НОВИНА 17 ЖОВТНЯ 2017

Хороми під назвою Red Рoint Lighthouse 2

Всі знають, що ми дружимо та співпрацюємо з найцікавішими людьми – з мандрівниками;) Ось і на цей раз наш друг і за сумісництвом гірський гід – Вікторія Вітова з Hikeup оцінила наше спорядження. Ми звичайно ж в свою чергу попросили її поділитися з нами і з Вами відгуком:

«Наші хороми» – саме так стали ми називати нашу палатку RedPoint Lighthouse 2.. Напевно, її розмір – це основний її мінус. Велика, зручна, можна спати і втрьох, а для двох так взагалі царські пенати, важить 3100 гр, що для зимового намету дуже добре.

намет RedPoint Lighthouse 2

Мінус в тому, що в горах не завжди є скельна основа такого розміру. Доводилося довше шукати щось зручне. А коли стояли на снігу – то дуже довго копати майданчик.

Вітростійкий намет RedPoint Lighthouse 2

І тут варто окремо сказати про зручну сніжну основу. Її пелюстки довгі і накривають один одного, що сприяє утеплення. Є нормально продумана система відтяжок з механічними фіксаторами довжини. Завдяки цьому (і вітростійкій формі) намет витримав шквальний вітер 25-30 м / с без проблем.

намет RedPoint Lighthouse 2

За два місяці вона пережила два сходження та невеликий похід. Дбайливим наше ставлення не назвеш, тому відсутність затяжок, розривів та дірок говорить про міцність і зручність конструкції. Дуже зручні блискавки на вентиляційних вікнах – вони легко розстібаються зсередини.

девайси намету RedPoint Lighthouse 2

Уздовж обох стінок намету розміщено кілька кишеньок, що дозволило розіпхати по ним важливі дрібниці, які потрібні в швидкому доступі (вологі серветки, рації, ліхтарики та інше).

намет RedPoint Lighthouse 2

Також на передній стінці справа є невелика кишенька. Як кишенька для дрібниці вона досить зручна.

намет RedPoint Lighthouse 2

Ще відмінним плюсом став великий тамбур. Коли ночували втрьох, то в ньому помістилося три рюкзака та все взуття, що заощадило простір всередині і вберегло речі від вологи.

 намет з великим тамбуром RedPoint Lighthouse 2намет RedPoint Lighthouse 2

Збирається намет легко, абсолютно класично. Істотним мінусом став спосіб кріплення тенту до каркасу. По кутах є фастекси, а решта тримається за допомогою завязок. Ми згадали багато різних слів, коли на сильному вітрі і морозі намагалися їх зав'язати. Не можна просто прив'язати, важливо зробити вузол, який потім можливо розв'язати. За ніч все замерзає і вранці треба розморожувати всі ці завязочки.

 легкий спосіб зібрати намет RedPoint Lighthouse 2

Внутрішні дуги також додали складнощів при морозі. За денний перехід, волога з ночівлі в наметі в рюкзаку перетворювалася в грудку льоду. Для того щоб встановити та натягнути тканину на дугах доводилося дуже довго і дуже ніжно гладити її, щоб розтопити теплом рук холод її волокон. Як самі розумієте, втрата часу при установці та збірці на вітрі і морозі трохи неприємна. Але стійки міцні і сильний снігопад витримали.

намет в снігопад RedPoint Lighthouse 2

Ці мінуси компенсуються комфортом, міцністю та теплом всередині. Якщо тент правильно натягувати, то скупчення снігу на даху майже не відбувається, що часто буває слабким місцем у наметів такого типу конструкції.

намет RedPoint Lighthouse 2

Завдяки вентиляційним отворам і достатній відстані між внутрішнім та зовнішнім шаром, вона майже не накопичує конденсат. Ми захопили з собою спеціальний конденсатник, але так і не довелося його жодного разу застосувати. Мабуть, як дівчина, додам декілька слів про яскравий колір «наших хоромів». Жовтий добре видно як серед трави, так і на скелях і в снігу. З нею виходять відмінні фоточки. А якщо серйозно, то шукати її вночі і в тумані в рази легше, ніж більш темний намет.

 вентиляція в наметах RedPoint

Підводячи підсумки можу сказати, що як зимовий намет він нам сподобався. Вага та розмір виправдовуються міцністю та зручністю. Питання з завязочками на тенті поки відкрите, але справедливості заради варто помітити, що це найнадійніший спосіб кріплення - всі інші відриваються, бовтаються на сильному вітрі. Можливо, для скельного альпінізму вона завелика, але для решти зарекомендувала себе дуже добре витримавши снігопади, сильний вітер, мороз, грози і експлуатацію без полегшення умов.

З повагою до пригод,
Вікторія Вітова
гірський гід hikeup.net"

НАСТУПНА УСІ НОВИНИ ПОПЕРЕДНЯ
Залишайся в курсі новин

Підписуйся та дізнавайся першим про новинки та думки експертів

Ви успішно підписались на розсилку.

Закрити