НОВИНА 02 ЧЕРВНЯ 2013

Тестування Red Point в рамках Чемпіонату України зі спортивних туристичних походів

У березні ми отримали запит від групи туристів Запорізької Федерації Спортивного Туризму України (ЗФСТУ), з питання можливості надання допомоги у підготовці до проведення пішого походу ІІ к. с. по Лікійській Стежці (що в Туреччині), в рамках Чемпіонату України зі спортивних туристичних походів.

 Туреччина Піший похід по Лікійської стежці Red Point

Ми були раді підтримати ідею та надали команді на тестування намет Red Point Steady 3 і рюкзак Red Point Speedline 50. У хлопців великий досвід і нам дуже цікаво їх думка про наше спорядження!

Пройшло 2 місяці... ми готові поділитися першими результатами;)

Спорядження тестувалося в поході:

• Регіон – узбережжя Анталії, спільно з прибережними гірськими масивами.
• Терміни проведення походу – з 27 квітня по 11 травня 2013 р.
• Маршрут – Ешилкой – пляж Патара – Калкан; Каш – Демре – Финике; Мавікент – Улапинар.
• Примітні точки маршруту (об'єкти) – пляж Патара, руїни античних міст Antiphellos, Apollonia, Aperlae, Myra, Olympos, візантійська фортеця Сименова, траверс хребта з вершиною Гюльмез 1826 м, вогні Химери.

 Лікійська стежка Подорож по Туреччині

Інформація про групу:

• Керівник – Янко Тарас, досвід участі в гірських походах 3 кс Центральний Кавказ, і піших походів 3 кс Полярний Урал.
• Склад - 7 чоловік (4 хлопців + 3 дівчини), досвід учасників до 4-ї категорії піших походів і до 3-ї категорії гірських походів.

Керівник групи, Тарас Янко, поділився з нами своїми враженнями:

"При плануванні пішого походу 2 категорії складності були визначені вимоги до спорядження у відповідності з погодними умовами і завданнями заходу.

Завдання заходу – проведення спортивного походу по одному з національних маршрутів Туреччини: Лікійській стежці, відпочинок на середземноморському узбережжі, фотографування місцевої флори і фауни та визначних історичних пам'яток.

Погодні умови по доступній літературі і досвіду попередніх походів очікувалися різноманітні: від помірно теплої гірської частини маршруту до виснажливо спекотних, що знаходиться в районі узбережжя Середземного моря.

У відповідності з цим вимоги до спорядження були: легкість, компактність, міцність, ну і невисока ціна.

Провівши аналіз ринку доступної outdoor-продукції вибір припав на компанію Red Point з наступних причин:

• компанія позиціонується як українська (нам, як туристам, завжди цікава конкуренція на внутрішньому ринку, так й патріотизм не чужий);

• представники компанії і самі є туристами, і разом з цим проводять активне обговорення своєї продукції серед кінцевих споживачів, з метою підвищення якості продукції та усунення можливих недоліків;

• оскільки компанія молода і перспективна, то цінова політика постійно радує око споживача.

Отже, для задоволення потреб групи були обрані намет Steady 3 і рюкзак Speedline 50.

Намет Steady 3 був вибраний, виходячи зі своїх характеристик – легкість, компактність та великий постір. Хоча виріб і позиціонується як намет 3-х місний в ньому з достатнім комфортом розмістилося 4 людини (2 м+2 ж) середньої комплекції. Внаслідок цього середня вага намету на 1 людину (3,25 / 4 = 0,81 кг) виявилась поза конкуренцією.

 Тестування намети редпоінт на чемпіонаті України

У наметі сподобалося наступне:

• міцні алюмінієві дуги, які надійно тримають конструкцію, навіть без підтримки додаткових відтяжок;

• кріплення тенту фастексами дозволяє навіть не прив'язувати тент до дуг (намет цілком гідно витримав нетривалий шквал та дощ);

• легка внутрішня частина, що складається з сітки, в жаркому кліматі забезпечує необхідну вентиляцію;

• зручна конструкція тамбурів;

• проста конструкція, дві дівчини ставлять намет хвилин за 5 – не докладаючи особливих зусиль;

• окремо хотілося б відзначити світловідбиваючі елементи – вони значно полегшують пошук намету в темний час доби, особливо коли мова йде про великий табір (лише в деяких інших виробників є такі ж елементи).

 Ред Поінт намети відгуки учасника чемпіонату України

Підсумок: Намет Steady 3, на думку учасників, є одним з кращих наметів за класичним співвідношенням ціна/якість (а може і кращий). Його основними перевагами є: мала вага,  висока стійкість, великий внутрішній об'єм, проста та надійна конструкція. Рекомендується для походів з відносно високою середньою температурою навколишнього середовища.

Рюкзак Speedline 50 був вибраний, виходячи з вимог малої ваги при необхідному обсязі в 45-60 л.

При використанні були виявлені наступні недоліки:

• Це катастрофічно короткі бічні стяжки – навіть для того, щоб засунути ПЕТ-пляшку (1-1,5 л) у кишеню, необхідно було докласти чимале зусилля.

(P. S. Зрозуміло, що вони більше потрібні для стяжки рюкзака, але тоді навіщо їх так багато, по 2 на бік)

• Наявність двох кишень на стороні, що протилежна спинці, не виправдовує себе. Якщо один цілком задовольняє можливістю засунути тільки папери або карти (нічого більш об'ємного при щільній упаковці рюкзака просто не влазить), то друга кишеня залишається незатребуваною.

 Рюкзак Ред Поінт Speedline 50 на чемпіонаті України відгуки учасників

• Кріплення клапана рюкзака за допомогою однієї стяжки вимагає вироблення навичок дуже тонкого укладання. Бо ж в напівпорожньому рюкзаку клапан відчутно бовтається, незважаючи на затягування, а при необхідності збільшити обсяг рюкзака за рахунок більш високого завантаження з імовірністю 90% сповзає на якусь сторону. З 2-ма затяжками це питання вирішується більш комфортно.

Порадували наступні моменти:

• Досить комфортна спина та зручна система підвісу рюкзака. Незважаючи на високу температуру, протягом походу не відчувалося нестачі вентиляції. Також добре себе показала система поясної затяжки.

• Кишені на поясі зручні для зберігання дрібниць.

• Є можливість установки гідропака.

• Наявність знімного клапана (дуже зручно при невеликих радіальних виходах і відвідин різноманітних пам'яток)

• Яскравий колір, хоча це підходить не всім (мені дуже сподобалося)

Вологостійкість і інші технічні характеристики матеріалів перевірити не вдалося, бо тривалість використання була незначна, та й погода гарна.

Підсумок: цілком продумана конструкція та невелика вага (деякі недоліки сумнівні, або легко переборні). За співвідношенням ціна/якість рюкзак знаходиться серед лідерів у даному діапазоні обсягу. Рекомендується для нетривалих походів або для походів в невеликій віддаленості від цивілізації (через невеликий обсяг)."

НАСТУПНА УСІ НОВИНИ ПОПЕРЕДНЯ
Залишайся в курсі новин

Підписуйся та дізнавайся першим про новинки та думки експертів

Ви успішно підписались на розсилку.

Закрити