НОВИНА 07 СЕРПНЯ 2012

Альпіністи всіх країн, об'єднуйтеся!

Якщо для Вас найкращий відпочинок – підкорювати круті вершини, ледь переводячи дух? тоді наші вітання сьогодні саме для Вас!

З днем альпінізму!!!

Red Point День альпінізму

Виявляється, що саме в серпні відзначається День народження альпінізму!;)

Тільки ось існують 2 різні дати: 7 і 8 серпня.

За різними версіями, в один з цих днів два швейцарця – лікар Паккар Мішель-Габріель і провідник Жак Бальма вперше досягли Альпійської вершини Альп (звідси й назва нового виду спорту) – гори Монблан (4810 м).

Сходження на найвищу вершину Альп починалося з мальовничого французького села Шамоні. Маршрут проходив по льодовику Bosson. Першопрохід двох жителів с. Шамоні на висоту 4807 метрів став початком ери альпінізму, ери підкорення незвіданого, вічного і заворожливого.

Сучасний маршрут на Монблан через Гран Мюле здебільшого збігається з маршрутом першопрохідців.

Red Point День альпінізму

Після цього сходження ніби прорвало греблю – туристи зі всього світу відкрили для себе новий і вкрай небезпечний вид спорту – альпінізм. Довгий час подолати рекорд Паккарда та Бальма не вдавалося, але в 1799 – 1804 роках німецький фізик, географ і ботанік Олександр Гумбольдт зумів подолати висоту 5800 метрів – під час сходження на південноамериканський вулкан Чімборасо.

У 1809 році Монблан підкорила перша жінка-альпіністка Марі Парадиз. З плином років у світі залишалося все менше вершин, на які ніколи не ступала б нога людини. Альпи, Ельбрус, Анди, гори Індії, Кіліманджаро – альпіністи побували скрізь, бажаючи затвердити перевагу людини над природою. Були подолані кілька семитисячників – гір, чия висота перевищує 7 тисяч метрів над рівнем моря. А до 1950 року добралися і до восьмитисячників.

Альпінізм – дуже небезпечний вид спорту, метою якого є сходження на найвищі гірські вершини, з подоланням природних перешкод – льодовиків, гірських тріщин та снігових шапок. Прагнення людини до висот, до ризику, до переваги над природою – незламна та незнищенна.

Друзі, ми вітаємо Вас зі святом та бажаємо міцно триматися на будь-яких уступах і підкорювати все нові вершини!
Бажаємо блискучої удачі і хороших маршрутів! ;)

Ну а ми робимо все, щоб спорядження Red Point завжди було надійною опорою у Вашому нелегкому і разюче цікавому захопленні!


Використані матеріали: ho4uvpohod.com, fasu.org.ua

НАСТУПНА УСІ НОВИНИ ПОПЕРЕДНЯ
Залишайся в курсі новин

Підписуйся та дізнавайся першим про новинки та думки експертів

Ви успішно підписались на розсилку.

Закрити