НОВИНА 14 ТРАВНЯ 2015

Який каркас намету краще?

Правильний намет – це і повноцінний зручний нічліг, і захист від негоди. Багато в чому сфера його використання, надійність та практичність залежить від каркасу. Що потрібно знати про конструкцію тимчасового туристичного житла, щоб зробити правильний вибір? Яка саме модель вам потрібна? Який каркас намету краще? Ми розповімо, для яких цілей намети туристичні Red Point є найкращим варіантом.

Секрети анатомії

За типом конструкції туристичні намети виділяють одношарові (тент з'єднаний з підлогою) і двошарові (крім тенту, вони мають внутрішній намет, що допомагає позбутися  конденсату та краще зберігати тепло). Усі намети Red Point відносять до другого типу, тому вони можуть використовуватися для довготривалих походів.

Тент та внутрішній намет не триматимуть форму самостійно, тому зупинимося детальніше на «кістяку» конструкції  каркасі. Він складається з дуг, які повинні просто встановлюватися та надійно кріпитися.

 Алюмінієві дуги наметів RedPoint

У великих кемпінгових моделях дуги виконані зі сталі, а в варіантах бюджетного класу – з пружного, міцного, але важкого фібергласу.

Надійність алюмінієвого каркасу багато в чому залежить від якості використаного матеріалу. Характеристики алюмінію «нонейм» найчастіше залишаються загадкою для покупця, а ось брендові сплави вселяють більше довіри.

У наметах Red Point каркас виготовлений з легкого та надійного алюмінієвого сплаву ALU 7001 T6, що має високі показники питомої міцності та не деформується при низьких температурах. Діаметр дуг варіюється в залежності від моделі.

Типи каркасів

В асортименті Red Point є моделі з напівсферичним та тунельним різновидом каркасу.

Напівсферична конструкція передбачає дві перехресні дуги, що перетинаються посередині. Такі намети не потребують розтягнень, підпорів та ідеальні для довготривалих прогулянок пішки, велотуризму, кемпінгу.

 Напівсферична намет RedPoint Steady EXT

• Модель Tavrika 4 має тунельний каркас. Такий тип конструкції вважається найпросторішим. Його тамбур вирізняється порівняно високою «стелею», завдяки чому чоловік середнього зросту може стояти, не згинаючись. Крім того, тамбур вміщує розкладний столик для кемпінгу та пару стільців.

 Каркас палатки RedPoint Tavrika 4

 У наметі Base 4, що можна назвати ідеальним для базового табору, каркас складається з двох півсфер. У тамбурі можна обладнати «кают-компанію», розмістивши класичні кемпінгові меблі.

 Хабова конструкція намету Red Point

Хабова конструкція намету Space 2 забезпечує внутрішній обсяг, достатній для того, щоб три або чотири людини комфортно розмістилися в двомісній моделі. Всі елементи такого полегшеного каркаса зібрані в єдине ціле хабами – сполучними ділянками для трубок.

Особливості кріплення

Якщо каркас розташований усередині, то першим до нього кріпиться внутрішній намет. Дуги можуть вставлятися в рукав або ж фіксуватися гачками, зав'язками, липучками. В негоду конструкцію такого типу потрібно встановлювати максимально швидко. В іншому випадку внутрішня частина, яку повинен прикривати тент, може намокнути – бо ж він встановлюється останнім.

Намет RedPoint

В наметах Steady 2Steady 3Steady 2 EXTSteady 3 EXT каркас – зовнішній. Тент до дуг кріпиться за допомогою рукава, а внутрішній намет – підвішується до тенту. До переваг такої конструкції відносять простий монтаж. Якщо раптово починається злива, ви зможете швидко сховатися під тентом. Внутрішню частину в такій екстремальній ситуації можна і зовсім не встановлювати. Зовнішні дуги забезпечують більш сильний натяг тенту, що збільшує загальну вітростійкість конструкції. Сильно натягнутий тент менше стикається з внутрішньою частиною під час дощу, що допомагає зберегти вентиляцію на належному рівні та мінімізувати утворення конденсату.

 Зовнішній каркас намету RedPoint

Сподіваємося, наші поради позбавлять від зайвих витрат часу та сил і допоможуть знайти ідеальну «напарницю» для активного відпочинку.

НАСТУПНА УСІ НОВИНИ ПОПЕРЕДНЯ
Залишайся в курсі новин

Підписуйся та дізнавайся першим про новинки та думки експертів

Ви успішно підписались на розсилку.

Закрити