НОВИНА 13 ЖОВТНЯ 2012

Мультиперегони Х-КРИМ

Red Point відкритий для співпраці зі спортсменами, тому ми "взяли під крило" ще одну команду. Цього разу —  дніпропетровську команду туристів. Вони  ж нам надали відгуки про спорядження та побажання щодо поліпшення. Ми ж, зі свого боку, надаємо їм допомогу та підтримку. Дякуємо команді за перевірку нашого рюкзака Speed Line 30 у непростих умовах — під час однієї з найбільш цікавих і складних подій, мультиперегонів на території СНД.

 Red Point на X Криму 2012

Що означає активно провести вихідні? Побувати в сквері поряд з будинком або вигуляти песика біля своїх вікон? В цей же час активно наступають справжні жовтневі вихідні — неподалік  від селища Старий Крим. Щорічно осінь тепло зустрічає захід Х-Крим.  Цьогоріч захід відбувся 5-7 жовтня. Як у тому фільмі, «Місце зустрічі змінити не можна» — і нам вдалося там побувати. Заїжджали в суботу, часу було обмаль — для установки табору з підтвердженням про участь. З реєстрацією у L класі  проблем не виникало, все було виконано згідно з регламентом. Паралельно ми взяли напрокат шахтарську каску, а у друзів попросили жумар. В рюкзаки упаковували мінімум їжі, спорядження і тим небагато одягу. За рахунок чого вночі «трохи» замерзли. Нас «окільцювали» застібкою з чіпом, який прив'язувався до індивідуального номера команди.

Старт був протягом півгодини, за бажанням. У нас на руках — карта, яка розділена на дві зони, в кожній з яких знаходяться КП (контрольні пункти) з різним оцінюванням в балах, до неї додавалася карта окремого спортивного орієнтування. Нашим GPS служив компас. Дізнавшись про це, хлопці з М класу нам поспівчували. Намагалися брати технічні етапи, їх більше всього оцінювали. Взяли всі тири («Рогатка», «Пневмо», «Луки»). При невиконанні тех. етапу давали “відсидку” —  30 хвилин на команду.

Red Point в Крыму

Етап «Печера» – полегшений варіант спелеології: спуститися в печеру близько 5 м, пролізти крізь вузький прохід і відзначитися. Обов'язковою вимогою була наявність каски та ліхтаря. До етапу «Вертикальні перила» підійшли по сутінкам, завдання полягало у спуску з перестежкою. Посередині дистанції потрібно відзначитися електронним чіпом. Вже в пітьмі побігли далі на етап «Маятник». Перед нами була поставлена мета: спуститися вниз з перестежками і з допомогою маятника відзначитися на КП – піднятися на початок дистанції. Команди досить легко справлялися з поставленими перед ними завданнями. Порадував тир «Луки»: з 5  разів у нас вийшло 3 результативних постріли в мішень. На етапі, поряд з наметом спав чоловічок зі вставленою стрілою у спині. Певно, «-1» в чийсь команді. Далі ніч пройшла добре – довгі пригоди на території Криму. Від зустрічі команд, які рази три водили хоровод навколо гори,  в пошуках КП, до хлопців, які вирішили спати просто неба у листі.

Red Point в Крыму

Залишилися три години до фінішу — вирішили брати прилеглі пункти. Кілька орієнтувань  і траверс вже  на скельній ділянці. Фінішували за годину до закриття КЧ (контрольного часу). Збираємо табір, чекаємо нагородження і роз'їжджаємося в будні дні похмурих турбот.

Red Point в Крыму

На гонку брали з собою рюкзак Red Point 30л і Deuter 28л – різниця відчувається тільки в ціні. Рюкзак Red Point 30л показав себе з позитивної сторони — протягом маршруту не виникало (з урахуванням спускання за сипусі на п'ятій точці) потертостей тканини, зачепів або незручностей. Наявність безлічі кишеньок дозволяє розмістити речі так, що під час бігу нічого перемішуватися не буде. Швидка доступність до речей допомагає заощадити час.

Red Point в Крыму

Під підозру впали дві кишеньки на лямках, під мобільний телефон – виникало відчуття втрати пристроїв. Не ризикнули перевірити цю гіпотезу.

Побажання: зробити заклепку (засувку) для мобільних (GPS, пачки цигарок і т. д.).

Ще більше інформації про перегони та їх результати можна дізнатися ТУТ. Дізнатися про турклуб "Меридіан" ТУТ.

Ще більше фотографій вже чекають на Вас на наших сторінках в Facebook і Вконтакті.

НАСТУПНА УСІ НОВИНИ ПОПЕРЕДНЯ
Залишайся в курсі новин

Підписуйся та дізнавайся першим про новинки та думки експертів

Ви успішно підписались на розсилку.

Закрити