НОВИНА 29 ЛЮТОГО 2020

Пригоди маленького Jump 20

Нарешті настав час розкрити всі карти! Наш рюкзак Jump 20  довгий час ретельно тестувала завзята мандрівниця і наш друг Ольга Говор.  Ми попросили її не шкодувати дослідний зразок і випробувати його в самих різних умовах.  Ольга прийняла виклик і тепер описала свої враження в великому огляді

Рюкзак Red Point Jump 20

Огляд універсального рюкзака Red Point Jump 20

До нас на тестування потрапив відмінний невеликий рюкзак Red Point Jump 20. Якщо вірити сайту виробника, то це універсальний спортивний рюкзак, легкий і зручний.  Ці властивості нам і належало перевірити, і ми відразу приступили до завдання.

Отже, давайте розбиратися, що ж являє собою цей симпатичний яскравий рюкзак.

Розміри і об'єм

Розміри рюкзака 46х24х18 див. Але це приблизний розмір, тому що багато чого буде залежати від форми предметів, які ви покладете в рюкзак.
 
Об'єм рюкзака 20 літрів. Чесно кажучи, ця характеристика частенько збиває мене з пантелику. Адже іноді 20 літрів одного виробника це всі 40 в іншого. В даному випадку рюкзак здається трохи менше, але, думаю, що це за рахунок спини з жорстким каркасом.
Огляд рюкзака Red Point

Спинка і відділення

До речі про спині – тут використовується система Х-1 з жорстким каркасом, яка затягнута зверху сіткою. Це означає, що внутрішній об'єм рюкзака дещо зменшується, але при цьому між вашою спиною і спинкою рюкзака утворюється повітряний простір, яке в спекотний літній день відмінно провітрюється.

У рюкзаку 2 відділення – одне велике основне і досить об'ємна накладна кишеня. Плюс дві невеликі сітчасті кишеньки з боків. Всередині основного відділення є кишеня під питну систему. Якщо ви не використовуєте її, то туди можна скласти різні плоскі дрібниці.

маленький туристичний рюкзак

Спинка, лямки та поясний ремінь

Лямки рюкзака не дуже широкі і не дуже вузькі. Варто сказати, що навіть при повному завантаженні вони жодного разу не "упивалися" в плечі. З внутрішньої сторони лямок, як і у багатьох виробників спорядження використовується 3D сітка. То, хоча плечі під лямками і потіють, але не дуже сильно. На кожній з лямок є пара строп, під які можна заправити шланг питної системи або підвісити щось необхідне. Наприклад, рацію.

Ще на лямках є регульована по висоті і довжині грудна затяжка. Якщо чесно, то необхідність у грудній стяжці виникає тільки при інтенсивних заняттях. Це буде доречно  при бігу для фіксації рюкзака якщо у вас дуже вузькі плечі.

У рюкзака Jump 20 є поясний ремінь. Як і у більшості рюкзаків малого обсягу, основна його частина – це досить вузька стропа, правда, біля попереку є ще і частина широкого ременя. Загалом, зі своїм завданням зафіксувати "стрибучий" на спині рюкзак цей пояс цілком справляється. Але, звичайно, про розподіл ваги на стегна тут мова не йде.

Jump 20 Red Point

Корисні дрібнички та фурнітура

На поясний стропі є резинки. Так що, якщо пояс для вас занадто довгий, то можна заправити частину стропи під резинку. А якщо ви легкохід, то обрізати. Варто зауважити, що тут використовується дуже якісна фурнітура від відомих виробників YKK і Duraflex.

Огляд туристичного рюкзака

У передній частині рюкзака з кожної зі сторін є кілька петель зі строп. По ідеї вони потрібні для підвішування додаткових речей. Нам цього робити не доводилося, але ось сувенірний карабін дуже добре там виглядає.

По обох боків рюкзака розташувалися затяжки. Застібаються вони на фастекси, що зручно в міському форматі. Не в міському форматі під затяжку не поміщається килимок. Ну так це і не похідний рюкзак. Зате підвісити курточку або будь-яку іншу річ дуже зручно. А пляшка води, вставлена горлечком в сітчастий кишеню і затягнута стропою, стає туди намертво.

20 літрові моделі рюкзаків

Ще попереду розташувалась маленька кишенька зі схованою всередину сіткою під шолом. В накладній кишені є невеликий органайзер з одним відділенням на блискавці.

В нижній частині рюкзака в кишеньку захований чохол від дощу, шкода тільки що він просто чорний, хотілося б у такого яскравого рюкзака бачити такий же яскравий raincover. Чохол кріпиться за допомогою невеликої резинки і дуже легко відстібається, що є і плюсом і мінусом. Блискавки на рюкзаку подвійні, в основному відділенні блискавка захована під планку з тканини. 

Напевно, це все за описом. А тепер ми розповімо, де і як використовували цей рюкзак.

Подорожі з Red Point Jump 20

Походи

Ну, «походи», звичайно, звучить дуже гордо.  Думаю, всі розуміють, що з рюкзаком на 20 літрів в похід не підеш.  А ось в одноденні виходи в гори цілком.

Зараз все більш популярним стає "цивілізований" туризм, коли мандрівники живуть в кемпінгу або будиночку і виходять в одноденні маршрути по навколишніх горах.  Для таких виходів цей рюкзак цілком підійде.  Його обсягу достатньо, щоб взяти з собою куртку на випадок дощу і перекус.  Та й кишеня під питну систему дасть можливість з комфортом пройти маршрут.

туристичний рюкзак Jump 20

У таких прогулянках часто може стати в нагоді і дощовик.  Наприклад, в польських Татрах він виявився дуже доречним, погода там дуже мінлива.  До слова сказати, він відмінно витримав як польські, так і ісландські зливи й ураганний вітер.  Дощовик добре сидить на рюкзаку і не намагається нікуди полетіти.  А ще він трохи більше рюкзака, тому, якщо у вас під бічною стяжкою прикріплена, наприклад, куртка, то чохол відмінно накриє і рюкзак і куртку.

Збираємось у гори з Red Point

Дуже сильно завантажувати рюкзак не доводилося, але при 5-7 кілограмах ваги відчуваєш себе з ним цілком комфортно.  Варто зауважити, що при великому бажанні раму зі спини можна дістати.  Це, звичайно, погіршить його посадку (не вистачає жорсткості спинці), але при цьому додасть 2-4 літра обсягу.

Міські прогулянки

Звичайно, не варто забувати, що хоч цей рюкзак і універсал, але все ж при його невеликому обсязі він залишається прив'язаним до міста і цивілізації.  В яких умовах нам вдалося випробувати цей рюкзак в місті?  Крім щоденного використання, це були поїздки по різних містах і країнах Європи.

Міський рюкзак Red Point

Jump 20 відмінно поміщається навіть в маленьку ручну поклажу, яку пропонує Wizzair. А насправді його навіть жодного разу ніхто не захотів перевірити. Такий рюкзак дуже підійде для автоподорожей, адже залишаючи машину і основні речі, ви завжди захочете взяти з собою щось невелике.

Зручною у використанні виявилась кишенька на блискавці всередині накладної кишені, хоча в записнику хотілося б ще одну кишеню побільше.  Плюс трохи не вистачає вже звичному в багатьох моделях пластикового карабинчика для ключів.

Що дуже сподобалося в накладній кишені, так це блискавки, які доходять майже дощенту кишені.  Не треба ритися в глибокій і темній кишені, досить просто розстебнути блискавку до кінця.  Правда, варто пам'ятати, що якщо кишеня забита, то речі можуть почати випадати.

Катання на сноуборді

Нам також вдалося випробувати цей рюкзак в кінці зими при катанні на сноуборді (думаю, для катання на лижах нічого не зміниться). Не знімаючи рюкзака, я відмінно містилася на сидіння підйомника, т. к. Jump 20 не дуже глибокий. Та напихати у нього речі так, щоб ви з ним не помістилися на підйомник, буде дуже важко. В принципі, це основне, що може знадобитися в рюкзаку для "цивільного" катання. Звичайно, якщо ви відправляєтеся в скі-тур, чи готові розтинати у високогір'ї по цілині, то вам необхідний інший рюкзак.

В цьому ж вистачить місця під термос з гарячим чаєм або кавою, а в накладній кишені зручно розмістяться гаманці, документи та інші необхідні речі.

Ну і ще я б не радила з цим рюкзаком падати, так як за сітку і тканина внизу рюкзака буде набиватися сніг, а потім повільно танути і стікати по вашій спині.

Рюкзак для сноубордигну Red Point

Підведемо підсумки

За час тестування рюкзак побував в 8 країнах: Польщі, Хорватії, Угорщині, Гібралтарі, Іспанії, Ісландії, Голландії, Словаччині, беручи до уваги кілька країн проїздом.  Походив по польським Татрам, пройшов-проїхав-проплив навколо Ісландії, подивився на цвітіння тюльпанів Голландії, походив по багатьом красивим містах, та й просто був вірним другом в міському житті.

туристичний рюкзак Red Point

Що ж можна про нього сказати після стількох днів, прожитих разом? Рюкзак Red Point Jump 20 – зручний універсал, з яким легко і на велосипеді покататися і на роботу сходити.  Потім з ним же на вихідних відправитися побродити в гори, а коли настане довгоочікувана відпустка, то і тут він не підведе і буде надійним супутником в будь-яких умовах.

який рюкзак взяти до літака

І головне, що я забула сказати – у нього просто відмінний яскраво-блакитний колір!  Так, такий світлий колір швидше брудниться, але зате як красиво він виглядає на вас і на фотографіях ... А якщо забруднився, то ... випрати можна.

Ми вдячні Ользі за її докладний і корисний розбір властивостей Red Point Jump 20 і вже готуємо для неї інші складні завдання.  Сподіваємося, що і ви вже готуєтеся покатати цей рюкзак по ще більш захоплюючому маршруту.  Але якщо поки подорожі не плануєте, то його цілком влаштують прогулянки по місту пішки або на велосипеді.

НАСТУПНА УСІ НОВИНИ ПОПЕРЕДНЯ
Залишайся в курсі новин

Підписуйся та дізнавайся першим про новинки та думки експертів

Ви успішно підписались на розсилку.

Закрити