Новость 04 СЕНТЯБРЯ 2016

Спальные мешки Munro хребтами Высокого Алая

Трехнедельный поход в горы 5ой категории сложности – это вам не шутки. Чтобы облегчить вес рюкзака приходится экономить на всем. Даже на спальниках, взяв два спальника на троих. Все плюсы и минусы такого выбора, а также рекомендации и пожелания читайте в отчете Максима Шлинчука.

"Цього літа збірна група туристів з Києва і Дніпра вирушила у тритижневий похід 5ї категорії складності Високим Алаєм у Киргизстані.

Спальник для экстримального холода Red Point

Зібравши усе необхідне спорядження, не вистачало лише найголовнішого, того, без чого неможливе комфортне існування в горах –спальників. Ми звернулись до компанії RedPoint, яка люб'язно погодилась надати нам у користування два сучасних, теплих і легких мішки моделі Munro R.

Тепер, повернувшись з подорожі, можна впевнено сказати, що спальники відповідають усім заявленим характеристикам і чудово підходять для такої подорожі.

Але опишемо трохи детальніше технічні деталі спальників, їх експлуатацію та умови використання.

Спальники Munro пошиті якісно і з усіма необхідними дрібницями (липучка-фіксатор блискавки, якісна блискавка, комір на затяжці, зручний анатомічний капюшон, вушка для його розвішування, маленька кишеня в середині спальника), тут власне нічого додати. Використані хороші і легкі матеріали. Так само кльово реалізований компресійний мішок: все лаконічно, просто і зручно.

Головною фішкою нашого тестування є не зовсім стандартне використання зшитих разом спальників. А саме той факт, що за специфікою нашої подорожі, для економії ваги, ми брали 2 спальники на 3-х туристів.

спальный мешок на троих Red Point Munro

Спальники зшивали між собою і таким чином троє лягали у зшивку. Тут варто звернути увагу на якісні блискавки Munro, які дозволяли зшивати спальники без проблем, швидко і надійно, не розходились і не ламались. Це дозволило нам зекономити на вазі групового спорядження, а також значно підвищувало комфорт при ночівлях у мінусовій температурі.

Мусимо відзначити, що з даними моделями спальників такий спосіб ночівлі виявився некомфортним: в нашому випадку було затісно. Але ситуація вирішується просто перетворенням зшивки на ковдру, розстібнувши одну з блискавок, залишивши один бік застібнутим,  під якою троє учасників можуть вільно розміститись, якщо дозволяє теплоізоляція килимків, то прямо на них. А у випадку ночівель на льодовику можна підкласти мотузку під килимки, а на сам килимок застелити пуховку.

Також, думаю, що для людей комплекції менше середньої можна буде комфортно розміститись в зшивці без подібних лайфхаків.

лучший спальник для похода

Оскільки таке використання спальників не передбачене виробником, то і претензій ми звісно ніяких не маємо, а надаємо інформацію виключно для тих туристів, які подорожують зі зшивками.

Також, мішки Munro можуть чудово врятувати вас не тільки від морозу, а і у спеку від спопеляючого сонця. Достатньо накинути їх на тент намету чи шатра, з яким ви подорожуєте, і хороше прохолодне місце у затінку вам гарантоване, а спальники провітряться і просохнуть від конденсату.

Загалом, спальники добре зарекомендували себе для походів такого класу важкості і району (висоти до 5500 метрів над рівнем моря).

Фото люб'язно надані Юліаною Литвиненко

Звіт написаний Максимом Шлінчуком"

Мы благодарим Максима Шлинчука за такой подробный отчет об использовании спальника! Хотим также напомнить, что вы можете отправить нам свой отзыв на почту info@redpoint.ua или написать нам в социальных сетях.

СЛЕДУЮЩАЯ ВСЕ НОВОСТИ ПРЕДИДУЩАЯ
оСТАВАЙСЯ в курсе событий

Подписывайся и узнавай первым о новинках и мнениях экспертов

Вы успешно подписались на рассылку.

Закрыть