НОВИНА 29 СIЧНЯ 2013

Що особливо порадувало у всіх випробуваних нами виробах Red Point?

Довгоочікувані новини від нашого експерта Бориса Шульмана. Пропонуємо поговорити про те, яке спорядження тестував Борис та які відгуки нам передали непальські і африканські партнери;)

Борис Шульман - експерт і один ТМ Red Point

"Зі співробітниками компанії Red Point мене пов'язує давня дружба – з того часу, коли по відношенню до «аутдор» спорядження ми всі були не промоутерами, розробниками або експертами, а рядовими користувачами.  Щоправда, з одним епітетом – професійними юзерами. Простіше кажучи, гідами екстремального та активного відпочинку. Звісно, я і сьогодні залишаюся в цих рядах. А це означає, що у своїй повсякденній практиці мені доводиться стикатися з експлуатацією спорядження різних торгових марок, в найрізноманітніших умовах.

Останні зразки Red Point були випробувані в різних куточках планети та продовжують бути задіяні в планованих експедиціях. Можу поділитися загальним враженням. Red Point позиціонує себе у категорії добротного спорядження середньої вартості, яка лежить десь посередині між масовими товарами з супермаркетів та недорогими марками – польський loop і всесвітньо відомими Блек Даймондом, Норс Фейсом та іншими давно відомими професійного туристичного та альпіністського обладнання.

Борис Шульман - експерт і один ТМ Red Point

Так от, коли я почав тестувати зразки, моєму приємному здивуванню не було меж. При роздрібній вартості на рівні недорогих представників даного сектора ринку, якість девайсів місцями серйозно підтискає вищезазначених захмарно дорогих «метрів». Наразі модельний ряд Red Point недовгий, але, на моє переконання, за співвідношенням ціна-якість у цих товарів немає рівних на українському ринку.

А саме: спальники Oxygen 300 і Lightsome 100, намети Space 3Steady 3 і Base 4 побували, крім наших вітчизняних маршрутів, на треках та сходженнях в Непалі, Тибеті, на Кіліманджаро і в тритижневому рафтингі – експедиції по північнобайкальскому хребту по річці Чая.

Намет Spase 3 глаго користувача

Намет Space 3 – один  з кращих наметів для спортивного пішохідного туризму та рафтингу у віддалених районах. Дуже хороший для тривалого автономного експедиційного переміщення.

Позитивні відмінності:

• Відмінна вага для просторого трьохмісного намету – 2800 гр., відповідно малий обсяг;
• Найлегший компресійний мішок, міцний та легкий;
• 8.5 мм дюралевий каркас (при вартості намету дешевше, аніж в інших марок з композитною комплектацією);
• І за такими мінімалістичними показниками, все ж таки, два входи!!!

Негативні моменти, помічені мною:

• Малі тамбурні простори, тому складно вийти з намету, щоб не стикнутися спиною з мокрим від конденсату матеріалом вхідного полога;
• Силиконізований тент не промокає – але просушити його для тривалого зберігання – це ціла історія, приблизно на півдня-день сухої та сонячної погоди.

Відгуки про намети редпоінт

Намет Steady 3 – теж підходить для цінителів піших подорожей і особливо водників – він більш важкий, але для трьох здорових мужиків «440 г на трьох», загалом, і не вага це зовсім. А 3250 г – усе одно один з кращих показників в цьому розряді. Зате наші африканські брати, що закупили їх для підходів до Кіліманджаро і г. Кенія прорезюмировали: "It looks like it can stand a good merry storms", які таки нерідко трапляються в штурмових таборах даху Африки. І цим ми визначили ще одну важливу галузь використання цих наметів, особливо для моїх колег – комерційний туризм та альпінізм.

Огляд намети та спальники Red Point

Трохи важча, ніж Спейс, ця модель намету може бути використана в треках, походах та в комерційних сходженнях (не висотні, базові табори), із супроводом в'ючних тварин і місцевих носильників. Це в наші дні не вважається негожим і в альпіністів-спортсменів, ну а для рафтінгу півкіло і зовсім не вага.

Зате – знову ж – рекордсмен за низькими цінами в своєму секторі ринку, чудовий міцний непромокальний, легко і швидко просихаючий тент, легка дихаюча тканина намету, міцний стійкий каркас, просторі тамбури для речей… та все одно невисока вага.

Над чим непогано було б попрацювати – третю дугу можна було б зробити і зовнішньою, як у «Vaude Campo» (найближчий аналог – зауважте, вдвічі дорожче), це дає більшу стійкість каркаса і краще натягування тенту.

Відгук про наметі Ред Поінт Base 4

Тепер про модель Base 4. Я, зауважте, невеликий знавець автомобільних пікніків та кемпінгу, для яких вона призначена, але намет чудово проявив себе в комерційному туризмі та альпінізмі – як кухня і житло для кухарів-аборигенів.  Або затишна кают-компанія для невеликих груп наших комерційних туристів і людей (до 5 осіб). Якщо не чіпляти внутрішній намет, можна його використовувати як каюткомпанію вже для 5-7 чол. – в базовому таборі або в таборі з в'ючним транспортом.

 Огляд користувача - намет ред поінт Base 4

Позитивні якості:

• Чудові матеріали – надійні, міцні, непромокальні, швидковисихаючі, стійкі, міцні та легкі (11 мм);
• Ідеально зібраний каркас;
• Жорсткий в зборі;
• Намет легко переноситься і має стійку щодо вітру конструкцію.

Намет Red Point Base 4

І все це – з вагою 8,3 кг та низькою ціною. Чи треба говорити, що наші непальські (зауважте – там повно спорядження на будь-який смак та гаманець) та африканські партнери, що спеціалізуються на експедиційній логістиці для туристів, які тягають двадцятикілограмові аналоги, відкупили у нас намети одразу після тестування :)

Недоліки:

• Відсутність входу в житловий намет позаду – та за нашою рекомендацією вже обіцяли виправити. Уявіть собі – ви обставили кают-компанію столиками, накрили «поляну», налили в чарки чаю, а двоє, що сидять біля столу з боку житлової секції намагаються вийти – наприклад, «до вітру», через весь стіл. Довга рокіровка за складністю маневру – «відпочиває» і все перекинуто. Після додавання входу можна буде спокійно виходити з заднього торця намету.
• Не зовсім зрозумілі двері-навіси – без бічних шторок. Коли вони відкриті, то косий дощик прострілює всю кают-компанію наскрізь, а коли закриті – там дуже тісно і незручно входити. Бічні шторки біля дверей навісів ,які теж обіцяли додати, можуть легко вирішити проблему.

Відгуки користувачів про спальниках Red Point

Протестували ми і спальники.

Залишається лише погодитися зі скрупульозним аналізом та порівняльною характеристикою Володимира Хітрікова з приводу Oxygen 300. Тільки Володя порівнював з дорогим Rab, а я можу додати, що колеги по сектору ринку виглядають скромно – наприклад, особисто мною користований террівский аналог Нордік 300 при заявлених 0 комфорту (у Oxygen від +4,2 до +8,7 ) за моїм особистим відчуттям дещо холодніше, важить на 200 з гаком грамів більше, значно!!! більше за обсягом і на 5% дорожче?

Недоліки – абсолютно згоден з Хітріковим, що при такій боротьбі за вагу і об'єм компресійний мішок міг би важити і менше 82 грам. Хочу додати, знову ж, за такої уваги до ваги дуже не завадило б зробити хоча б три розміри спальників. Навіщо, наприклад, мені при зрості 178 см тягати спальник довжиною 220, я вже мовчу про дівчинку в 160 см.

Спальник Lightsome 100 Red Point - відгуки користувачів

Відмінно показав себе і спальник Lightsome 100. Він не набагато поступається моделі Oxygen 300 по температурі комфорту +5, і може замінити легкий пуховий спальник в дощових районах. Для легкого Lightsome я вважаю також не зайвим введення розмірів.

Що особливо порадувало у всіх випробуваних нами виробах Red Point, так це чудові та зручні вшиті блискавки YKK, з буксирними петельками для пальців. Не потрібно притримувати блискавку другою рукою і практично неможливо зажувати тканину при відкритті та закритті блискавки. Вночі, навпомацки, з незручного становища, однією рукою і тд. Зручніше вшитих блискавок я в житті не зустрічав! А вже повірте,  я їх побачив.

Хочу ще раз зазначити, що намети Steady 3 і Base 4 із задоволенням купують наші непальські і африканські партнери для професійного використання.

Удачі хлопцям у створенні зручного і прийнятного за вагою, функціональністю і ціною спорядження."

Дуже сподіваємося, що думка Бориса принесе користь усім тим, хто ще визначається з вибором спорядження. Дякуємо Борису Шульману за огляд і вже аналізуємо рекомендації!!!

А також запрошуємо всіх, хто вже випробував на практиці спорядження Red Point, поділитися своїми враженнями, оглядами, побажаннями – щоб зробити спорядження Red Point ще кращим! Ми будемо вдячні за ваші відгуки та коментарі, а всі активні користувачі отримають приємні сюрпризи від Red Point. Свої огляди надсилайте нам на пошту info(собачка)redpoint.ua – і вони займуть своє місце на нашій Карті.

НАСТУПНА УСІ НОВИНИ ПОПЕРЕДНЯ
Залишайся в курсі новин

Підписуйся та дізнавайся першим про новинки та думки експертів

Ви успішно підписались на розсилку.

Закрити