НОВИНА 24 СIЧНЯ 2013

Ушба Північна або січневе тестування спальника Lightsome 233

А як розпочався Ваш 2013 рік?

Один із наших користувачів, Михайло Фомін, вже встиг не лише побувати в горах, але й поділитися з нами відгуком про використання спальника Red Point Lightsome 233.

Спальники Red Point -Отзиви Михайла Фоміна. Січень 2013

Ми не маємо жодного права не поділитися цим відгуком з Вами. Відгук подається в авторській редакції та мовою оригіналу:

"Ми вдячні Миколі Шимко і Бублику Сергію*, які дали нам покористуватися своїми прималофтовими спальниками Red Point на нашому зимовому сходженні на Ушбу Північну за маршрутом Коломійцева 5 Бк.с. Спальники показали себе чудово — навіть у вкрай суворих умовах. На підходах внизу ми спали кожен у своєму спальнику, температура на вулиці думаю була до -25, було комфортно.

На сходження, для мінімізації ваги, ми взяли один спальник на двох, яким прикривались, як ковдрою, в одношаровому штурмовому двомісному наметі. На маршруті провели чотири ночі. Найхолодніша на вершинному гребені, висота 4600, температура вночі -40. Природно, спали одягненими у все що було :), і було цілком комфортно для тих умов. При тому, що спальник був повністю обмерзлим та зледенілим, своїх теплоізоляційних властивостей практично не втратив. Якби на його місці був пуховий спальник – думаю він би взагалі не грів.

Єдиний мінус, який помітили – дуже часто закушує блискавка при відкриванні/закриванні, треба б там придумати якусь захисну планку. (Примітка від Red Point: планка є, але, судячи з коментарів Михайла, працює вона не дуже добре, і ми обов'язково переглянемо її конструкцію. В наступному сходженні такої проблеми Ви не помітите –обіцяємо!;)) Ще непогано б або сильно полегшити компресійний мішок, або крім компресійника давати ще й звичайний легкий нейлоновий пакувальний мішок. Зараз компрессійник важить 120 г – це дуже багато для людей, які рахують кожен грам (а загалом цей ваш спальник розрахований саме на таких людей).

А в загальному, як на мене  спальник чудовий!

Спасибі вам велике, що робите такі гарні речі!"

З повагою,
Михайло Фомін

Ушба Північна. Михайло Фомін тестував спальники Red PointУшба Північна. Михайло Фомін тестував спальники Red Point

Більше фото зі сходження дивіться тут: vk.com

Більше про сходження можна почитати і за цим посиланням: risk.ru

Ми дякуємо Михайлу за змістовний відгук та бажаємо йому, щоб увесь 2013 рік був сповнений цікавих подій і яскравих сходжень! Ну а всіх, хто вже випробував на практиці спорядження Red Point, ми запрошуємо поділитися своїми враженнями, оглядами, побажаннями  щоб разом зробити спорядження Red Point ще краще!

*Примітка: Спальники Red Point Lightsome 233 тестували Сергій Бублік і Микола Шимко в своєму першосходженні на Сіманг-Гімал.

НАСТУПНА УСІ НОВИНИ ПОПЕРЕДНЯ
Залишайся в курсі новин

Підписуйся та дізнавайся першим про новинки та думки експертів

Ви успішно підписались на розсилку.

Закрити