НОВИНА 16 ЛИПНЯ 2014

Cпорядження для справжніх горців або пост обожнювання Шотландії

Мало хто з гірських туристів і альпіністів не чув про Хайленд – Шотландськe Шамбалe всіх цінителів сходжень на гори та однією з колисок світового альпінізму. Чимало з них (і нас) виросли на баладах Роберта Бернса, ну і, ясна річ, всі дивилися «Горця» та "Хоробре Серце".

 туристичне спорядження Red Point з корінням з Шотландії

И те, кто хоть раз видел фотографии скальних массивов острова Скай, Торидонских гор, Бен – Невиса во льду и северных окрестностей озера Лох-Несс, – раз и навсегда «заболевают» идеей там хотя бы однажды побывать. Хайленд – фантастически красивая, суровая и редко заселенная родина крутых парней, давшая миру половину всех самых крутых альпинистов конца ХІХ – начала ХХ века. Есть подозрение, что девиз: «В любой непонятной ситуации – уходи в горы» родилась именно там.

І ті, хто хоч раз бачив фотографії скельних масивів острова Скай, Торидонських гір, Бен-Невіса в льоду і північних околиць озера Лох-Несс – раз та назавжди «хворіють» ідеєю побувати, хоча б одного разу. Хайленд – фантастично красива, сувора і рідко заселена Батьківщина крутих хлопців, що дала світу половину всіх найкрутіших альпіністів кінця ХІХ - початку ХХ століття. Є підозра, що девіз: «у будь – якій незрозумілій ситуації-йди в гори» народився саме там.

У цій статті ми хотіли б поділитися з Вами деякою інформацією про ці обов'язкові для відвідування кожним справжнім ГОРЦЕМ місцях. Та про спорядження, яке ми створили, натхненні мрією про Хайленд, і спеціально під нього «заточеному».

 туристичне спорядження Red Point з корінням з Шотландії

Список Мунро

Сер Мунро (1856 – 1919) – один із засновників шотландського гірського клубу – а надалі – його Президент) – пристрасний альпініст, колекціонер, відважний і завзятий дослідник, перший шотландець, який задався метою (і практично повністю реалізував цей унікальний в історії світового альпінізму проект) відвідати, ретельно описати, систематизувати та класифікувати всі вершини Шотландії, висота яких перевищує 3000 футів (914,4 метра).

 туристичне спорядження Red Point з корінням з Шотландії

На сьогодні в актуальному списку Мунро (підтримуваному шотландським альпіністським клубом) числяться 282 гори зазначеної висоти.

До сьогоднішнього дня в Шотландії існує і успішно функціонує так званий Клуб Мунро – особлива каста альпіністів, головне завдання яких  дуже складне: протягом життя зробити сходження на всі 282 гори з цього легендарного списку.

Шотландія і ТМ Red Point туристичне спорядження Red Point з корінням з Шотландії

Основне завдання клубу - надання допомоги та підтримки всім альпіністам, які хочуть особисто реалізувати даний проект, збір і публікація необхідної для сходжень інформації, забезпечення доступу і збереження дикої первозданної природи гір Мунро для майбутніх поколінь альпіністів.

Детальніше про список Мунро можна прочитати в Вікіпедії, на сайте шотландського Клубу Мунро, а також на  порталі Munromagic – унікальному сайті, на якому зібрана вся необхідна інформація (карти, описи маршрутів, під'їзди, місця біваків і ночівлі, GPS-треки і багато іншого) для всіх, хто вирішив сходити в свій особистий список Мунро.

 двох сезонний спальник Red Point

Так ось, с пальник Red Point Munro був задуманий та виготовлений нами саме як спальник для членів «клубу Мунро».

Тобто, його вага, розміри, тип та кількість утеплювача (Thermolite Qualo), а так само температурні показники оптимально підходять для тривалого гірського походу або здійснення серії сходжень – наприклад,  в проміжок часу з квітня по жовтень в непростих погодних умовах вершин Північної Шотландії.

 туристичне спорядження Red Point з корінням з Шотландії туристичне спорядження Red Point з корінням з Шотландії

Corbett нижче, тому тепліше, легше та швидше.

В описі гір Шотландії, крім списку Мунро, існує ще, так званий, список Корбетта  –  список вершин, які знаходяться між 2500 та 3000 футів (762,0 і 914,4 мм) у висоту з відносною висотою не менше 500 футів (152,4 м). Список цей був складений в 1920 році членом шотландського гірського клубу Джоном Рук Корбеттом з Брістоля. На сьогодні в цей список включена 221 гора. Вершини списку Корбетта, як правило, технічно простіші та легкодоступні, але нітрохи не менш красиві, ніж гори Мунро.

 Шотландія і ТМ Red Point

Детально про вершини списку Корбетта можна дізнатися на сайті The Scottish Mountaineering Club (гірського клубу Шотландії), а так само на порталі Munromagic.

 зимові спальники українського виробника Red Point

І цим вершинам ми присвятили найлегший і компактний з спальників нашої термолайтової серії – спальник Corbett.

За нашими розрахунками в цьому спальнику Вам буде дуже комфортно – на висоті трохи більше 700 метрів, під час короткого літнього виходу вихідного дня або стрімкої велопрогулянки по мальовничих пагорбах списку Корбетта.

 Шотландія і ТМ Red Point спорядження Red Point

Добрий спальник для злої гори

Якщо Вікіпедія не бреше, то назва найвищої точки Британських островів гори Бен Невіс (1344 м) найбільш часто перекладається як «зла», «злісна».

 Red Point спорядження з шотландськими корінням

На цю культову вершину ведуть маршрути різної складності-від пішохідно-прогулянкових та велосипедних до важких (особливо в зимовий час) стінових альпіністських. Шотландські та британські альпіністи використовують вертикальні стіни Бен Невіса у якості тренувального полігону перед сходженнями в Гімалаях, Каракорумі і Патагонії.

Клімат біля гори Бен-Невіс дуже суворий: 355 днів у році гори затягнуті хмарами, з яких 260 днів над горою Бен-Невіс відбуваються сильні бурі та випадає до 4 350 мм опадів щорічно, а це в 2 рази більше, ніж в поруч розташованому місті Форт-Вільям. І у 7 разів більше, ніж в Единбурзі або Лондоні. 

 спорядження Red Point в ШотландіїRed Point в Шотландії

І спеціально для тих, хто віддає перевагу відпочинку в подібних «курортних» умовах,  на честь цієї легендарної гори, під маркою Red Point випущений спальник Nevis  з рекордною для спальників на Termolite Qualo кількістю утеплювача – 360 г/м2 і температурою комфорту -10!

 Спальник зимовий Невіс від Ред Поінт

Загалом, Першій Українській Національній експедиції на шотландське нагір'я тепер є з чим йти на штурм!

І на завершення нашої невеликої віртуальної експедиції по Хайленду в компанії нових спальників від Red Point залишилося повідомити дві речі:

 Шотландія і Red Point

• спальники нашої шотландської серії, для вашого максимального комфорту та водночас задля економії ваги, випущені в 3 різних розмірах:

 Спальники нової колекції Red Point зимові сальники Ред Поінт зимові спальники RED POINT

Розмір S (Small – спальники CorbettMunroNevis) – зменшені та полегшені компактні спальники для підлітків, жінок і чоловіків невисокого зросту. Розмір: 195x75x50 см.

Розмір R (Regular-спальники CorbettMunroNevis) – спальний мішок стандартного розміру 220x80x50 см.

Розмір L (Long – спальники Munro і Nevis) – спальний мішок збільшеного розміру для рослих та широплечих людей. Розмір: 235x90x60 см.

• спальники вже у продажу – подробиці тут!

Головна частина роботи зроблена – правильна снаряга підготовлена та доступна, справа за малим: валіза – вокзал – Шотландія! 

дорога на Шотландію Red Point

 

И до встречи в Хайленде :)
 
Ваша команда разработчиков снаряжения Red Point
НАСТУПНА УСІ НОВИНИ ПОПЕРЕДНЯ
Залишайся в курсі новин

Підписуйся та дізнавайся першим про новинки та думки експертів

Ви успішно підписались на розсилку.

Закрити