НОВИНА 03 ЖОВТНЯ 2018

Як обрати розмір спальника?

Повноцінний відпочинок у поході багато в чому залежить від правильного спального мішка. Тісний, широкий, довгий або короткий спальник може стати справжнім жахом. Мало того, що відпочинок буде дискомфортним, так ще й вам навряд чи вдасться зігрітися. Модель «не за розміром» не дає гарантії, що всередину не потрапить холодне повітря. Ця річ – суто індивідуальна, тому ми  розповімо, як обрати розмір спальника за ростом  і на які характеристики необхідно звертати увагу при покупці.

 Що потрібно знати про спальному мішку

Що потрібно знати про спальний мішок

За формою спальні мішки Red Point мають два різновиди. Спальники-ковдри мають прямокутну форму та складуть компанію в нескладних походах, на кемпінгу чи на відпочинку. Кокони відмінно облягають тіло та часто використовуються для походів у холодну пору. Вони краще зберігають тепло та при однакових тканинах з однаковою кількістю утеплювача легші, ніж спальники-ковдри.

Кожен спальник розрахований на певну температуру використання:

літні – на плюсову;
• зимові – на суворі холоди;
• міжсезоння – на перепади, властиві періоду «весна/літо/осінь».

При виборі мішка важливі такі показники:

T comf – нижній показник температурного діапазону, при якому жінка під час сну на спині не відчуває холоду.
• T lim – нижній показник діапазону, при якому чоловік під час сну не відчуває холоду.
• T extr – нижній екстремальний температурний показник, при якому жінці може загрожувати гіпотермія.
• T max – верхня межа діапазону, яка дозволяє чоловікові спати в частково розстібнутому спальнику без зайвого потовиділення.

Як обрати довжину спальника

Орієнтуйтеся на перевірену формулу: зріст + 20-25 см. Не забувайте про комплекцію та про вагу. В правильно підібраній моделі тканина не повинна натягатися, а в районі рук має залишатися достатньо простору. Найкраще перед придбанням спальний мішок приміряти. Застебніть блискавку, надягніть каптур і затягніть стяжки – тільки така примірка розвіє усі сумніви.

В асортименті RedPoint є моделі фіксованої довжини та варіанти, доступні в декількох розмірах. До першої категорії відносяться:

 універсальні LIGHTSOME 233, LIGHTSOME 170 та LIGHTSOME 100, розраховані на альпіністські сходження, піші та велопоходи;

Red Point Lightsome 100Red Point Lightsome 170Red Point Lightsome 233

 дитячий спальний мішок BRAN, довжину якого можна збільшити на 30 см за рахунок спеціальної вкладки.

Спальник Red Point BranСпальник  Red Point BranСпальник Red Point Bran

Найтепліший спальник Red Point NEVIS з наповнювачем Thermolite Quallo, полегшена трьохсезонна модель CORBETT, а також трьохсезонний MUNRO, розрахований на температуру з невеликим «мінусом», – представлені в 3 розмірах.

Спальник Red Point NevisСпальник Red Point CorbetСпальник Red Point Munro

S підійде для жінок, підлітків і невисоких чоловіків, R – для чоловіків середнього зросту, а L розрахований на високих та кремезних туристів. Вартість спальників розміру S трохи нижче стандартного R, а розміру L – трохи вище.

Усі спальники (крім дитячого) виробляються з блискавкою праворуч або ліворуч. Правосторонні та лівосторонні моделі однієї ростовки можна зшивати разом.

Обирайте правильний спальний мішок – і вперед за новими емоціями!

НАСТУПНА УСІ НОВИНИ ПОПЕРЕДНЯ
Залишайся в курсі новин

Підписуйся та дізнавайся першим про новинки та думки експертів

Ви успішно підписались на розсилку.

Закрити