НОВИНА 14 ВЕРЕСНЯ 2015

Секрети правильного кемпінгу, або як придбати відмінний кемпінговий намет

Всім-всім привіт! А у нас для Вас новий огляд від одного з наших улюблених тестерів – від Макса Лазаренко. З цього огляду Ви зможете витягти масу корисної інформації про великі, кемпінгові або, як їх ще називають, намети сімейного типу в цілому та в колекції цього класу наметів від Red Point зокрема. Ну і звісно ж, отримати максимум інформації в якості відповіді на питання – який намет обрати для сім'ї?

 як вибрати хороший кемпінговий намет

Про кемпінгові намети

Кемпінгові намети (так вони найчастіше називаються) – це великі просторі намети, призначені для тривалого проживання середньої або великої кількості людей (від 4 до 12 та більше) у стаціонарних (не переміщуваних, або рідко переміщуваних) таборах. По суті та в ідеалі це – мобільні будинки.

Чотиримісний намет RedPoint

Час і місце використання

У 90% випадків це намети, які розраховані на використання в літню пору в умовах помірного клімату (немає постійних сильних вітрів та затяжних злив) та тривале стояння під прямими сонячними променями. Та лише в 10% випадків мова йде про експедиційні кемпінгові намети, призначені для базових таборі альпіністських, арктичних, науково-дослідних або військових експедицій і розрахованих на використання у будь-якій точці планети увесь рік, ураганні вітри, рясні снігопади та інші суворі екстремальні умови.

Tavrika 4 гірський намет

Сфера використання

Ці намети призначені, перш за все, для сімейного відпочинку на природі, авто-кемпінгу, виїздів до моря, на риболовлю, для дитячих туристичних та скаутських літніх таборів, поїздок на літні open-air фестивалі, курси та тренінги, а також  як допоміжне тимчасове житло для гостей на дачі.

Ключові відмінності кемпінгових наметів

У конструкції цього класу наметів головний акцент виробниками робиться на комфорт, який забезпечується за рахунок:

великого внутрішнього об'єму та висоти (від 190 до 225 см; як правило, в цих наметах високий  чоловік може стояти в повний зріст, не згинаючись);
декількох спальних відсіків – кімнат (від одного до трьох);
великих просторих тамбурів, в яких можна скласти все необхідне для тривалого відпочинку, обладнати кухню або навіть міні-вітальню, в якій можна весело проводити час із друзями або дітьми в рідкісні години негоди;

 намети сімейного типу від Ред Поінт

досконально продуманої системи вентиляції. Зверніть увагу, що, як правило, під час літнього відпочинку ви страждаєте не стільки від постійних дощів, скільки від спеки та духоти жаркими літніми ночами, тому при виборі кемпінгового намету звертайте увагу в першу чергу не на показники водонепроникності тенту, а на те, яким чином у  даній моделі вирішено питання з провітрюванням;
безлічі різних вбудованих дрібних зручностей: додаткових входів, вікон, кишень, поличок, петелечек для розвішування спорядження і т.д;

 сімейні намети

безлічі секцій каркаса підвищеної товщини та міцності;
особливої системи розтяжки намету, яка забезпечує стійкість цих великих конструкцій у негоду.

Потрібно розуміти, що в упакованому вигляді це досить великі та важкі намети – передбачається, що їх будуть транспортувати на місце табору на автомобілі, а до точки встановлення вони будуть переноситися максимум пару сотень метрів.

Як правило, для походів ці намети не призначені!

 

Особливості встановлення

Кемпінгові намети, за рахунок своїх великих розмірів і ваги, а також великої кількості елементів каркаса, вимагають ретельної установки, яка займає деякий час. Як правило, такі намети краще ставити удвох і в певній, рекомендованій виробником, послідовності. Одна людина встановити такий намет здатна тільки за умови попередніх тренувань та при гарній, без вітру та опадів, погоді. Майте це на увазі та ознайомтеся обов'язково з інструкцією по установці або навчальними роликами в інтернеті, перш ніж виїжджати безпосередньо на місцевість.

 установка кемпінгового намету

Порада! Рекомендую перед виїздом у заслужену відпустку провести в сусідньому парку або скверику тренування по установці даного намету, щоб перевірити комплектацію та заздалегідь потренуватися й розібратися у всіх дугах, мотузочках і уникнути нервової непродуктивної скрупульозності під час прибуття на місце табору.

Оскільки ці намети мають високу парусність (здатністю збирати вітер) через свої габарити, то вкрай бажано не лінуватися ретельно обрати місце, де намет буде стояти , та по максимуму розтягнути його на всі вітро-відтяжки, які  передбачені конструкцією. Та мінімум раз в 4-5 днів, а також після негоди, перевіряти й коригувати його натяжку. Пам'ятайте – чим гірше натягнутий намет, тим більше шансів, що він буде пошкоджений різким сильним поривом вітру.

тест намету РедПоінт

Порада! Також рекомендую при встановленні намету ставити його в якомога більш тінисте місце, оскільки тканина тентів сучасних наметах не так боїться (руйнується від) вологи, скільки схильна до вигорання на сонці.

Особливості вибору, на що важливо звертати увагу

Матеріал тенту: оскільки кемпінгові намети, як правило, літні, то краще за все обирати моделі з тентом із поліестеру різних марок. Цей матеріал показав себе на практиці найбільш стійким до вигорання під прямими сонячними променями. Показники водонепроникності тенту повинні бути не нижче 2000 мм водяного стовпа, а дна спального відсіку – не нижче 2000 мм. Спальні відсіки з дном із армованого поліетилену мають високий показник водонепроникності, дещо обтяжують, проте й здешевлюють намет.

 тент кемпінгового намету

Матеріал каркасу: дуги кемпінгових наметів робляться або з фібергласу (армованого вуглепластика) підвищеної товщини 11-13 мм, або з дюралюмінію аналогічного діаметру. Перші – дешевші, другі – на порядок надійніше, але дорожчі.

Якщо Вам потрібен намет для нечастих виїздів (1-2 рази на рік) до місцевісті, про яку точно відомо, що там особливо жорсткої негоди зроду не було – зможете спокійно придбати недорогий намет із фібергласовими дугами.

А якщо ж ваша сім'я – плем'я справжніх  кочівників;) – вам не сидиться на місці та ви постійно радісно мотаєтеся по країні туди-сюди все літо, часто ставите та знімаєте ваш сімейний табір, виїжджаєте на відпочинок до води (де вітер завжди частіший та  сильніший), або ви прихильник максимальної надійності, тоді звичайно купуйте намет з алюмінієвим каркасом.

 поради щодо вибору кемпінгових наметів

• Система вентиляції: в хороших кемпінгових наметах  повинна бути достатня кількість вентиляційних вікон, розташованих у правильних, з точки зору фізики, місцях, і обов'язково забезпечених додатковим протимоскітним захистом. Входи до спальних відсіків дійсно правильного сімейного намету повинні бути в обов'язковому порядку повністю дубльовані шаром протимоскітної сітки.

Ще раз звертаю увагу – на кемпінгу ми частіше страждаємо не від  холоду чи вологи, а від спеки, духоти та комах – тому мудро подбайте про правильний вибір конструкції літньої виїзної резиденції Вашої сім'ї – Ваша супер-відпустка у Ваших руках.

 кемпінгові намети плюси

Така коротка, але вичерпна інформація про сучасні кемпінгові намети, яка допоможе Вам сформулювати Вашу правильну відповідь на питання "який намет придбати для сім'ї?".

Ну а в наступному огляді запрошую Вас на екскурсію у віртуальний літній табір Red Point – там є на що подивитися та з чого обрати;)

Читайте далі "Red Point  колекція кемпінгових наметів"

 

Максим Лазаренко – експерт Red Point Test Club Team
До зустрічі на сторінках redpoint.ua

НАСТУПНА УСІ НОВИНИ ПОПЕРЕДНЯ
Залишайся в курсі новин

Підписуйся та дізнавайся першим про новинки та думки експертів

Ви успішно підписались на розсилку.

Закрити