НОВИНА 04 ЖОВТНЯ 2015

Огляд намету Steady 2 EXT за результатами тесту на 4 океанах ;)

Коли дивовижна подорож вже позаду, а враження та емоції тільки в спогадах – дуже здорово знову й знову згадувати найяскравіші моменти та, звичайно ж, ділитися досвідом з тими, хто ще тільки наважується зробити свій перший крок на шляху до пригод. Ось і Паша з Олею зараз діляться відгуками та розповідають про спорядження, яке зробило їх подорож комфортною. Ми дуже раді, що намет Red Point Steady 2 EXT став їхнім надійним супутником. Проте Олін відгук звучатиме більш переконливо, судіть самі ;)

 Red Point на краю світу

"Хтось чув, хтось читав, а хтось уперше про все дізнається, але їхали ми всерйоз і надовго, а саме на 5.5 місяців в Азію, а потім, з невеликою перервою, ще на 3 місяці до Європи на мотоциклі.

До намету в нас було безліч вимог: і хороша вентиляція, і невелика вага, і вітростійкість, і компактність. Важко відповідати усім пунктам одночасно, тому ми, обговоривши з командою Red Point можливі варіанти, зупинили свій вибір на наметі Red Point Steady 2 EXT.

 Намет РедПоінт Стеаді 2 пройшов тестування в подорожі

Варто згадати, що у нас вже є досить великий досвід використання наметів різних виробників, від полегшених моделей вагою менше одного кілограма, до штурмових всесезонних наметів, так що нам є з чим порівнювати.

Ну що ж, коротко опишу, в яких умовах побував даний намет. Спочатку ми вирушили до Гонконгу, де успішно випробували новий намет на місцевості. Варто підкреслити, що в околицях Гонконгу безліч безкоштовних кемпінг зон з туалетом та душем.

Далі намет виконав з нами безліч переміщень та перельотів, а паралельно у нього був шанс постояти на схилах діючого вулкана на Філіппінах, в Таїландських і Малазійських джунглях, та навіть на території храмового комплексу Ангкор Ват у Камбоджі. Ще, звичайно, намет побував з нами в Індії, але використовувати його  там просто не хотілося. Адже в околицях великого міста в Індії ціла проблема знайти хоча б клаптик чистого місця.

 Огляд моделі намета Red Point Steady 2 ext від Павла Безгрошових

Для Азії або для будь-яких інших жарких країн в сухий період можна сміливо рекомендувати ставити тільки внутрішній намет (звісно, якщо вас не бентежать чужі погляди). Але в даній модифікації поставити окремо внутрішній намет не можна, зате можна дуже широко відкрити тент або й зовсім поставити тільки тент. Але якщо ви перебуваєте в країнах із отруйними комахами, то не варто забувати про те, що вночі до вас можуть прийти гості.

У жарких умовах все-таки трохи не вистачало вентильованості, але це й не дивно. Думаю, що абсолютно у всіх наметах при >30 градусів вночі – буде жарко та злегка душно.

Але не завжди в Азії були тепличні умови, якось раз ми вирішили прогулятися до кратера вулкану Майон, що на Філіппінах. Погода була ідеальною десь до середини ночі, а потім ми дізналися, що таке тропічна злива ... Дякуючи намету, і ми, і всі наші речі залишилися сухими, і простору всередині з усіма речами для двох було більш ніж достатньо. Вхід до внутрішнього намету, який відкривається майже по всьому периметру "дверей", робить зручним доступ до тамбуру, де, завдяки його розмірам, ми, не вилізаючи з намету, змогли приготувати собі сніданок.

 Тестування намету RedPoint Steady 2EXT

Але Азія Азією, а основні пригоди намету Steady 2 EXT чекали в Європі. Вцілому з 3х місяців у Європі, половину ми жили в наметі. У деяких європейських країнах не скрізь можна ставити намет, тож нам дуже допомагав його ідеальний зелений колір, а червоні відтяжки зі світловідбиваючими елементами давали можливість знайти його :) Іспанський вітер випробував намет на вітростійкість – весь вечір і всю ніч він не змовкав, намет шалено тріпало, але завдяки відтяжкам, алюмінієвим дугам та хорошій конструкції намет навіть не "лягав". Все-таки алюмінієві дуги мають величезну перевагу над пластиковими, вони не бояться ні вітру, ні сильного холоду.

 Намет двомісний Red Point отримал відмінні відгуки після подорожі 4 океану

А потім почалися країни, в яких намет можна ставити де завгодно – Швеція, Норвегія, Фінляндія. Але й погодні умови змінилися. Все частіше вночі нас поливав дощ. Проте жодного разу ми не засумнівалися в Red Point – в кінці кінців намет нас не підвів. Кілька разів, коли до ранку погода налагоджувалась, мокрий тент встигав висохнути за час сніданку та зборів.

Хоча нам і щастило – ввечері дощів у нас не було, але не згадати про це не можна. Дуги в наметі кріпляться не до внутрішнього намету, а до тенту, а внутрішній намет при збірці може залишатися пристібнутим до тенту, таким чином, в дощ виникає можливість поставити намет, не намочивши внутрішню частину, що дуже радує.

Хоч ми і проїжджали місця зі снігом, але зупинятися там не хотілося, ми незмінно приїжджали ночувати до зеленої травички. Але вже стояв кінець серпня, та й ми перебували в Заполяр'ї, тому декілька разів уранці були заморозки. Нам було тепло, проте,  якщо ви збираєтеся в зимовий похід, треба враховувати, що майже вся внутрішня палатка зі сітки.

А тепер трохи про приємні радощі даної моделі намету. Нам дуже сподобалися мотузочки з пластиковими насадками на бігунках блискавок – не треба зайвий раз шукати та зручний у руці. Ще мене дуже порадували дійсно великі бічні кишені – в них можна було скласти не тільки те, що потрібно під рукою, а й багато чого ще. До речі, відкриті "дверцята" намету теж ховаються до великої кишені, що безумовно зручніше, ніж закріплювання спеціальними фіксаторами. Без маленьких незручностей теж не обійшлося. В наметі Red Point Steady EXT підвісна поличка дуже скромних розмірів, що не дозволяє тримати там достатньо речей. Але, якщо згадати, що вона, власне кажучи, і не для того призначена ...

Ще не обрадував компресійний мішок для намету. У цій модифікації просто мішок із затяжками, а не повноцінний компресіонник. Це хоч і полегшує вагу намету, але в умовах економії місця заважає.

Вцілому, намет залишив дуже хороші враження. За 8 місяців використання, з яких більше 2х було проведено саме в наметі, в ньому нічого не порвалося, не відпало, шви залишилися цілими. Комплектація намету від виробника теж не може не радувати – до комплекту входять усі відтяжки та набір кілочків, якого достатньо для повної розтяжки намету. Зовнішній матеріал із силіконовим просочуванням не дає намету промокнути навіть під час сильного дощу. Ще варто окремо зазначити, що дно намету виготовлено з більш цупкого матеріалу, щоб його не прокололи якісь гілочки або гострі камені. На особистому досвіді ми переконалися, що його дійсно не так-то просто проткнути.

Загалом враження від намету дуже гарне, жодного разу не пошкодували, що обрали саме цю модель."

 тестування продукції REDPOINT

Ну що можна додати до такого огляду? Тільки слова ВЕЛИЧЕЗНОЇ подяки Паші та Олі від усієї команди Red Point – ви дивовижні! Дякуємо за огляди та відгуки, ми вдячні за те, що ви подарували й нам неймовірні враження, адже ми з величезним захопленням стежили за вашою мандрівкою.

Бажаємо вам ще безліч захоплюючих маршрутів, а ми, звісно, завжди раді співпраці;)

НАСТУПНА УСІ НОВИНИ ПОПЕРЕДНЯ
Залишайся в курсі новин

Підписуйся та дізнавайся першим про новинки та думки експертів

Ви успішно підписались на розсилку.

Закрити