НОВИНА 10 ГРУДНЯ 2013

Як продовжити життя спальника: поради щодо якісного догляду та правильного зберігання

Вибрати гарний спальний мішок – це лише півсправи. Тепер вам належить осягнути премудрості правильного догляду за ним. Чи можна прати спальник у пральній машинці або краще віддати його в хімчистку? Наскільки часто необхідно провітрювати спальник? Як сушити і в якому вигляді зберігати? Питань багато – давайте шукати відповіді!

 зберігання спальників Red Point

Як не допустити забруднень?

Чистка спального мішка – справа відповідальна. Найменше недотримання процедури може знизити теплоізоляційні характеристики і, як результат, зробити спальник непридатним для використання. Тому намагайтеся, по можливості, мінімізувати забруднення. А зробити це просто:

• не пийте і не їжте в спальнику;
• спіть в термобілизні або в футболці і штанях з бавовни, але не у верхньому одязі;
• по можливості використовуйте внутрішній вкладиш – тоді доведеться прати тільки його;
• підкладайте килимок під спальник.

Не забувайте також про провітрюваннямспального мішку під час походу. Декілька годин на сонці і вітрі – і про вологість та неприємний запах можна не турбуватися.

Прості правила прання

Хоч раз в рік, але прати спальник доведеться. Як це зробити правильно? Все залежить від матеріалу наповнювача.

 як доглядати за спальником Red Point

В спальниках Red Point використовуються такі синтетичні утеплювачі, як:

• Thermolite Quallo – має порожнисті волокна, гарантує відмінну термоізоляцію, легкий, сохне в 3 рази швидше аналогів, причому його можна сушити в машинці;
• Hollowfiber – гіпоалергенний та зовсім не токсичний матеріал зі спіральними порожнистими волокнами, які відмінно тримають форму і не злежуються;
• Primaloft Sport – за структурою та характеристиками максимально близький до пуху, добре пропускає повітря, має водовідштовхувальні і гіпоалергенні властивості.

Спальні мішки з цими наповнювачами можна прати в машинці – в делікатному режимі, при температурі близько 30 градусів, без віджимання. В якості миючого засобу краще використати засоби для мембранної тканини, у крайньому випадку – дитяче мило або шампунь.

 як правильно прати і сушити спальник Red Point

Є в лінійці Red Point також й пухові спальники, які краще прати вручну. Цей процес тривалий та трохи трудомісткий, тому будьте готові заздалегідь. Наберіть прохолодну воду в ванну, розчиніть спеціальний миючий засіб (найкраще – для пухового одягу), покладіть спальник і походіть босими ногами по ньому. Потім потрібно прополоскати (поки не зникне піна). Спальні мішки з пуховим утеплювачем можна прати і в машинці (краще – та, що з фронтальним завантаженням), але не забудьте покласти кілька тенісних м'ячиків. Вони не дозволять пуху збитися.

Звичайний пральний порошок (тим більше, з відбілюючими компонентами) для прання спальників не підходить. Хімчистка також протипоказана, а от якщо в найближчій пральні надають послуги з прання спальників, варто зменшити зусилля та нею скористатися.

 сушка спальника. Як сушити спальник. Red Point

Тонкощі сушіння

Щоб не зім'яти і не пошкодити утеплювач, віджимати спальник потрібно дуже обережно. А найкраще – дати воді стекти самостійно. Розкладіть мішок горизонтально, через декілька годин його потрібно перевернути. Через деякий час вологий спальник можна буде повісити за петельки вертикально – бажано в добре провітрюваному приміщенні.

чи можна прати спальник Red Point. при якій температурі прати спальник

Зберігання

Після кожного походу спальний мішок потрібно добре просушити. Для цього буде потрібно мінімум 24 години, а краще – залишити його на пару днів на балконі. Запам'ятайте, що компресійний мішок не призначений для постійного зберігання, оскільки тривале стиснення утеплювача негативно позначається на його властивостях.

Щоб ваш спальник почекав наступного сезону в комфортних умовах, струсіть його, покладіть у великий мішок-чохол з дихаючого матеріалу (якщо такого немає в комплекті, можна використовувати велику наволочку) і помістіть в добре вентильованому місці (наприклад, розстеліть під ліжком, повісьте в шафі).

При правильному догляді та експлуатації спальний мішок прослужить довго і забезпечить повноцінний відпочинок під час найскладніших і виснажливих подорожей. Подбайте про гарне спальне місце і будь-який похід запам'ятається лишень позитивними емоціями!

 Red Point поради по зберіганню, експлуатації та прання спальника

НАСТУПНА УСІ НОВИНИ ПОПЕРЕДНЯ
Залишайся в курсі новин

Підписуйся та дізнавайся першим про новинки та думки експертів

Ви успішно підписались на розсилку.

Закрити