НОВИНА 04 ЧЕРВНЯ 2013

Європейська якість України на власному досвіді або тест Oxygen 300

Ми продовжуємо отримувати відгуки про наше спорядження. Цього разу свою думку нам надіслав Микола Андрієвський, який поділився досвідом використання спального мішка Red Point Oxygen 300.

Ця модель раніше вже була на тестуванні нашого експерта Володимира Хітрікова (Огляд спального мішку Red Point OXYGEN 300). Спальник пройшов випробування в першому проходженні на Р-2 (Сіманг-Гімал) у жовтні 2012 року.

Але, якщо перефразувати відомий вислів, "дві думки добре, а три  ще краще...";) А вже рішення про купівлю спорядження на підставі всіх відгуків приймати Вам і лише Вам.

 Відгук Миколи Андрієвського про спальний мішок Red Point Oxygen 300

Огляд спальника від Миколи Андрієвського (відгук подається в авторській редакції користувача):

"Власне, з початком туристичного сезону 2013 року у мене постало питання про вибір та купівлю нового легкого і теплого спальника, на весну-літо-осінь. Яке ж було моє здивування, коли мій туристичний гуру, запропонував мені в магазині спальник ТМ Red Point. Та ще більше мене здивувала ціна і наступні заяви про те, що це український бренд. Власне, я знав про появу нового бренду, але не знав, що він український, дещо бентежила кількість реклами та європейська «подача» продукції.

Дивлячись на намети та спальники цього бренду, я думав, що це закордонна продукція, десь на рівні marmot. Але, тим-не-менш, підстав не довіряти моєму гуру у мене не було, а от підстав не довіряти українському бренду було достатньо.

Вирішив ризикнути і спробувати новий український бренд. Вибір у мене був між двома спальниками: Lightsome 170 і Oxygen 300. Спочатку сподобався мені зелененький Lightsome 170. До того ж за ним майже непотрібен догляд. Але оскільки останнім часом я почав марити полегшенням рюкзака і до того ж мріяв про пуховий спальник, взяв чомусь саме Oxygen 300. В похід я вибирався через три дні, бо думати було ніколи.

Спальні мішки Ред Поінт протестовані користувачами та експертами

Спочатку затестив його прямо вдома. Порадувало те, що я в нього вліз без особливих проблем -  ще й місця трохи залишилося. Мій зріст 187-188 см. Щоправда, виникли деякі проблеми з адаптацією до кокону, до цього завжди спав в ковдрах. На цьому мій домашній тест закінчився, тому що я почав в ньому моментально потіти, на вулиці був день, і вдома було спекотно. Власне, з цієї причини я не встиг усе достатньо оглянути, тому  вирішив, що зроблю це вже в поході.

Тест Oxygen 300 у поході

Маршрут: Старий Крим (стоянка біля джерела Св. Пантелеймона) – Селище Курортне (під Карадагом) (стояли перед селищем, за горою) - Лисяча Бухта – Новий Світ (над новим світом) – Стоянка Маски – у верху Водоспаду Молодості (перед Кок-Асан).

На стоянку біля Старого Криму приїхали пізно, вже було майже 22:00. Поки поставили табір, поки приготували поїсти, загалом, залазити в спальник довелося при світлі ліхтарика, досить сонним і втомленим. Перше, з чим я зіткнувся - тіснота в плечах, загалом було мені важко застібатися до кінця (спав без додаткового одягу, так як і вдома). Але основною проблемою, з якою я зіткнувся, було розстебнути себе. Руку було витягнути досить важко і саме для мене це було незручно і некомфортно (витягуєш руку, створюється тиск під пахвами або шиєю з протилежної від руки сторони). Собачка не з першого разу піддавалася до розстібання. У першу ніч було досить волого, тому мені здавалося, що спальник постійно продуває – і спав я так собі. Хоча на другий день проблема себе вичерпала.

Спалося комфортно, повторно виникали проблеми з тим, як відкрити спальника. Ще, як мені здалося, трохи підмерзали ноги, але це скоріше особиста особливість. На захист спальника можна сказати, що проблема з продуванням не проявила себе в наступні дні – ні біля струмка над Водоспадом Молодості (де було вогко), ні в поїзді біля відкритого вікна, і фактично висунутими туди ногами.

Мені дуже сподобався компресійний мішок. Спальник досить непогано стягується і зовсім не вибагливий. Втім, мені нема з чим порівнювати, адже це перший мій пуховий спальник. Всю дорогу доводилося обороняти свій спальник і бренд від колег, які говорили, що за такі гроші можна було придбати deuter або щось ще. Але, зрештою, я відстояв честь;) В дощ не потрапив, так що про вологостійкість чохла сказати нічого не можу. Але можу сказати, що спальник чудово розпушується після витягування його з компресійного мішка, при максимальної стислості до того.

В цілому мене спальник влаштовує, безсумнівною його перевагою є вага і компресійні здібності, хоча знову ж таки мені особливо нема з чим порівнювати. Найбільшою проблемою для мене виявилася блискавка. Температурний режим, напевно, себе сповна виправдовує, хоча на травневі свята температура менше заявленої не опускалася. Спати в ньому зручно.

В цілому я задоволений. Вид європейський, якість теж дуже радує, хіба що деякі незручності з блискавкою, але це можуть бути особисті антропологічні особливості;)"


Ми дякуємо Миколі за відгук! А також за те, що знайшов хвилину і поділився своєю думкою з нами та нашими користувачами! Бажаємо, щоб його перший спальник;) став надійним супутником ще в багатьох надзвичайно цікавих подорожах!

НАСТУПНА УСІ НОВИНИ ПОПЕРЕДНЯ
Залишайся в курсі новин

Підписуйся та дізнавайся першим про новинки та думки експертів

Ви успішно підписались на розсилку.

Закрити