НОВИНА 14 ВЕРЕСНЯ 2013

Огляд намети Red Point Space 2

Роман Неділько, знайомий нам з заходів ГО «Велополтава», сьогодні розповість нам про соло велопохід Південним берегом Криму, в якому він протестував намет Space 2. Він розповідає про те, як намет вистояв на кам'янистих схилах Меганому і Ай-Петрі, робить огляд хабової конструкції та просто ділиться незабутніми враженнями.

palatka red point space

Роман Неділько в соловелопоходе по Південному березі Криму протестував намет Space 2. Він розповідає про те, як вона вистояла на кам'янистих схилах Меганома і Ай-Петрі, робить огляд хабовой конструкції і просто ділиться незабутніми враженнями.

"Мав можливість протестувати намет українського виробника туристичного спорядження Red Point – в одиночному велопоході Південним берегом Криму (за маршрутом Сімферополь – Бахчисарай – перевал Ай-Петрі – Ялта – Алушта – Морське – мис Меганом – Феодосія пройдений за п'ять днів).

Перше, на що звертаєш увагу, приглядаючись до Red Point Space 2, приємний ніжно-зелений колір та чудова на дотик тканина компресійного мішка.

Далі розпаковуючи, я відзначив для себе ставлення виробника до своєї продукції... це любов до деталей. Це дуже важливо для мене, тому я завжди на це звертаю увагу. Кожен елемент намету складений акуратно, в надійних чохлах.І все це стягнуто ремінцем на липучці – отже, вам не потрібно просити, щоб хтось допоміг його запхати в компресійний чохол. Звісно, я оцінив цю дрібницю у соло велопоході, де довелося познайомитися з наметом Red Point Space 2.

Отож, що ж можна розповісти про цю модель?

Виробник позиціонує її, як полегшений намет – для пішого, водного, велосипедного туризму та кемпінгу. Зовнішній тент тут виготовлено з силіконізованого нейлону – він стійкий до стирання та розривів, має високі водовідштовхувальні показники, приблизно 2000 мм. Здавалося б, цілковита дурниця... але це можна так думати, якщо не звернути увагу на той факт, що це не поліестер, а силіконізований нейлон, котрий в рази міцніше і легше. На практиці воду тримає чудово. Звичайно, в  зливу не потрапляв з наметом, але ще перед велопоходом звичайний дощ цей намет вистояв нарівні з наметами, де показники вище.

 палатка ред поінт тест роману Неділько

Тканина дна досить міцна, що допомогає встановлювати її на кам'янисту поверхню – що було випробувано мною за час походу в 90% випадків ночівлі: галька, кам'янистий схил Меганома, кореневища схилів Ай-Петрі (сам не знаю, як так вийшло – ставити намет саме в такій місцевості)

Але найбільше, що мене приємно вразило  –  конструкція хаба! Це дуже класно придумано! Причому дуги (ALU 7001 T6 Ø 8,5 мм) складені в одну загальну конструкцію – варто лишень вийняти їх з чохла, як вони самі складаються,  немов трансформер! Я вперше трохи аж стривожився від несподіванки =)

палатка ред поінт тест роману Неділько

Подібна конструкція дуже класна, бо внутрішній простір істотно збільшується – не збільшуючи при цьому вагу намету. Погодьтеся,  це вагомий плюс. У такій конструкції трохи бентежила вітростійкість – але вітер Меганома, який намагався намет покласти, конструкція витримала.

Класичний варіант для «внутрішнього простору» намету Red Point виконаний з сітки, що забезпечує прекрасну вентиляцію. По кутах ви знайдете великі кишені для особистих речей, які викроєні таким чином, що коли в темряві ви будете шукати одну з них, то не оминете однозначно.

RedPoint

Особливо хотілося згадати про кілочки V-образної форми (V-pegs), які дуже легкі та дійсно міцні. Довелося це перевірити на мисі Меганом, де земля настільки тверда, що треба було брати каменюку та забивати з допомогою неї кілочки – хоча б для того, щоб потужними поривами не знесло намет. За підсумком лише на парі кілочків виявив трохи погнуте вістря. Але, повторюся, земля така була, що виникало відчуття, буцімто я вбиваю їх в асфальт.

За підсумком скажу одне: всі заявлені виробником моменти виправдалися в першу ночівлю і не викликали жодного разу ніяких сумнівів! Відмінний дизайн, любов до деталей і увага до дрібниць роблять Red Point і їх продукт: намет Space 2 вагою всього 2,46 кг – відмінним партнером у велоподорожах будь-якої складності!"

 палатка ред поінт

За матеріалами: romio-traveler.livejournal.com


Дякуємо Роману за чергове випробування Red Point! Сподіваємося, наша продукція і надалі буде супроводжувати Вас у походах) З нетерпінням чекаємо чергових новин!
 

НАСТУПНА УСІ НОВИНИ ПОПЕРЕДНЯ
Залишайся в курсі новин

Підписуйся та дізнавайся першим про новинки та думки експертів

Ви успішно підписались на розсилку.

Закрити