НОВИНА 15 ТРАВНЯ 2014

Травневий тест намету Steady 2 EXT на Вододільному Хребті у Карпатах

Так історично склалося, що намети серії Steady – найпопулярніші та улюблені серед наметової колекції Red Point.

 RedPoint STEADY 2 EXT в першу подорож

Як тільки на склад надійшла перша партія нової версії цієї моделі, з зовнішніми дугами, (не встигли ще прибиральники викинути скотч, нетерпляче обдертий з коробки:), ми тут же потягли з собою на другі травневі на Вододільний Хребет. Цей хребет проходить по межі між Львівською та Закарпатською областями таі тягнеться від Воловця на півдні  до польського кордону на півночі.

Red Point STEADY 2 EXT в Карпатах

Травневі у Карпатах – оптимальне місце та гарний час для тестів наметів (та й взагалі усього спорядження, що захищає від вітру та дощу). В цей час погода там – лотерея. Може всю дорогу смажити сонце під +28, а вночі всі мирно сплять біля вогнищ, а може – накрити мокрим снігом з жорсткими вітрами на хребтах. Або ж взагалі без зупинки заливати всю дорогу. Як карта ляже.

Red Point - нові тести наметів

В цей раз нам пощастило як групі (погода була чудова – всього пару раз злегка намочило на хребті) і, отже, не дуже пощастило як тестерам. Ночі були сухі і майже безвітряні, роси випало реально небагато.

 тестери новинок наметів Red Point

І, тим не менш, дещо "ми Вам повідомити, що маємо". Деякі ключові особливості конструкції та використання даної моделі нам все ж вдалося перевірити. Висновками ми з почуттям глибокого задоволення ось прямо тут та зараз поділимося.

 супер непромокаемость RedPoint STEADY 2 EXT

Red Point всі переваги наметів

• Намет дуже вдався в плані ваги і компактності (в упакованому вигляді).

• Відмінно тримає вітер  ми його спеціально витягали «мучити» на перевальну сідловину над Панською Долиною, що продуває з усіх сторін. Стоїть добре.

• Те, на що найбільше розраховували  поєднання конструкції "зовнішні дуги + фірмова вентиляція серії STEADY". Оскільки верхня третина спального відсіку виконана з сітки, намет відпрацював на 5+. В одну з ночей за рахунок стрибка температури намет злегка «проконденсатило» зсередини, однак на комфорт проживаючих у ній і сухості спального відсіку це взагалі ніяк не позначилося.

огляд намети Red Point STEADY 2 EXT

В процесі тестів нашою групою було зроблено ще одне важливе спостереження: тепер вже достеменно відомо, ЧОМУ деякі ЛЮДИ не люблять намети з зовнішніми дугами. Все як в анекдоті: «Ви не любите котів? Та Ви, батенька, просто не вмієте їх готувати!»

Сутність така. Ті, кому не показали Секретний Прийом складання намету з зовнішніми дугами, роблять так: нервово тягнуть на себе дугу з рукава, в результаті чого секції дуг відстиковуються. У рукавах утворюються «пробки», «тромби» та «нескладухи». Люди, чортихаючись, тягнуть ще сильніше. Скорбота тільки збільшується, а іноді  обривається гумка (добре ще, якщо у кінцевика).

 огляд намети Red Point STEADY 2 EXT

(Дане спостереження ми робили над спеціально не навченими людьми,  що перший раз отримали «на руки» крутий намет з зовнішніми дугами).

Громадяни відпочиваючі!

Відділ Розробки RED POINT закликає вас виштовхувати долонею дуги з рукавів, а не тягнути їх на себе! Це збереже Вам масу дорогоцінного часу, нервів, а також ззробить процес складання наметів з зовнішніми дугами таким же легким і захоплюючим, як замовлення подвійного чізбургера в привокзальному "Макдональдсі"!

 Red Point - нові тести наметів

Спеціально для тих, хто постраждав від відсутності навичок постановки/складання наметів з зовнішніми дугами незабаром на нашому сайті з'явиться СПЕЦІАЛЬНИЙ ВІДЕОУРОК, присвячений розвитку саме цього корисного досвіду.

 Red Point - тести на вершинах

Нижче публікуємо витяг із списку незвичайних переваг наметів з зовнішніми дугами:

• зручність установки під час дощу (спочатку ставиться тент, а потім під прикриттям внутрішній намет пристібається, та залишається сухим);

• можливість значно швидше складати і ставити сухий намет – досить дістати (або ввести) дуги в кишені на тенті;

• за рахунок більш сильного натягування тенту і жорсткої фіксації дуг ця конструкція наметів є значно більш вітростійкою, аніж класичний намет з дугами «всередині»;

• за рахунок більш сильного натягування тенту і жорсткої фіксації дуг вода краще «скочується» по стінках намету, внутрішній спальний відсік менше «прилипає» до зовнішнього тенту під час дощу, що, в цілому, покращує вентиляцію, зменшує водопроникність зовнішнього тенту. А також знижує інтенсивність утворення конденсату;

• можливість швидко встановлювати зовнішній тент окремо, без внутрішнього намету (якщо вас в дорозі застав сильний дощ), або просто брати з собою в короткий літній похід тільки зовнішній тент і дуги, що істотно економить вагу і об'єм спорядження.

 Red Point - нові тести

І наостанок – кілька анонсів майбутніх тестів моделей серії STEADY EXT. Намети будуть проходити жорстке і різнопланове тестування все літо і осінь 2014.

 Red Point - Нові тести наметів

Тести зокрема будуть проходити під час альпіністських сходжень в горах автономної області Валле-д'аоста, що в Північній Італії, а ще у горах Месхетії (провінція Самцхе Джавахетія, Південна Грузія).

Бажаєте потестити – пишіть. Кількість тестових наметів досить обмежена, тому ласкаво просимо записуватися в чергу :)

Поки ніби все.

Всім Доброго Полювання і Яскравого Сезону – 2014!

команда Red Point

П. С. ... а ще вже скоро приїдуть нові спальники! Залишайтеся з нами :)

П. П. С. ... а це – самець "Гігантського Фіолетового Карпатського Слимака". Його звуть Едик.

 сусіди Red Point STEADY 2 EXT

НАСТУПНА УСІ НОВИНИ ПОПЕРЕДНЯ
Залишайся в курсі новин

Підписуйся та дізнавайся першим про новинки та думки експертів

Ви успішно підписались на розсилку.

Закрити