НОВИНА 17 ЛИСТОПАДА 2014

Вибираємо рюкзак. Декілька корисних порад

На що звернути увагу, коли ви обираєте рюкзак?

Під час будь-якого походу знадобляться речі та спорядження, для транспортування яких і потрібен рюкзак. Та не простий, а надійний, місткий і зручний для свого власника. Яка модель підійде саме вам? На які характеристики треба звернути увагу при виборі? Читайте далі.

Тип конструкції та сфера використання – ці параметри є визначальними при виборі рюкзака.

 похідні експедиційні рюкзаки Red Point

Особливості конструкції

Залежно від конструкції спинки рюкзаки розподіляють:

• Станкові. Мають зовнішню металеву або пластикову раму, до якої кріпляться лямки і рюкзак-мішок. Їх використовують під час складних експедицій для перенесення важкого та об'ємного вантажу на великі відстані. З огляду на значну вагу і незначну мобільність конструкції зустріти сьогодні станкові рюкзаки майже неможливо.

• Каркасні. Призначені для експедицій та складних походів. Вони оснащені «внутрішньою» рамою з алюмінію або пластику. Жорсткі елементи можуть мати різну форму. Також є каркасні рюкзаки зі вставками та моделі зі знімним каркасом.

• М'які. Такі рюкзаки не мають рами, а жорсткість спинки досягається з допомогою різних пом'якшуючих вставок та правильно покладених речей.

Сфера використання

Складність та умови походу – не менш важливий критерій. Залежно від цього параметра рюкзаки діляться на:

• Експедиційні. Їх використовують для тривалих піших походів. Можуть мати каркасну систему, а вміщувати вони можуть від 75-ти літрів. У нас це Hiker 75.

експедиційні рюкзаки Red Point Hiker 75

• Штурмові. Їх обирають для альпінізму та тривалих прогулянок на природі. Оскільки такі рюкзаки компактніше та легше представників попередньої групи (обсяг – 30-60 л), з ними зручніше підкорювати вершини. У нашій лінійці це Speedline 30Speedline 50.

 Штурмові рюкзаки Speedline 30, Speedline 50.

• Трекінгові. Моделі з об'ємом 60-80 літрів, розраховані на найнеобхідніші речі та обладнані всілякими петельками, кріпленнями для фіксації намети, килимка і тд. Часто ця група перетинається з експедиційними. Наприклад, Terrain 75.

 експедиційні терккінговие рюкзаки Red Point Hiker 75 Terrain 75

• Міські та спортивні. Призначені для щоденного використання в місті та часто вміщують не лише папку з документами формату А4,  а й ноутбук та особисті речі  — все те, що доводиться брати з собою на роботу, навчання або тренування. Новинки сезону 2014: Citypack 20Crossroad 20Blackfire 20Jump 20.

 міські спортивні рюкзаки Red Point Jump 20 Crossroad Blackfire Crosroad

• Компактні, ультралегкі та спеціалізовані рюкзаки. Наприклад, Plume 10.

компактные вспомогательные легкие рюкзаки Red Point Plume 10

Обсяг

Розмір рюкзака – індивідуальний вибір та залежить від різних чинників: зросту, ваги, віку, статі, фізичних можливостей, а також типу майбутньої подорожі.

Фахівці рекомендують для підлітків 10-13 років вибирати моделі об'ємом близько 40-50 л, а для хлопців 14-17 років – 60-80 л. Якщо ж ви збираєтеся в похід на вихідні або не так далеко за місто, то цілком достатньо буде рюкзака, що вміщує 30-60 л. Для більш серйозних подорожей знадобиться більш простора модель, з більшим обсягом. Так, вирушаючи в складний піший похід, чоловікам потрібно придивлятися до рюкзаків на 80-120 л, жінкам  на 60-80 л. Чоловікам для подорожі в гори потрібна модель на 100-110 л, жінкам  на 65-80 л. Ну і пам'ятайте, питання літражу  це питання риторичне. Хтось любить ходити без нічого та економить кожен грам, хтось не бажає заморочуватися та робить ставку на надійність і комфорт. І при цьому розраховує на свою витривалість і силу, щоб взяти ще більше корисних речей.

Підібрати відповідний за обсягом рюкзак – це півсправи. Доведеться ще навчитися правильно укладати речі, а ось це – справжнє мистецтво.

як вибрати правильний рюкзак Red Point

З яких частин складається рюкзак?

Рюкзак – єдина «система», кожна частина якої необхідна і незамінна.

• Зручні лямки – 80% комфорту носіння рюкзака. Зазвичай вони мають анатомічну форму та можливість регулювання довжини. Грудна стяжка допоможе надійніше зафіксувати лямки. Зазвичай ширина лямок становить близько 7-8 см.

• Щоб зручно пересуватися з об'ємним і важким рюкзаком, 80% його ваги має «опиратися» на стегна – тому зверніть увагу на розвантажувальний пояс. Його ширина повинна становити не менше 10 см, а товщина – 8-16 мм.

• Відрегулювати об'єм та зробити рюкзак максимально компактним допоможуть бічні і вертикальні стяжки.

• Туристичні рюкзаки у верхній частині мають тубус з клапаном на пряжках. Цей клапан захищає від опадів та чудово підходить для зберігання речей першої необхідності.

• Для зберігання дрібних предметів призначені зовнішні кишені, а за допомогою спеціальних петель, строп та накладок можна прикріпити намет, килимок чи інструменти.

• Нижній вхід – це автономний відсік, в який можна, наприклад, покласти спальник або запасне взуття. Таким чином, щоб перевзутися або готуючись до сну, не буде потрібно витягувати з рюкзака більшість речей.

Red Point товари для туризму

Якісні рюкзаки шиються з тканини OXFORD ( «авізент») або з більш жорсткої, щільної і дорогої тканини CORDURA. Зовнішній шар такого матеріалу просочується спеціальним вологовідштовхуючим розчином. Але це не означає, що під тривалим проливним дощем усі речі в рюкзаку залишаються сухими. Щоб убезпечити спорядження і особисті речі від вологи і бруду, скористайтеся чохлом.

Також одним з найважливіших елементів рюкзака є фурнітура: блискавки і всілякі пряжки (застібки на поясному ремені, клапані, нижньому відділенні рюкзака, грудної стяжки, а також елементи, що  регулюють затягування на лямках рюкзака). Провідними виробниками якісної фурнітури для туристичних рюкзаків є фірми YKK і Duraflex. Побачивши їх логотип, можете сміливо довіряти якості виготовлених ними виробів. Хочемо зазначити, що у всіх наших рюкзаках використовуються блискавки та пряжки тільки цих, надійних та перевірених  виробників!

Важливо! Перед покупкою рюкзак потрібно «приміряти». Попросіть консультанта магазину покласти в рюкзак щось об'ємне (наприклад, спальник / намет), відрегулюйте довжину кріпильних лямок  –  переконайтеся, що рюкзак надійно «зафіксований» і добре сидить на вас.

Тепер рюкзак готовий до подорожі, команда зібрана, маршрут намічений. Легких та цікавих шляхів!

І запам'ятайте, від хорошого та якісного спорядження залежить успіх та позитивний результат будь-якої подорожі!

НАСТУПНА УСІ НОВИНИ ПОПЕРЕДНЯ
Залишайся в курсі новин

Підписуйся та дізнавайся першим про новинки та думки експертів

Ви успішно підписались на розсилку.

Закрити