НОВИНА 23 ЧЕРВНЯ 2015

Red Point підкорює гору Полонина Руна

Не всім і не завжди вдається у повній мірі скористатися травневими канікулами – звалити в гори з 1 аж по 10 травня і пройти щось довге, круте і далеке. Особливо останнім часом.

намет Steady 3 EXT

Але. В Карпатах є сотні прекрасних коротких маршрутів – десь так на 3-4 пішохідних днів зі зручними під'їздами та виїздами. Про один з таких, трекінг в масив гори Полонина Руна в цьому короткому огляді і піде мова. Група постійних тестерів Red Point Test Club – київських гірських туристів з гірського клубу ProstoNeba – пройшла його з 8 по 10 травня 2015 року, як завжди максимально використовуючи в процесі виїзду всі наявні спорядження TM Red Point, про що Максим Лазаренко, експерт з тестування туристичного спорядження, і розповість нам.

Про маршрут на г. Полонина Руна

 Карта маршруту

Ця велика схожа на купол гора з живописними і зручними підходами середньої важкості по маркованих стежках і грунтівках,вздовж гірських річок та водоспадів, з коротким, але серйозним (під 45 градусів) виходом до верхньої частини гори, яка розміщена прямо навпроти (до заходу) гори Пікуй, що на Вододільному хребті. Достатньо велика висота масива, як для весняного любительського туризму, – 1490 метрів.

Похід по горах

Нитка цього трьохденного маршруту така. День перший: поїздом до Воловця – звідти підвезення машинами до витоку річки Звір – потім підйом вздовж річки поміж цілого каскада водопадів (найбільший та найкрутіший називається Воєводин, не гірший за Шипота) – з долини річки цікавий вихід на передвершину полонини розміром з декілька десятків футбольних полів – а з Вершини звалювання на схід – на перевальчик між Руною і хребтом г. Високої, що складається з 3 вершин.

 водоспад Воєводин

День другий: сходження з перевалу до підніжжя г. Висока – підйом – приголомшливо красивий (хоча и недовгий) траверс вершини з панорамним видом на весь Вододільний хребет – спуск на перевал над селом Растоки. А далі 2 варіанта: або по дрібним хребтикам йти в сторону села Тихий, або спускатися в поселення і топати по приємній грунтівці, яка веде крізь долину між Руною та Вододільним на перевал під горою Дрогобицький камінь. З технічних причин ми обрали 2 варіант, де можна заночувати прямо на привалі у Святого Джерела з розкішним панорамним видом на Боржаву, Вододільний і Руну одночасно.

 перевал до підніжжя г. Висока

А на третій день – ранній підйом і 9-кілометровий ривок на станцію Нижня Волосянка, щоб встигнути на львівську електричку та весь вечір батярувать по Львівським кнайпам і кав'ярням. Маршрут просто відмінний по пейзажам і панорамних видів в різні сторони. Рекомендуємо всім, хто хоче провести яскравий 3-денний вікенд в горах і як слід пройтись по нескладних горах в своє задоволення.

Про палатку Red Point Steady 3 EXT.

 Про наметі Red Point Steady 3 EXT.

З погодою пощастило: дощ пройшов всього 1 раз. Але на біваках (а обидві ночі ми стояли на перевалах і вечорами на біваку) було... ну прямо скажемо не жарко та досить вітряно.

Із РедПоінтовського спорядження на цей раз, крім беззмінних трьохсезонних спальників Munro, якими укомплектована більша частина команди, ми взяли палатку Steady 3 EXT. При чому використали її як двомісну; враховуючи перевірену надійність спальників Munro, хотілось дрімати з комфортом і перевальцем.

Враховуючи, що вага цієї моделі складає всього крайнє не багато для палатки-трійки, і те, що в складено-запакованому вигляді вона дійсно ну зовсім трішки більша двомісної версії Steady EXT, і маршрут обраний рекреаційний, – ми особливо не парилися.

Намет Red Point Steady 3 EXT

Що хочемо відмітити з функціоналу і об'єктивних переваг цієї моделі, які ми "зацінили" цього разу:

• зовнішні дуги, як фактор швидкої збірки-розбірки палатки; спальний відсік с тентом (оскільки було сухо) у нас весь час був застебнутий –прийшли, дістали палатку, швидко зіштовхнули дуги в каркасні кармани, клац – палатка стоїть. Розтягнули кілочками по периметру, на все про все пішло 3 хвилини справи. Зі збіркою те ж саме: витягнули кілочки, виштовхали дуги, струсили від роси, звернули – ті ж самі 3 хвилини. Дуже зручно.

• відмінна вентиляція, в поєднанні з непродуваємістю. 0 конденсата з одного боку. З іншого боку, дякуючи тому, що тент у Steady EXT досить довгий, а нижня частина стінок спального відсіку вироблена зі щільної тканини (не сітки), не дивлячись на відчутний, перевальний, спадний вітер із долин, ночівки були дуже комфортними. Не дує, не капає, не душно (в повністю застебнутій палатці), температура не втрачається навіть в неповністю заселеній трьошці. В загальному, оптимальний баланс.

Steady 3 EXT намет дуже широкого спектора застосування, яка відмінно захистить Вас і в серйозному категорійний гірському поході і в котрому вам буде затишно і комфортно під час нетривалих виїздів на вихідні.

З чого висновок и рекомендація: Steady 3 EXT – палатка дуже широкого спектру застосування, яка відмінно захистить вас в серйозному категорійному гірському поході і в якій вам буде затишно і комфортно під час нетривалих виїздів у вихідні. Якщо ви прихильник комфорту та надійного захисту, ходите переважно удвох (іноді утрьох), віддаєте перевагу, щоб рюкзаки і речі не валялись по тамбурам, зайвий кілограм ваги вас не бентежить – сміливо обирайте цю модель. Не прогадаєте:)

До зустрічі у горах і на сторінках redpoint.ua
Макс Лазаренко и Red Point Test Club Team.

Макс Лазаренко Red Point Test Club Team

НАСТУПНА УСІ НОВИНИ ПОПЕРЕДНЯ
Залишайся в курсі новин

Підписуйся та дізнавайся першим про новинки та думки експертів

Ви успішно підписались на розсилку.

Закрити