НОВИНА 18 СЕРПНЯ 2013

Узункол 2013 року. Перші вірші для команди Red Point;)

"Літо, час відпочинку та цікавих пригод. Це той період життя, коли збуваються мрії, коли спекотне кримське сонце лоскоче шкіру, коли блакитне море вабить до себе, коли величні гори дивляться на тебе. І нас знову кличе до себе шлях, повний непередбачуваного.  

 Узунколь 2013. Перші вірші для команди Red Point;)

Цього разу наш шлях лежить на Кавказ, за східним звичаєм гостинний та за російськими традиціями спекотний і небезпечний, в район альпбази Узункол, що на заході. Західний Кавказ вирізняється мальовничістю долин, красою лісів та крутістю схилів. Річки, що стікають зі схилів на північ, утворюють неймовірні уступи та гірські озера. Наша база розташувалася на висоті 2100 м над рівнем моря. (Фото 1)

Дата виїзду: 04.07.2013 – 22.07.2013

Склад групи:
• Геніуш Анатолій (інструктор – методист з альпінізму 2 категории, 1 розряд)
• Кашель Олександр (1 розряд)
• Ляшко Олексій (інструктор – методист з альпінізму 3 категорії, 2 розряд)
• Лєсной Дмитро (2 розряд)
• Дзюня Андрій (2 розряд)
• Савицький Денис (2 розряд)
• Таратухін Руслан (2 розряд)

 Таратухін Руслан і команда в сходженнях на Кавказі

В наших планах було закриття спортивних розрядів, після чого сходження на вершину гори Долар по маршруту «Варбуртона» 6-А к. с.

За час виїзду вдалося здійснити сходження на такі гори, як:
• Доломіт (С) (3686м) 3-А к. с.
• Доломіт(С) 4-А к. с.
• Доломіт (Ц) (3760м) 4-Б к. с."Книга"
• Доломіт(С) 5-А к. с. м-р "Рибакова"
• Близнючка (3843 м) західна-східна з півдня 5-А к. с.
• Цегла (3800 м) 5-А к. с. м-р "Согрина"
* Від сходження на Долар довелося відмовитися через негоду:(

 З рюкзаком Ред Поінт на Кавказі

Вже не вперше звернувся з проханням до компанії Red Point за підтримкою. В наявності мав рюкзак TERRAIN 75 (фото 2), в додаток йому придбав спальний мішок LIGHTSOME 100, взяв у якості штурмового рюкзака (потестити!) модель SPEEDLINE 50.

І ось вже упаковано льодоруб, який чудово пристебнувся до рюкзака TERRAIN 75: бічні шлейки просто створені для нього. За весь мій похід у мене склалося враження, що всі ті рюкзаки, які я носив до цього не витримують ніякого порівняння з ним, все припало мені до смаку – і друге дно, яке відкривається автономно.Єдине, що було незручно, це йти з ним на сходження, він весь час відкидав мене назад через те, що верстат не дає можливість підняти голову вгору – для цього доводилося послаблювати лямки на плечах, а рюкзак відкидувало назад, відриваючи тебе від скелі. І як би я не шукав, я дуже старався, недоліків цього рюкзака зовсім немає. Він зручний у всіх площинах –легкий та місткий.Також порадувала якість його виробництва – ось вже не перший похід, а він як новий, немає жодних ознак пошарпаності та поношеності, колір все ще яскравий та насичений.

Рюкзак SPEEDLINE 50, наданий нам на тест-драйв, виявився дуже доречним вже вдома, коли ми пакували речі – у нього відмінно розташувалось все кухонне начиння, продукти. На початку він дуже лякав своїми розмірами, але в процесі радував – з кожною покладеною в нього річчю. Все відмінно розмістилось і рюкзак виявився дуже міцним – не заважаючи на вагу 21 кг, з легкістю витримав усі тягарі.

Рюкзак SPEEDLINE 50

Мені сподобалась і його якість. Адже ще до появи у нас він вже був далеко не новий. Однак у ньому не тріснула ні єдина нитка,  він виявився дуже міцним, добре прошитим і грамотно виконаним. Коли прийшов час другої, більш суворої перевірки на вершині, «малюк» поводив себе дуже по дорослому, знову помістивши в себе неймовірну кількість заліза. Він не прогнувся під вагою мотузок, а найголовніше  на підходах до вершин, коли його намагався промочити дощ. Витримав він і паморозь, мокрі мотузки  залишаючись водонепроникним протягом усіх наших сходжень, чим дуже тішив. Особливо те, що увесь вміст рюкзака залишався сухим. Та й не доводилося нести зайву вагу;)

Він з легкістю перетерпів трьохденну ночівлю на скелі та пережив з нами всі тягарі негоди. Що я можу віднести до його мінусів, це  колір – він дуже мазкий і у всіх однаковий, мені більше сподобався б рюкзак яскраво червоного або синього кольору.  Але це суто моя думка, хоча в горах цей колір, що не дуже доречний – бо дуже помітний. Ще кілька слів щодо мінусів: сюди особисто я можу віднести дуже короткі бічні шлейки, які не в змозі пристебнути нічого – це створює певні незручності. І ще клапан рюкзака весь час падає вперед через його великий розмір. Своїм зовнішнім виглядом обидва рюкзаки зацікавили хлопців з Білорусі, а після того, як ми озвучили ціну, дуже сподобався всім іншим мешканцям нашого табору. Мною були надані координати компанії (телефон та інтернет-сайт). Рекламка;)))

Спальник: перше враження – розчарування. У першу ніч мені було некомфортно, я замерз, що мене трохи засмутило. Як надалі показала практика, я поспішив з висновками. Після і протягом решти часу я не міг ним натішитися. Його розміри і вага – це щось. Дивлячись на те, як багато людей в таборі при виході на гору намагаються стиснути свої півтора та двокілограмові спальники і опісля впихнути їх в рюкзаки. «Інші» спальники займали добру третину рюкзака або навіть половину. Наша версія з легкістю розміщувалась в будь-який з клапанів мого рюкзака. І ще, можливо, для багатьох це не особливо важливо, але найперше мені дуже сподобався колір (яскравий, красивий та теплий).

 Redpoint відгуки користувачів про намети і спальниках

На гору Цегла за маршрутом «Согріна» 5-А к. с. ми взяли з собою два спальника LIGHTSOME 100 на трьох – з правою і лівою блискавкою, що дає можливість легкої стяжки між собою. Це, в свою чергу, допомагає виграти у вазі та об'ємі. Так комфортно я не спав ніколи. Нам не доводилося на рахунок раз-два-три перевертатися з одного боку на інший одночасно, бо у когось затік бік або відлежало руку. Місця було достатньо для того, що б кожен з нас лежав на спині – і це справжня туристична розкіш!

На стіні потрапили в негоду, майданчик довелося майструвати на невеликому п'ятачку, тому добра частина звисала в прірву. Півтора дня, не припиняючись, лив дощ. Як ми не старалися в наметі було досить сиро! Тут ще раз я був втішений властивостями спальних мішків Red Point (LIGHTSOME 100): зовні вони були добре підмочені, а всередині залишалися сухими. Після того, як трохи розпогодилося, ми змогли відкрити намет та посушити «внутрянку» і речі. Спальники сохли на очах.

Хотілося б висловити подяку компанії та її співробітникам  з Вами наші походи стають комфортнішими і з'являється все більше впевненості у Вашому спорядженні. Спасибі!!!!

З REDPOINT в похід ставати в радість,
З REDPOINT в похід йде тільки «ас»
В зручний рюкзак все розкладаєм,
Намет та спальник просто клас!!!!


Дякую Вам!!!!!"

Узунколь в липні 2013

Ще один нарис про поїздку в Узункол в липні 2013 року Ви можете почитати тут: www.risk.ru.


Вся команда Red Point дякує учасникам групи за тест та огляд! Окреме спасибі за вірші;) Вони вже розташовані у нашому кабінеті;) Дякую, нам дуже приємно співпрацювати з Вами! До наступних подорожей!

НАСТУПНА УСІ НОВИНИ ПОПЕРЕДНЯ
Залишайся в курсі новин

Підписуйся та дізнавайся першим про новинки та думки експертів

Ви успішно підписались на розсилку.

Закрити