НОВИНА 29 ВЕРЕСНЯ 2016

Огляд намету RedPoint Space 2

У кожному поході вночі намет стає вашим будинком. А перед покупкою свого маленького будинку завжди хочеться дізнатися всі плюси і мінуси, а також детально ознайомитися з конструкцією свого майбутнього похідного житла. Сьогодні ми публікуємо фото огляд намету Red Point Space 2 від Каті Артюхової

"У гори я ходжу далеко не перший рік, а от власного намету у мене досі не було. “Та ти що, намет – це ж так круто, це практично своя квартира!” – казав якось мій друг Сірьожа. І в дечому він має рацію. Що ж, цього року я твердо вирішила стати господинею власної “житлової площі”, тож переді мною постало питання вибору надійного та якісного продукту.

Двомісний намет RedPoint

Обираючи намет, я орієнтувалась на наступні фактори:
– Ціна (в районі 5 тис грн.)
– Вага (не більше 2,5 кг)
– 2 спальних місця
– Якість (звісно, хочеться мати щось хороше та довговічне)
– Компактність

Мабуть, у світі є речі, які мають бути твоїми, тож коли я несподівано познайомилась з наметом від бренду Red Point, то відразу зрозуміла, що це воно.

Зізнаюсь, я була вражена, взнавши, що Red Point – український бренд. Адже останні у мене асоціювались або з дешевим спорядженням для матрасного відпочинку, або з кількома більш-менш непоганими виробниками, з якими у мене не дуже склалось. Якщо бути конкретною, мені “щастило” з рюкзаками одного українського бренду, які рвались після другого використання.

Тож, натрапивши на сайт Red Point, в мені зазвучали нотки скепсису. Український бренд, не надто розкручений, а чи варто? Ознайомившись з відгуками (зауважте, позитивними), я вирішила все ж таки ризикнути.

 підбір рюкзака RedPoint

Я обрала намет Red Point Space 2, вага якого складає 2,46 кг, а об’єм у згорнутом стані – 16х41 см. Зручно та достатньо компактно аби спакувати намет всередину рюкзака.

 найкомпактніший намет Red Point

У комплект Space 2 входять гермомішок, внутрішній та зовнішній тенти, кілочки та дуги.

комплектація намету

Внутрішній тент оснащений двома входами, вентиляційною сіточкою та міцним дном з матеріалу nylon 68d. Виробник позиціонує цей матеріал, як особливо надійний, що дозволяє використовувати намет без додаткового дна – футпрінту.

дно – футпрінт

Мене потішили дуги до намету, адже усі вони з’єднані лише в один комплект.

 дуги намету redpoint

Річ у тім, що мені траплялись намети, де дуги необхідно було зібрати в три окремі системи, а потім якось з’єднати їх між собою. Інколи доводилось витратити трохи часу аби зібрати “скелет” намету. У Red Point Space 2 усе просто – 1 комплект дуг, який дуже швидко збереться навіть людиною без особливого досвіду у туризмі.

намет redpoint

Варто зауважити. що я належу до тих користувачів, які спершу лізуть колупати продукт, а вже потім читають інструкцію. Власне, намет  Red Point дуже потішив мене інтуїтивною простотою і маленькими дрібничками, які дозволяють без жодних проблем дуже швидко скласти намет без сторонньої допомоги одній людині.

 легко встановити намет Red Point

Внутрішній тент кріпиться до дуг  за допомогою пластикових петельок. У деяких наметах вони бувають досить тонкими, однак в цьому випадку фурнітура викликає довіру.

Red PointRed Point

Додатково дах підв’язується по центру ось такою петелькою.

 збираємо намет Red Point

Фіксується намет до землі за допомогою кілочків V-pegs. Посилена конструкція також робить їх довговічними та стійкими до вигинів.

фіксація намети Red Point

Як я вже згадувала вище, у наметі є 2 входи. Власне, в обидвох тентах вони оснащені ось такими замочками з фурнітури Duraflex. Її пластик є стійким до низьких температур.

 Red Point намет двомісна

Самі дверцята у відкритому стані можна згорнути за допомогою 2 петельок зі світловідбивачем. До речі, дуже продуманий пункт, вночі вхід до намету знаходиться дуже швидко.

фіксація дверей намету Red Point

Загалом, внутрішній тент має хабову конструкцію, що збільшує простір всередині намету.

хабів тент намету Red Point

Повертаючись до дна тенту, варто зауважити, що воно посилене на кутах додатковою тканиною.

 посилене дно намету Red Point

Усі шви проклеєні PU-стрічкою, а водонепроникність дна становить 5000 мм.

палатка з двома входами Red Point

З кожної сторони тенту знаходяться по 2 кишеньки для корисних дрібничок. Єдине, що мене трохи засмутило – петелька на стелі. Хотілось би, щоб вона була не суцільною, а мала змогу защіпатись, як от це зроблено зовні.

дополнительные мелочи палатки Red Point

Що ж, пора встановлювати зовнішній тент.

Це також нескладно, лише потрібно зафіксувати його до центральної верхньої дуги…

 установка палатки Red Point

Прив’язати тент зсередини до дуг за допомогою стрічки…

 установка намету Red Point

Зафіксувати кліпси та закріпити кілочки.

 установка намету Red Point

Стандартно, для більшої стійкості до вітру, а також для кращої вентиляції, варто поставити розтяжки, які вже закріплені до тенту і які за бажанням можна взагалі зняти.

 установка намету Red Point установка намету Red Point

Загалом, зовнішній тент зроблений зі стійкого силіконізованого нейлону, що обіцяє його довговічність, захист від розривів, стійкість до потертостей та високі водовідштовхувальні показники. Також виробник стверджує, що цей тент є стійким до ульрафіолету і це правда. Мій Space 2 8 днів простояв під пекучим Південним сонцем і зовсім не змінив свій колір.

намет Red Point

До речі, про колір. Тут маємо як “+”, так і “-“. Відтінок намету направду дуже гарний і яскравий, однак він дуже швидко забруднюється. Під час перебування на морі, мій Space 2 досить сильно “засрався”, а Ви, мабуть, знаєте наскільки боляче бачити нові плями на новеньких речах.

Але, повернімось до характеристик. У Space 2 доступні 2 тамбури. Невеликі, однак їх достатньо для розміщення базових речей.

установка намету Red Point

“Відкриті дверцята” кріпляться вищезгаданими петельками зі світловідбивачами.

установка намету Red PointSpace 2Space 2 Red PointSpace 2 Red Point

Замки йдуть з подвійною фурнітурою і дають можливість створити додаткову вентиляцію без повного відкриття тамбуру. Потрібно лише із закритого положення, потягнути один замочок догори.

Space 2 Red Point

Або можна зробити усе навпаки: зачинити тамбур повністю і сховати замок за додатковим відрізком тканини, який фіксується липучками. Усе залежатиме від погодніх умов, в яких Ви опинились.

Space 2 Red Point

З двома тентами внутрішній вигляд намету є десь таким.

намет з двома тентами Space 2 Red Point

Не можу не написати ще кілька слів про гермомішок, який іде у комплекті з Red Point Space 2. Цей аксесуар нараховує три кліпси та ручку.

 геммешок намети Space 2 Red Point

Склавши намет, згортаємо верхню кліпсу, защипаємо її та отримуємо іще одну ручку, а також компактний та незамінний елемент для будь-якого походу.

redpoint.uaSpase 2 RedPoint

Висновки

Тримаючи у руках намет Red Point Space 2, у мене складається позитивне враження продуманості та ергономічності. Цей продукт безперечно якісний, довговічний та інтуїтивно-простий у використанні. Намет дуже просто складається та розкладається навіть однією особою, має високі водовідштовхувальні показники, хорошу вентиляцію. Зовнішній тент захищений від ультрафіолетового випромінювання і не змінює колір. Однак останній є водночас і мінусом, адже намет із таким забарвленням швидко і просто забруднюється.

Тим не менш, намет повністю виправдовує очікування середньостатистичного туриста і, здається мені, що його якість однозначно перевищує ціну."

Мы очень благодарны Кате за такой подробный фото обзор палатки Red Point Space 2! Пишите нам, присылайте свои обзоры и присоединяйтесь к команде Red Point. ;-)

Источник: art-of-life.com.ua

НАСТУПНА УСІ НОВИНИ ПОПЕРЕДНЯ
Залишайся в курсі новин

Підписуйся та дізнавайся першим про новинки та думки експертів

Ви успішно підписались на розсилку.

Закрити