про рюкзак (відгук подається в авторській редакції користувача):

"Як обіцяв, пишу відгук після походу з рюкзаком TERRAIN 75. 6 ходових днів горами Криму і 2 дні стояли біля моря. Від Джерельного до мису Айя, опісля – в Балаклаву. Рюкзаком задоволений, але є нюанси, про все по порядку.

Рюкзак купував, грунтуючись на рекомендації в інтернеті, не хотів переплачувати за бренд. Так і вітчизняного підприємця не проти підтримати. За обсягом зупинявся на 55-85 літрів. Більше при моїй вазі до 60 кг носити не доцільно і не комфортно. З обов'язкової вимоги для себе виділив лише жорстку спину і можливість закріпити бухту мотузки зовні, кишеня для питної системи.

Шукав заздалегідь і зазирав в різні магазини. У “Великому Бізоні” людина з Форуму дістала щойно отриманий рюкзак, що ще не виставили на вітрину і порекомендував його. Відразу сподобалася якість пошиття, його "збитість" і якісна фурнітура. Від спини і пояса був у захваті. Одягнув порожнім – все добре, закинули пару бухт мотузок всередину – комфортно. Показали, як правильно відрегулювати рюкзак – стало ще краще. Ширина лямок здалася вузькою, але все інше на відмінно.

Тепер про пакування рюкзака – знизу зручно ліг спальник, заповнивши "нижній вхід". Затягнув внутрішню перегородку, до речі, вона на шнурку. Кути перегородки не прострочені, був шокований. Придивився до швах – так задумано, але не знаю навіщо. Решта легко влізла в основний відділ, клапан і кишені. А ось іжевський каремат не влазить ні під будь-які дві стяжки одночасно – бічні або нижні. Змушений був закріпити його однією верхньою бічною стяжкою. На нижній бічній не вистачало буквально 5 сантиметрів, як і на нижніх. Все влізло і ще залишилося місце! Зважив рюкзак – 23 кг, нести комфортно.

 Відгук про рюкзак Red Point

За час походу доводилося іноді розвантажувати друзів і додавати зверху ще спальник, воду... так, що вага в 25-28 кг важка, але прийнятна. Коли максимально завантажив рюкзак, шви натяглися, вже чекав знатного тріску, але тріснуло лише декілька ниток. Більше тріску за весь час не було.

Збентежила вшита під кутом частина бічної стяжки, якою кріпив каремат. У міському рюкзаку Terra Incognita Aspect 25 після такого довелося перешивати стяжку. А TERRAIN 75 витримав без проблем. На куточку цікава міцна, просочена тканина, що не сатаєтся.

Карман рюказка терраін 75 редпоінт

Дуже сподобалася довга вертикальна кишеня під бічними стяжками, в ній переносив дуги намету. Тим самим намет можна розділити окремо на тент і “внутрянку”.

 кишені рюкзака кишені рюкзака

Питання викликала кишеня на поясі – він дуже малий і тому гнеться при щільному приляганні – телефон не покладеш, а для бандани малий. Зручно кріпити різні дрібнички на петлю для спорядження на поясі. На поясі є рядок/ямка, що дозволяє рівномірно розподіляти навантаження.

Бічні сітчасті кишені зручні, сподобався загнутий всередину бортик – не вилетять дрібнички. Хочу відзначити відсутність світловідбиваючих елементів на рюкзаку. Вважаю, гумки на лямках для кріплення рації, компаса та іншого дріб'язку слід змінити на тканинні петлі –  гумки витягнулися і кріпити тепер до них не зручно.

Матеріал спини, дрібна сітка – комфортна і швидко сохне. Під спиною м'який наповнювач – він добре вбирає піт таі провітрюється. Під попу більш жорсткий наповнювач – нагадує каремат, але не слизький і теж вбирає піт.

На 4й день рюкзак сильно натер лямками плечі і боки під пахвами. Так що не варто перевантажувати його. Комфортна вага для нього до 20 кг.

У рюкзак вільно входить казанок на вісім літрів, з вушками. Хотілося б додати петельки або стяжки зверху клапану, для кріплення сонячної батареї.

Плюси:
• Матеріали та пошиття;
• Якісна фурнітура YKK;
• Зручна спина;
• Просте регулювання спини, лямок, пояси...;
• Регулювання положення/висоти клапана;
• Зручний пояс;
• Матеріали не мазкі і легко очищаються.

Мінуси:
• Вузькі плечові лямки;
• Короткі стяжки.

Рюкзаком задоволений. Це якісний продукт без надмірностей, за розумні гроші, зручний і досить легкий, відмінна спина."

 Похід з рюкзаком редпоінт

НАСТУПНА УСІ НОВИНИ ПОПЕРЕДНЯ
Залишайся в курсі новин

Підписуйся та дізнавайся першим про новинки та думки експертів

Ви успішно підписались на розсилку.

Закрити