НОВИНА 18 ЖОВТНЯ 2018

Майже все про двомісні намети, особливо про Red Point

Двомісні намети – беззаперечні лідери продажу та популярності серед туристів за критерієм місткості (кількості осіб, які вільно та комфортно помістяться в один намет).

Двомісні намети - найпопулярніші. Аналіз Red point

Чому саме намети-двійки настільки популярні та затребувані?

По-перше, через чудове поєднання ваги, об'єму в упакованому вигляді та ціни. Мало важить – компактна – недорога. Оптимально. 

По-друге, через те, що дуже часто, особливо в гірських походах та на сходженнях, значно простіше знайти зручне, відносно рівне місце для встановлення двомісного намету, а не «трійки» чи «четвірки». У більшості випадків три двомісні намети простіше розмістити серед каменів на кількох рівних острівцях грунту, ніж два тримісні. 

По-третє ... ну, історично так склалося, така традиція нашого вітчизняного туризму. Намет купується з розрахунку на себе та кращого друга, або на себе та прекрасну половинку :).
 Як вибрати двомісний намет RedPoint

За місткістю  двомісні намети бувають: чисті «двійки» (з шириною  підлоги 120-125см) та так звані розширені або 2+1 (з шириною підлоги до 150см).

Переважна більшість «двійок» випускаються від 205 до 235 сантиметрів у довжину (останні, як правило, – американські). Висота двомісних наметів коливається від 95 до 125см (у середньому 105-110).

Конструкцій двомісних наметів, у залежності від призначення, класу (сезонності використання) та виробника, існують десятки. Я на своєму віці, напевно, бачив ... ну, точно більше 50 різновидів або близько того. На будь-який смак колір і під будь-яку ситуацію. Описувати – Не переописувати :). 

І по цілком зрозумілим причинам :) у даному огляді хочу зосередити вашу увагу на двомісних наметах RedPoint. Цей виробник випускає найпоширеніші, популярні (а значить – перевірені часом і надійні) варіанти конструкцій двомісних наметів, які послужать Вам вірою й правдою далеко не один сезон.

Розглянемо уважніше колекцію «двійок» RedPoint у порядку сезонності: від «універсалів» до наворочених 5-сезонних альпіністських «штурмовиків». 

Відразу хочу звернути вашу увагу на прекрасні детальні описи цих моделей та їх характеристики на нашому сайті. До завдань цієї статті не входить переписування тієї ж інформації іншими словами, тому важливі технічні подробиці читайте там.

Тут же мова піде про найголовніше – про особливості вибору та застосування того чи іншого намету, а також про «тонкощі», котрі не розкриті у стандартних описах, можуть допомогти Вам зорієнтуватися в асортименті RedPoint та визначитись  із вибором.

Поїхали ...

двомісний намет Red Point Steady 2

Steady 2

Класика жанру - найпопулярніша та найпоширеніша конструкція туристичного намету широкого спектру використання: від ПВД-шок і риболовлі на Дніпрі до непальських трекінгів та категорійних гірських походів по Кавказу. Внутрішні дуги – два входи, два тамбури, час використання «весна-літо-осінь».

Але.

Є багато фірмових, чисто Ред Поінтовських, особливостей:

 крута тканина зі серйозними показниками водонепроникності;

 алюмінієві дуги нетипової товщини – 9,5мм, що значно збільшує стійкість даної моделі до сильних гірських вітрів;

• уся верхня половина спального відсіку виконана зісітки в кращих традиціях найкрутіших «буржуйських» аналогів. У поєднанні з грамотно розташованими вентиляційними вікнами в тенті вона формує неперевершену систему вентиляції;

 ну і маса «фішечок»: класна фурнітура, світловідбивачі, кишеньки, посилене дно в місцях кріплення дуг ...

Загалом, якщо Вам потрібен якісний універсальний намет на всі випадки життя, а суперпригоди на семитисячниках Південної Америки до ваших планів не входять, беріть цю, не роздумуючи!

 Популярний намет двомісний - Red Point Steady 2 EXT

Steady 2 EXT

Напевно, найширший за діапазоном застосування намет у колекції RedPoint. З цією моделлю можна здійснювати альпіністські сходження на висотах до 5000м, ходити в категорійні гірські походи від 2 до 5 категорії, трекінги будь-якого рівня складності та тривалості. І з цим же наметом ви прекрасно проведете час у поході вихідного дня, на літньому фестивалі або на риболовлі.

Сезонність даного намету – «3+», тобто з ранньої весни до глибокої осені. В принципі, може також використовуватися у не надто суворих зимових умовах. Дана палатка пройшла цілу серію випробувань у найрізноманітніших умовах і зарекомендувала себе на тверді 5 балів з жирним «+».

Головна родзинка цього намету – зовнішні дуги. 

А це: швидкість встановлення та демонтажу, можливість, за потреби, брати з собою тільки зовнішню частину намету, вища вітро- та вологостійкість у порівнянні з внутрішньодуговою конструкцією.

2 входи, 2 тамбури (один вантажний збільшеного об’єму)  чудова «фірмова» редпоінтовська вентиляція та якість матеріалів і пошиття.

Загалом, Steady 2 EXT, напевно, краще рішення від RedPoint для мандрівників професіоналів. Ваш покірний слуга (прим. Максим Лазаренко) ходить саме з цією моделлю.

 Двомісний намет Space 2 Red Point - найлегший

Space 2

Найлегша редпоінтовська «двійка» найбільш прогресивної конструкції, зшита з «наворочених» матеріалів. Оптимальне рішення для тих, кому вкрай важливо максимально заощадити на вазі та об'ємі спорядження. Ідеальний намет для вело-, мототуристів, бекпекерів, автостопщиків та прихильників подорожей у стилі fast and light.

Вага – менше 2,5кг, тент – із силіконизованого нейлону. Час використання – травень-вересень у наших широтах (звісно, чим південніше й тепліше, тим довше з ним можна кататися). Кілька слів про конструкцію Space. Це – так званий «хаб». Каркас намету являє собою «скелет», що складається з центральної дуги та двох коротких «лап» з боків. Ця конструкція чарівним чином збільшує корисний внутрішній простір: там, де комфортно вдвох, сидіти можуть усі четверо.

Повна й остаточна перемога ергономіки над тіснотою! Громадяни велосипедисти та легкоходи, ця палатка  especially for you.

 Найлегший двомісний намет Red Point - модель Space 2

Lighthouse 2

Крута модель для крутих випадків. Штурмовий намет для альпінізму, «хардового» гірського туризму та зимових походів конструкції «сфінкс». Має винесену трохи вперед і вгору тамбурну дугу, а також знижену хвостову частину для більшої вітростійкості та зменшення ваги.

 Двомісний намет Red Point Lighthouse 2

Намет витримав надзвичайно серйозні тестові випробування членами Національної команди з альпінізму України в декількох суворих висотних експедиціях та отримав вкрай схвальні відгуки. В розділі «Відгуки» на цьому сайті – кілька докладних оглядів.

З особливостей конструкції хочу окремо відзначити наявність по периметру сніжної спідниці та дуже грамотну систему штормових відтяжок.

 Найкрутіша двомісна модель палатки red Point - Illusion 2

Illusion 2

І на завершення нашого огляду – найкрутіший намет колекції. Висотне чотиридугове бомбосховище, розраховане на ураганні вітри, тривалі снігопади та інші «люті» метеовипадки Великих Гір і Північних Територій.

Намети конкретно цього типу конструкції є у кількох відомих світових виробників спорядження, але саме розробникам і менеджерам RedPoint вдалося зробити одну дуже важливу річ – створити серйозний висотний намет за доступні гроші без втрати якості та зі збереженням усіх недешевих конструкційних особливостей у таких важливих умовах висотних сходжень і зимових походів.

відгуки про намет Red point illusion 2

З особистого досвіду. Мені довелося провести з RedPoint Illusion 2 один непередбачувано суворий зимовий похід по Ай-Петринській  Яйлі в лютому. Кілька ночей поспіль доводилося мати справу то зі затяжними мокрими снігопадами, то з різкими поривами майже ураганного вітру з моря на краю плато, то з падінням температури до -18 за Цельсієм. Моє враження: найкомфортніший намет для зими з усіх, з якими доводилося мати справу.

Також усім, хто звернув увагу на цю модель, рекомендую для ознайомлення і прийняття
рішення звіти Старших колег по Red Point Test Club. Ви зможете скласти повне уявлення про те, де цей намет побував,  і на що він здатен. 

Наприклад: підсумки двох сезонів експлуатації!

Володимир Хітріков ппровів виснажливий тест намету Illusion 2 в 45 ночах, 20 з яких були проведені на висоті понад 4200 м. Про те, як він витримав сніг, мороз і вітер більш ніж 60 км/год на висоті 6100м детальніше читайте: redpoint.ua/news

В цілому, колекція двомісних наметів від RedPoint на сьогодні – це результат продуманого ретельного відбору. Моделі здатні задовольнити потреби практично будь-якого українського туриста і, що не менш важливо зараз, як і раніше приємно дивують доступними цінами порівняно з аналогічними, не завжди настільки ж  якісними та продуманими, рішеннями.

Максим Лазаренко – експерт Red Point Test Club Team
До зустрічі на сторінках redpoint.ua

НАСТУПНА УСІ НОВИНИ ПОПЕРЕДНЯ
Залишайся в курсі новин

Підписуйся та дізнавайся першим про новинки та думки експертів

Ви успішно підписались на розсилку.

Закрити