НОВИНА 03 ГРУДНЯ 2020

Тест SANTIS 70 на міцність від Анастасії Чумаченко

Анастасія поділилася власними враженнями від користування рюкзаком.
З огляду ви зможете дізнатися власну думку автора про модель, специфічні особливості рюкзака, чим він зміг здивувати користувача і ще багато цікавого :)
 
Огляд подається в авторській редакції користувача.
 
"Уже багато років моя левова частина життя і роботи - пов'язана з подорожами, горами, скелями, морем і взагалі з усяким пригодницьким непотребством. Разом з Владом Чумаченко я керую експедиціями нашого проекту «ЕкстреМал», а це від скель Коростишева до трекінгу в Гімалаях. Виходить близько 100-140 днів подорожей на рік. До заповітних 365 днів - ще далеко, але я в процесі :) В цьому сезоні мені дуже пощастило. Перед стартом сезону - прийшов час оновлювати рюкзаки і за щасливим збігом обставин - в цей момент, я стала Амбассадор бренду Red Point і отримала на сезон 2 рюкзака. Саме вони зараз (вже знатно потерті) і подорожують зі мною по світу.
                                                     
Отже,

За роки подорожей мені довелося покатати на спині різні рюкзаки, від Commandor до Ospray. Через інтенсивне користування, пріоритетом для мене є довговічність і надійність. При частих поїздках на скелі рюкзаки з ультрамодних, полегшених  матеріалів  - дуже швидко приходять в непридатність. А це, звичайно ж, засмучує, тому що стоять такі рюкзаки, чималу суму. Саме це стало одним із поштовхів до прийняття рішення на користь Red Point. Другим критерієм став дизайн. Я ж дівчинка. По SANTISу видно, що вирибник пам'ятає, про те, що фоточки з походу обов'язково потраплять в інстаграм)) А фото з чорно-сіро-буро-зеленим чудовиськом на спині, око не радують. Так що, в цьому плані SANTIS на рівні, погодьтеся - забарвлення дуже навіть приємна.

                                                        

Почну з базових речей. Обсяг рюкзака - 70 літрів. 2 входи в основний відділ рюкзака. Привіт любителі засунути змінні шкарпетки на дно)) Класичний верхній вхід і зручний бічний із потужною блискавкою, який дозволяє розкрити рюкзак майже по всій висоті і швидко дістати щось необхідне. Що дуже радує, цей вхід посилений фастексами. Це геніально! Навіть в разі відмови блискавки, що малоймовірно, але все ж - ваші речі все одно залишаться всередині поки ви не полагодите блискавку. Раз підняли питання блискавки, відразу ж пройдемося по блискавках та фурнітурі. Виробник стверджує, що це все - YKK. На фурнітурі є маркування YKK, на блискавках маркування немає. Очевидно, що це бюджетний YKK, але поки нарікань у мене немає.

                                                         

Спина каркасна. З регулюванням по висоті. Система регулювання звична, на липучках типу VELCRO. Мій зріст 180см. На мене рюкзак сіл відмінно. Дівчаткам по нижче, рекомендую поміряти перед покупкою. Конструкція спини - досить проста, тому розраховувати на потужну вентиляцію не приходиться. Приємний момент - дуже широкі та м'які лямки. 8 см на плечах. Для мене це важливо, тому що в моїх поїздках часто дуже багато скалалазного заліза. Є грудна стяжка і гумка для підведення і фіксації питної системи.

                                                          

Пояс - звичайний без наворотів. Широкий, але закороткий. На мій погляд, сегменти пояса варто зробити довше. На мені пояс сіл добре, а коли рюкзак одягнув Влад - пояс не охоплював його як слід. Але це момент індивідуального підбору. Мені підійшло. Пояс працює відмінно, не натирає. Носила на скелі перфоратор, бухту мотузки і гору заліза, загальною масою близько 20 кг, було зручно, наскільки може бути зручно під 20кг рюкзаком. Ще з приємного - є накопичувачі, як на скалолазній системі. Плюс сам пояс можна відстебнути взагалі. Ура!

Пройдемося по додатковому навішуванні.

Є 2 петлі під льодоруби / трекінгові палки з 3-ма позиціями регулювання верхнього еластичного шнура, який фіксує древко льодоруба. Але, на жаль, в цьому році високих гір SANTIS не побачив ((Бічні петлі для фіксації лиж, посилені всередині для контакту з кріпленнями і регулюються стяжкою на 3х “щелевке”. Мої скітурні лижі вписалися на ура. Але поки тільки перед дзеркалом. Чекаю зимових Карпат і скітуру.

По обох боках рюкзака - по 2 бічні стяжки. Все на фастексах. Але. Засунути під них каремат - гормошку або іжевський не вийшло, але я ними вже і не користуюся давним - давно. Під цими бічними стяжками у мене подорожували: бухти мотузки, всілякий мокрий одяг, м'яка 3-х літрова ємність з водою і т.д. Але набагато корисніше ці бічні стяжки використовувати для додаткової компресії рюкзака. Добре підігнана довжина вільних кінців - вони не тіліпається. З того боку, де бічний вхід в рюкзак, є кишеня під пляшку з водою. Літрова фляга типу Nalgene ідеально поміщається. З іншого боку - глибока кишеня на блискавці  під дріб'язок. Наприклад, кишенькова аптечка або помада ... багато помад))

                                                                    

Є велика передня кишеня, яка скроєна таким чином, що в нею без проблем влізе штормова куртка або фліска. При цьому, якщо штормовка промокла, в цій кишені вона не контактує з іншими речами всередині рюкзака, і ви можете легко знімати та одягати додатковий верхній шар, навіть не залазячи всередину рюкзака. У сучасних виробників подібні mesh pocketи зроблені, в основному, з сітки. І, як правило, ця сітка вмирає першою. Розтягується, рветься об гілки при русі і т.д. На SANTIS 70 ця  кишеня виконана з того ж матеріалу, що і весь рюкзак. Прослужить довго і надійно.

                                                                      

Хочу звернути вашу увагу на один приємний, продуманий момент. У тих місцях, де на фурнітуру передбачається істотне навантаження, стоять тканинні екстендери, які рівномірно розподіляють навантаження на широкий шматок шва. А це ще один плюс в скарбничку мого твердження про довговічність і надійність виробу. Всередині під спиною є кишеня під гідратор. У клапана досить звична конструкція. Внутрішня кишеня під документи і різні дрібнички, плюс великий і широкий верхній під фен, туфлі навігатор, фотоапарат і т.д.

                                                                            

У комплекті йде дощовик чорного кольору. Ховається в спеціальну кишеню на дні рюкзака. Шви на дощовику - проклеєні. Фіксується додатковою стропою до рюкзака і по всьому радіусу затягується шнуром.
Рюкзак виконаний з тканини POLYESTER 300 і 600D з плетінням RipStop.
 
Тепер більш суб'єктивна частина огляду.
Симпатичне поєднання кольорів. Рюкзак відмінно виглядає на місцевості, на мандрівнику і фотографіях. Дуже продумана система швидких доступів до різних частин рюкзака. Оскільки, рюкзак дістався мені на тест - я його не шкодувала. Він терся об каміння і гілки. В одному з походів хлопці принесли в ньому 30 літрів води від закидання на стоянку і т.д. Видимих ​​пошкоджень на рюкзаку немає взагалі.
                                                                                

Зручні широкі лямки на підходах під скелі, часто я навіть не користувалася поясом, лямки забезпечували достатній комфорт. Ціна на нього на різних сайтах в районі 2000-2100грн. Це означає, що ви отримуєте функціональну вантажівку з цілим букетом приємних деталей за дуже класну ціну.

А всіх тих хто як і Анастасія любить активний відпочинок, запрошуємо приєднатися до нас в Facebook/ Instagram.

Розповідайте про свої екстремальні подорожі, діліться своїм безцінним досвідом та фото! Нам цікаво.

Найприємніше в нашій роботі - це отримувати Ваші відгуки, друзі!

 

НАСТУПНА УСІ НОВИНИ ПОПЕРЕДНЯ
Залишайся в курсі новин

Підписуйся та дізнавайся першим про новинки та думки експертів

Ви успішно підписались на розсилку.

Закрити