НОВИНА 01 ЧЕРВНЯ 2014

Тест на високогірному Якутському масиві

Гірські вершини – це не лише захоплююче видовище. З точки зору альпіністів та мандрівників, це сотні незвіданих маршрутів, що приховують багато цікавого. Один з таких маршрутів в Якутії пройде інструктор спортивного туризму міжнародного класу Олександр Міллер з Тули. Похід буде досить складний, тому якісне спорядження від Red Point точно буде доречним.

екстримальне спорядження Red Point на аукціоні

За результатами аукціону від «Ризик.ру» була зібрана команда з 4 осіб, яким належить в умовах походу перевірити спорядження Red Point: спальник Red Point LIGHTSOME 233 та тримісний намет Red Point STEADY 3. З першим тестувальником ми вже познайомили, на черзі – другий.

Олександр Міллер в липні збирається прокласти маршрут по Якутскому високогірному масиву.

За словами мандрівника, намічений маршрут включає перешкоди, характерні для пішохідного та гірського туризму. При цьому в гірській частині шляху є ділянки, які будуть пройдені вперше. Також О. Міллер підкреслив, що  за складністю похід перевищує еталонні маршрути в даному районі. Так, турист розвідає верхів'я річок, які раніше не відвідували дослідники, буде шукати нові перевали, а також скорить гору Перемога Вузлова.

Оскільки маршрут  на мандрівника чекає дуже складний, а часом і небезпечний, то потрібне висококласне спорядження. За місяць подорожі у тестувальника буде багато можливостей перевірити в екстремальних умовах отриманий на аукціоні намет.

випробування української намети RED POINT в Якутії

Екстремалу з Тули доведеться пройти досить багато, тому все спорядження має бути максимально легким, практичним та функціональним. Саме таким і є досліджуваний намет. Модель, яка важить менше 4-х кг, розрахована на 3-х чоловік. Вона забезпечує не лише комфортний нічліг, але й захист від негоди. Намет витримує дуже складні умови експлуатації, бо ж на його внутрішньому тенті кути в місцях з'єднання з петлями посилені ще одним шаром тканини. Петлі ж на зовнішньому тенті, а також дні намету прострочені зигзагом для більшої надійності. Крім того, шви дна та тенту ще й проклеєні, тому що ця палатка створена для гірських походів.

О. Міллер обов'язково розповість про те, як пройшов похід та як показало себе спорядження Red Point. Чекаємо докладного звіту!

НАСТУПНА УСІ НОВИНИ ПОПЕРЕДНЯ
Залишайся в курсі новин

Підписуйся та дізнавайся першим про новинки та думки експертів

Ви успішно підписались на розсилку.

Закрити