НОВИНА 27 СЕРПНЯ 2015

Спальник Munro очима мандривників із проекту "4 океани"

Паша та Оля тестували спальник Munro і в Індії, і в Гімалаях, тому ми можемо сміливо довіритися їх авторитетній думці, адже вони – затяті мандрівники, що пройшли десятки країн. Давайте почитаємо звіт про спальник, який надіслав нам Паша.

 тестування спорядження Red Point

"Ми їхали надовго, приблизно на 4,5 місяці, в Азію. Хоча в основному ми планували бути в Південно-Східній Азії, але в кінці ми мали 1,5 місяці Непалу, а значить спальник був потрібен на всі випадки життя. Ми звернулися в компанію Red Point, і вони з радістю погодилися надати нам для нашої подорожі спальник Red Point Munro.

Характеристики спальника від виробника:

Температури комфорт/ліміт/екстрим
• Вага:
• Наповнювач:
• Ширина:
• Висота:
• Можливість з'єднання:
• Колір:
+4/-2/-18 °C
1.35 кг
Thermolite Quallo 200 г/м2 (1х200 г/м2)
80/50 см
220 см
лівий + правий
синій, сірий

Спальник Red Point Munro – це трьохсезонний спальник, розрахований, в тому числі, і на мінусову температуру, в той же час досить легкий та компактний (у стиснутому стані його габарити становлять всього 22*22*28см). Заявлена вага 1,35 кг, що і підтвердилося. Маю підкреслити, що це його вага разом із компресійним мішком.

Найважливіша частина спальника – це утеплювач. У якості утеплювача використовується матеріал ThermoLite Quallo 7 – це порожнисте синтетичне волокно зі сімома  каналами для повітря, укладене з розрахунку 200 грам на квадратний метр. Завдання цього волокна –створювати якомога більший повітряний прошарок між тілом і навколишнім середовищем, адже саме цей повітряний прошарок і буде "гріти". Зовнішньою тканиною служить міцний, легкий та ще й водовідштовхувальний матеріал Nylon Ripstop, внутрішньою – Nylon Tactel Taffeta, який дуже приємний на дотик.

Спальник має наступні температурні характеристики: температура комфорту +4°С, температура ліміту (мінімальна температура, при якій буде не холодно спати) -2°С, екстремальна температура (при якій можна худо-бідно переночувати) -18°С. Ну а якщо спальник просто розгорнути та лягти на нього зверху, не вкриваючись, то можна ночувати й при +30°С, в джунглях Таїланду ми вчинили саме так)).

огляд зимового спальника RedPoint

Компресійний мішок має зручну конструкцію – сам мішок і, по суті, клапан одягаються на спальник зверху. Клапан спочатку тримається на чотирьох стропах – дві на затяжках та ще дві застібаються на фастекси, що дуже зручно – не потрібно розпускати всі стропи, достатньо лишень розстібнути фастекси .. Ці ж стропи простягуються до дна компресійного мішка, тому при стискуванні спальника немає враження, що ще трохи, і дно відірветься.

Відразу після звільнення спальника від компресійного мішка, він починає розправлятися та збільшуватися в об'ємі. Це говорить про те, що пружність утеплювача на висоті. На дотик спальник здається досить товстеньким.

Розправляємо спальник повністю та оцінюємо його вигляд. Верхня частина спальника синього кольору, такого ж синього кольору внутрішня частина, а ось спина – сірого, і від цього весь час таке враження, ніби спальник навиворіт і спати потрібно на світло сірому, а не на насичено синьому. Але, ймовірно, це тому, що у моїх попередніх спальників внутрішня тканина була сірою, а зовнішня кольоровою. У всякому випадку, на зігріваючі якості спальника це, здається, ніяк не впливає ...

По периметру каптуру є затяжка на основі резинки. За 4,5 місяці залишилася цілою та ні краплі не розтяглася. Хоча при ночівлі вище 4000 м я цю затяжку стягував так, щоб назовні стирчав тільки ніс.

RedPoint Munro Спальник

Ще однією класною штукою в спальнику є комір навколо шиї, який застібається на липучку та затягується ще однією резинкою. Навіть у достатньо теплу погоду є бажання його застебнути, адже з ним набагато затишніше, а про холодну й говорити нічого, просто незамінна річ ... Єдиний мінус: якщо вирішив не застібати комір, то липучка може прилипнути до одягу або волосся, якщо воно, звичайно, достатньо довге, щоб дістати до липучки.

У спальнику Munro в районі шиї є акуратна кишенька для будь-яких дрібничок, застібається на липучку. Вона досить містка, щоб покласти туди телефон із будильником, або навіть компактний фотоапарат (щоб вночі не замерз). Але було б приємніше, якби він застібався на блискавку, як у спальниках Red Point Prolight 200. Адже деякі сучасні пристрої настільки мініатюрні, що випадають із кишені, застібнутої  тільки по центру на липучку, та безслідно зникають у глибинах спальника.

Спальник RedPoint MunroСпальник RedPoint MunroСпальник RedPoint Munro

Блискавку спальника досить легко розстібнути, з обох сторін від блискавки вшита стропа, щоб собачка не “зажовувала” тканину. На собачці прикріплений шматочок стропи, тому її легко розстібати навіть у рукавицях (хм, щось не пригадую, щоб доводилося спати в рукавицях - спальник і так досить теплий). Уздовж усієї блискавки є теплоізолюючий валик, щоб через блискавку “не задувало". А блискавка розстібається з двох сторін. Тому, коли ми ночували на Філіппінах у спеку на території пожежної частини у місцевих пожежників, то було дуже приємно розстібнути блискавку знизу та висунути ноги зі спальника. Зверху блискавка ще застібається на липучку, щоб вночі спальник не розстібнувся.

А тепер про те, в яких умовах довелося побувати спальнику та як в ньому спалося.

Для початку ми прибули до Гонконгу, який зустрів нас не дуже гарною погодою. На вулиці було досить тепло, вночі близько 12-14 градусів, але дощ. І хоча дані температури не входять в заявлений діапазон, у спальнику було тепло та комфортно.

Далі були жаркі країни, цей спальник не призначений для таких температур і в ньому було жарко, хоча думаю, що жарко було б у будь-якому спальнику. Адже навіть без спальника було жарко.

 Спальник для походу в Гімалаї

Ми вже навіть стали думати, що, напевно, даремно взяли з собою такий теплий спальник, але Гімалаї розсіяли всі сумніви.

Весь потенціал спальника Munro ми оцінили, пробувши 1.5 місяці в горах Непалу. Спальник пройшов трек навколо Анапурни та трек до базового табору Евересту. Внизу в Непалі досить тепло та навіть спекотно, але коли ми забиралися вище, то температура все падала та падала ... І хоча на треках ми жили в лоджах, проте температура в кімнаті нерідко опускалася до мінусових відміток, особливо на висотах понад 4000-5000 м.

Міцність та якість пошиття не викликає ніяких зауважень, за багато місяців подорожі ніде нічого не порвалося та не розлізлося. Загалом, спальник Red Point Munro є досить приємним по співвідношенню тепло/вага та ідеально підходить для прохолодної погоди, включаючи навіть невеликі "мінуси"."

НАСТУПНА УСІ НОВИНИ ПОПЕРЕДНЯ
Залишайся в курсі новин

Підписуйся та дізнавайся першим про новинки та думки експертів

Ви успішно підписались на розсилку.

Закрити