НОВИНА 04 ГРУДНЯ 2016

Огляд рюкзака Speedline 30 фірми Red Point

Рюкзак є невід'ємною частиною туризму. Саме з ним у більшості асоціюється поняття походу. Та від його вибору частіш за все  залежить комфорт і фізичний стан під час походу.
 
Гірський гід Вікторія Вітова надіслала нам докладний фото огляд, у якому розповіла про свій досвід знайомства з рюкзаком  рюкзаком SPEEDLINE 30 компанії Red Point.
 
«Віка, рви його, брудни, вбивай як можеш. Важливо дізнатися, наскільки він якісний.». Хлопці, вибачте! Я намагалася, але рюкзак витримав все!
 
Чи варто після цього продовжувати огляд рюкзака SPEEDLINE 30 компанії Red Point?

30 літровий рюкзак red Point

Спочатку мені потрібен був рюкзак для декількох завдань: трекінгу в Гімалаях та штурму вершин. Поки протестила лише в першому ключі, але він і найцікавіший для широкого кола мандрівників. Отже, я хотіла місткий, легкий та міцний рюкзак. Цей зелений повністю виправдав мої очікування та навіть досить сильно перевершив їх. Перше та найважливіше для мене відкриття було в зручній спинці. Вага в 10-12 кг переноситься дуже комфортно та не відчуваються ніякі випираючі частини запханих всередину речей. Поясник і лямки відмінно допомагають із розвантаженням спини та досить зручні в регулюванні. Нагрудну стяжку використовую вкрай рідко, але здивувала можливість регулювати її положення. І, до речі, вага самого рюкзака трохи більше одного кілограма, що для такої якості та місткості просто відмінно. 

рюкзак Speedline 30 для походів

Міцні матеріали та фурнітура радували всю подорож. Вони витримали кущі терну, каміння та втоптування ногами. Всі затяжки, фастекси, блискавки та шви впоралися з моїм невблаганним бажанням запхати побільше.

Український бренд спорядження Red Point

Ще один важливий критерій – ставлення до бруду. Є у мене живуча звичка сидіти на рюкзаку, щоб не мерзнути на холодній землі та каменях. Так ось, після такого сидіння в гіршому випадку я його протирала вологою ганчірочкою для відновлення первозданної чистоти. І цього було більш ніж достатньо! Як для дівчинки – незаперечний плюс.

місткий гірський рюкзак speedline 30

Порадував яскравий та соковитий салатовий колір. У поєднанні з іншими аксесуарами він робив мене першою модницею на стежці, що, безперечно, додавало приємних емоцій. Купа кишеньок дещо розчарувала, так як телефон я так нікуди врешті решт і не змогла примостити. Довелося носити в кишені штанів. У рюкзаку вони занадто малі або ненадійні для сучасних смартфонів, це при тому, що у мене далеко не найбільший екран розміром всього 5 дюймів. А телефон повинен бути весь час поруч для зв'язку та фото. На пояснику кишеньки стали в нагоді для дрібних купюр та пачки серветок з губною помадкою. Правда помадку доводилося весь час контролювати, так як вона мала намір випасти кожен раз, коли я трохи різко розстібала блискавку.

багатофункціональний рюкзак red Point

Під спиною є місце для питної системи, отвір для виведення трубки в клапані рюкзака та гумки для її зручного кріплення на лямках. Виглядає переконливо, але користуватися не стала через давню нелюбов до питних систем як таких. 

Spеedline рюкзак с питною системою

З кишенями вийшла складність для рації, адже її довелося кріпити за гумку для питної системи, так як сама кишенька виявилася малою. В принципі трималася, але я регулярно смикалася, перевіряючи, чи на місці вона.

як підібрати рюкзак до походу

В цілому, кількість всіляких кишеньок радує. На клапані два: зовнішня та внутрішня, дві на лямках, дві на пояснику. Внутрішні та зовнішні бічні сітки. Ще всередині є кишеня під спинкою та підвісна для документів і ключів.

Так само додається досить великий і міцний чохол від дощу. Він зберігається у дні та легко дістається. Випробувати не довелося – пощастило з погодою, зате туди вдало був засунутий мій великий дощовик, то ж все для захисту від вологи виявилося в одному місці.

Жорсткий мінус – міцно пришитий клапан. Для захисту від вологи рішення вдале, але розширити обсяг простору потрібно куди частіше. Закрити рюкзак, коли він забитий доверху виявилося неможливо. Необхідно залишати місце зверху в основному відсіку, інакше рюкзак не застібається, стропи не вистачає. Це головне бажання щодо поліпшення – зробити клапан рухомим. Адже буває, коли 10-12 кг – це речі, які потребують великого об‘єму, або, наприклад, необхідно прикріпити бухту альпіністської мотузки. На фото повністю завантажений рюкзак, застібнутий за участю ніг та попи. Видно, що клапан не повністю закриває горловину, та й до основного відсіку ще можна було б щось покласти. Але клапан не закриється і виходить тільки гірше, навіть в питанні вологозахисту.

на що звернути увагу при подборі рюкзака

Незначний дискомфорт принесла бічна сітка. Її хотілося б зробити більше, до дна рюкзака. В такому випадку туди зручно поміщуються довгі речі, навіть складені трекінгові палки. Їх незручно переносити, прикріплюючи до фронтальних петель. Відповідно, і подовжити бічні стропи фіксації – для кріплення більш об'ємних речей, наприклад, альпіністської мотузки при штурмі вершини. 

Про кріплення для льодового інструменту можна сказати окремо. Дві широкі нижні петлі та дві відмінні гумки зверху з міцним тугим затискачем. Поки що льодорубами не протестила, але шкарпетки сушити було суцільне задоволення – я точно знала, що не загублю їх.

З прихованих можливостей – відмінно справляється із функцією подушки при тривалих очікуваннях в аеропортах і вокзалах. Так само використовувала його в якості ручної поклажі. Підходить за розмірами, місткий, зручний, красивий і важить 1 кг, що дозволяє взяти з собою в літак побільше корисних речей.

кращий рюкзак до походу

Підводячи підсумки, можу сказати: якщо вам необхідно переносити об'ємні великі речі, то рюкзак не для вас. Але як міський, трекінговий та штурмовий, він чудово справляється зі своїми завданнями. Відмінна спина, фурнітура, пошиття та якість тканини. Зручний у використанні, однозначно привабливий дизайн, яскравий (що важливо в екстрим-вилазках), продуманий. А ще вигідно доповнює гірський пейзаж на фотках;)

redPoint SpeedLine огляд

З повагою до пригод,
Вікторія Вітова
гірський гід hikeup.net"

Ми дуже вдячні Вікторії за такий детальний фото огляд нашого рюкзака SPEEDLINE 30.

Приєднуйтесь до нашої команди! Надсилайте свої огляди та відгуки про продукцію Red Point нам на пошту info@redpoint.ua або напишіть нам в соціальних мережах ;-)

НАСТУПНА УСІ НОВИНИ ПОПЕРЕДНЯ
Залишайся в курсі новин

Підписуйся та дізнавайся першим про новинки та думки експертів

Ви успішно підписались на розсилку.

Закрити