НОВИНА 30 ЛИСТОПАДА 2021

Огляд новинок від блогера Артура Абраміва

Успіх будь-якої мандрівки залежить від продуманих до найменших дрібниць речей, які береш із собою. Мініатюрна подушка Ultralight, яку легко надувати та зручно класти в упаковку, та туристичний рушник Quick-Dry, що швидко сохне і займає мінімум місця у рюкзаку — незамінні речі для тих, хто любить подорожувати з комфортом. Ці аксесуари вже пройшли випробування суворим кліматом українських Карпат.

Усі їхні переваги відчув на собі мандрівник Артур Абрамів під час свого походу Закарпаттям узимку. Знайомтеся з його враженнями.

Нещодавно Red Point здивував своїми новинками. У розділі «Аксесуари» тепер доступні похідна подушка й туристичний рушник у двох розмірах — М та L.

Розпочнемо з універсального аксесуара від Red Point — туристичної подушки Ultralight. Підтримка шиї та голови під час сну є необхідною як для здоров’я, так і для комфорту. Усі свої похідні роки я щовечора терпляче формував подушку із зайвого одягу й на цій конструкції спав до ранку. Було або занизько, або зависоко, а інколи — і надто твердо. Проте нестача комфорту компенсувалася втомою після тривалого походу. Та все ж захотілося спробувати надувну подушку, тим більше вже знаючи переваги й комфорт надувних килимків. Перше, що хочеться відзначити, — це її мініатюрність (6 × 12 см у складеному вигляді та вага всього 80 г).

 

Після складання отримуємо невеликий акуратний циліндр, який легко поміститься в кишеню, завдяки цьому подушку зручно брати із собою всюди. Розмір упаковки — оптимальний. Жодних зусиль на те, щоб запхати її, і водночас мінімум вільного місця. Наступний суттєвий бонус — це яскраво-помаранчевий колір, знайти подушку серед купи речей у наметі чи наплічнику легко. Завдяки зручному клапану час на підготовку подушки вираховується секундами. Я надуваю її всього за два глибоких видихи. І сушити її після надування ротом не проблема, бо об’єм мінімальний.

 

Мені дуже подобається можливість трансформувати її під свої потреби. Не докладаючи зайвих зусиль, я легко регулюю висоту та м’якість подушки. Достатньо, лежачи на ній, прокрутити клапан і спустити повітря до необхідної зручності. Розміщення клапана добре продумане, його спокійно можна знайти навпомацки навіть уночі.

 

Висота повністю наповненої подушки — 11 см. Розміри — 40 × 30 см., це дає можливість розмістити її в капюшоні спальника й запобігти «втечі» подушки під час сну. Матеріал — приємний на дотик ультралегкий нейлон 420Т/20D, з нього ж пошитий і чохол. Що ж відрізняє модель від дешевших? Перш за все, зручний продуманий клапан, вага та, звичайно, тканина. Розробники не тільки вирішили виготовити функціональну подушку, а й подбали про комфорт користувачів. Це перша похідна подушка в Red Point, і вона дуже зручна.

Наступний аксесуар — туристичний рушник. Вага та розміри моделі М — 80 г; 90 × 42 см., а L — 200 г; 130 × 80 см. З досвіду скажу, що краще придбати одразу два рушники: і маленький, і великий, та брати необхідний варіант у подорож, відштовхуючись від її специфіки.

Що ж являє собою мікрофібра в рушниках Red Point Quick-Dry?

Це синтетична тканина, яка складається з поліестеру (80%) та поліаміду (20%), тому виріб працює за принципом губки, швидко вбирає та віддає вологу. Окрім цього, мікрофібра м’яка, приємна на дотик та довго не зношується.


Як і подушки, рушники комплектуються чохлами. Поціновувачі мішечків можуть використовувати ці чохли і для інших потреб. Рушники Red Point надзвичайно зручно пакуються: набір із двох рушників займе набагато менше місця у валізі, ніж один стандартний.

Отже, переваги туристичного рушника над домашнім:

  • Він компактний та легкий, що дає можливість раціонально спакувати всі речі в наплічник та мінімізувати фактичний об’єм.
  • Рушник максимально практичний у використанні, як для особистої гігієни, так і для видалення конденсату з тенту намету у вологу чи дощову погоду.
  • Виріб має високий показник поглинання, компактний туристичний рушник швидко вбирає велику кількість вологи.
  • Похідний рушник швидко сохне. Це займає 15–20 хвилин. Виріб просохне, поки ви будете одягатися та збирати речі, особливо в сонячну чи вітряну погоду.

 

Особливого догляду такий рушник також не вимагає. Єдине, що слід пам’ятати: поліестер, який входить до складу тканини, боїться теплової обробки, тому через можливість оплавлення не слід сушити його близько від вогнища чи на обігрівачі.

У своїх аксесуарах Ultralight Red Point дотримався принципу легкохідства й багатозадачності, при цьому спорядження не втратило міцності та зносостійкості. Тож заряджайтеся, вибирайте маршрут, збирайте рюкзак і вирушайте в мандри!

 

НАСТУПНА УСІ НОВИНИ ПОПЕРЕДНЯ
Залишайся в курсі новин

Підписуйся та дізнавайся першим про новинки та думки експертів

Ви успішно підписались на розсилку.

Закрити