НОВИНА 03 ЖОВТНЯ 2018

Універсальний солдат: постпродакшн-тест рюкзака Red Point Quint 35 від розробника

Що значить універсальність і багатозадачність для рюкзака? Це коли все відразу та по максимуму, або всюди потроху й на тверду трієчку? Розробляючи нову модель Red Point Quint 35, автори сформулювали завдання зовсім в іншому руслі, роблячи ставку на продуманість деталей. Мав вийти такий собі надійний помічник на всі випадки життя. Що з цього вийшло та що пішло не так? Читайте в авторському огляді від розробника моделі Макса Лазаренко.

Red Point Quint 35

"Всім привіт. З вами Red Point Test Club Team і я, Макс Лазаренко, з невеликим звітом про інтенсивне тестування нового рюкзака Red Point Quint 35.

Я, чесно кажучи, дуже хвилювався за цю модель. 

По-перше, це ювілейний проект до 5-річчя бренду, тому дуже не хотілося облажатись. Рюкзак – виріб непростий. Тут надто багато деталізацій і параметрів, від правильного комбінування та виконання яких залежить вдалим рюкзак вийде, чи ні. А в цій моделі ми застосували одну нову фішку, і я був не до кінця впевненим, чи впорається фабрика з новим завданням (забігаючи наперед, скажу – впоралася на тверду четвірку, за 5-бальною шкалою, звісно).

По-друге, так склалося, що я не тримав у руках фінальний зразок. Проміжний «чорновий варіант» бачив, а фінальний – ні. Тому зізнаюся: свій авторський примірник брав на тести з деяким тремтінням у колінах.

За це бурхливе, насичене всілякими поїздками, походами та переміщеннями, літо я «прогнав» цей рюкзак через:

далеке азіатське відрядження за кордон на велику промислову виставку;
 одноденний Nordic Walking тріп до Актовського каньйону;
 жорсткий краш-тест дітьми: дочка брала його на 12-денну гірську екскурсію, ходила
радіалку на Чорногорський Хребет;
 купу міських переміщень по зустрічах, презентаціях;
 2 переїзди з квартири на квартиру;
 господарські марш-кидки на базар і в супермаркет на вихідних.

Ну і, нарешті, він був виданий дружині в невеликий гірський похід. Загальні результати та враження від тесту такі: рюкзак вдався на тверду четвірку, напевно, навіть із плюсом (чому не на «5» – далі).

А тепер по порядку та з подробицями.

Рюкзак замислювався як «універсальний солдат». Тобто це повинен був бути міцний рюкзак середнього об'єму, з яким можна:

ходити в нетривалі походи на кілька днів із невеликою кількістю спорядження (як «дівчачий» або «дитячий» рюкзак);
• їздити у відрядження (повинен «проканувати» як ручна поклажа в літаках);
• їздити в екскурсійні поїздки;
• їздити на Оpen Аir фестивалі;
• ходити автостопом;
• використовуватися в міському циклі в ситуаціях, коли потрібно тягати важкий ноутбук, купу документації, або, наприклад, інструменти, покупки, об'ємну спортивну форму;
• їздити на природу, на дачу, за грибами, на риболовлю.

І він таким вийшов дуже вдало.

 спорядження Red Point

Кілька слів про матеріали.

Тканина дуже міцна, армована даймонд рип-стоповим плетінням. Дно посилено ще більш суворою тканиною. Як завжди надійна фурнітура від Duraflex і стабільно працюючі блискавки від YKK – рюкзак мною багато разів набивався під саму зав'язку, трамбувався дуже жорстко.

Єдиний напівмінус, який був на самому початку виявлений у рюкзаку, – це нова експериментальна фурнітура, а точніше те, як вона себе повела. Алюмінієві застібки-гачки з двощільними пряжками, на які застібаються бічні та фронтальні компресійні стяжки, – саме вони й стали єдиною причиною, через яку я не ставлю цьому рюкзаку п'ятірку. Мабуть, через поєднання жорсткості тканини стропи та чіткого прямокутного профілю двощільничок  ці стяжки затягувалися досить туго. Якщо я їх не дотягував, навіть доклавши достатні зусилля, вони вискакували з петельок, функцію свою не виконували, і стропи неапетитними гронами звисали з рюкзака. Але є й хороша новина: після деякого часу використання ця проблема зникла, стропа притерлася до фурнітури, і все працювало відмінно. Але спершу довелося нервово потягти її за вуса.

Про особливості конструкції.

Спина рюкзака вийшла дуже гармонійною – відмінна вентиляція, приємний щільний контакт як у дуже навантаженому стані, так і при напівпорожньому рюкзаку.

Лямки сидять чітко. Взагалі підвіска так скроєна, що рюкзак був комфортним і для 12-річної дівчини, і для стрункої високої панночки, і для вашого 105-кілограмового покірного слуги з «рамою» розміру ХХL.

Рейн-кавер (дощовий чохол) прекрасно налазить і не зісковзує на мокрому вітрі навіть на рюкзак з пристебнутим на фронтальні стяжки карематом.

Дуже актуальна тема в цій моделі – це з'ємний пояс. Я його знімаю при виїздах у відрядження (щоб займав менше місця на полиці в літаку і в транспорті та не чіплявся за все підряд), і в міському «офісному» циклі. Та надягаю назад, коли беру рюкзак у гори, на тренування, або вирушаю за черговою половиною мішка картоплі на найближчий базар.

Red Point Quint 35

Ну і не можу не відзначити глибокі бокові кишені з сітки (об'ємом з 1,5-літрову пляшку з водою з одного боку, та літровий термос з іншого), а також приховану фронтальну кишеньку на фасадній частині рюкзака (дуже об'ємну). Навіть при щільно набитому під зав'язку основному відсікові, вдавалося «дотовкти» туди добрий кілограм всяких гіпернеобхідних оперативних дрібниць.

Ну і довгоочікувані враження з тестових виїздів.

новинка Red Pointрюкзак Red Point

1. Виїзд у відрядження на виставку в далеку Азію на тиждень.

На подив, все влізло: рюкзак чітко помістився на полицю для ручної поклажі в літаку. Використовувався без пояса. У готелі всі речі з рюкзака вивантажувалися, і він використовувався протягом виставкового дня як контейнер для збору поліграфічної макулатури (каталогів та ін.). До готелю під вечір приносився ящик паперу. Оцінка тесту – 5 балів.

2. Використання під час одноденних радіальних походів і поїздок.

Бігав із ним по дуже пересіченій місцевості – Актовському каньйону в Миколаївській області. Прекрасно сидить на спині. Не заважає руху під час швидких переміщень чагарниками, стрибків по камінню, карабкання вгору-вниз крутими стежками. Якби не його вага, міг би сміливо порекомендувати колегам мультигонщикам. Оцінка тесту – 5 балів.

продукція Red Point спорядження Red Point

3. Жорсткий краш-тест дітьми.

Був виданий дочці-підлітку в гірський табір у Карпатах. Повернувся абсолютно неушкодженим. Мужньо переніс ручне прання. Зовнішній вигляд та функціонал залишилися в початковому вигляді. Одним словом, вижив. Малій було зручно – скарг не надійшло. Оцінка тесту – 5 балів.

4. Міський цикл.

Реально дуже зручна модель для тих, кому протягом робочого дня потрібно багато всякого різного тягати з собою містом, а ввечері ще й затарюватися в магазинах. Я багато їжджу містом на зустрічі-презентації, завжди ношу з собою великий ноут, купу каталогів і папок із документами: жоден із рюкзаків, які у мене були раніше, не був для мене настільки зручним як Quint. Використовую його регулярно для продуктового шопінгу – великий широкий вхід в основний відсік на блискавці вкрай зручний у цій ситуації.

5. Ну і нарешті, 4-денний гірський похід на Вододільний хребет у Північних Українських Карпатах.

тест рюкзака Quint 35

Несподівано це вийшов найдокладніший і ... еее ... всебічний тест Quint. З ним повинна була йти моя дружина. Все починалося досить безхмарно. Все помістилося, рюкзак зручно ліг на спину, ми взялися за руки і потопали в сторону вокзалу ... а через 250 метрів у дружини «вилітає спина» – загострення старої травми хребта. Тож наступні чотири доби я в прямому сенсі провів із тестованим в обіймах – мій основний рюкзак за спиною, а Quint спереду, «запасним парашутом» на пузі. Що вам розповісти про сонячний Магадан ... мені й раніше доводилося в аварійних ситуаціях ходити з двома рюкзаками в горах, але саме цей раз з Quint був найбільш ненапряжним і безболісним. Так що, мужики, обираючи для своєї супутниці, яка жодного разу не була в горах, рюкзак на перший виїзд, зверніть увагу на Quint, не пошкодуєте. Вам же його носити, не їй.

 тестування Red Point

Так що, чоловіки, обираючи для своєї супутниці, яка жодного разу не була в горах, рюкзак на перший виїзд, зверніть увагу на Quint, не пошкодуєте. Вам же його носити, не їй.

товари Red Point

Резюме.

Quint 35 від Red Point вийшов саме таким, яким і планувався, та цілком виправдав на різноманітних тестах звання «Універсальний Солдат». Він міцний, місткий, зручний, багатофункціональний і ... чіткий. Ви можете сміливо довірити йому цінний вантаж, він надійно прикриє вашу спину та не підведе в найрізноманітніших і несподіваних ситуаціях у будь-якій точці світу. Сміливо покладайтеся на нього – він гідний вашого вибору.»

новинка рюкзак Quint 35

(На фото: Рюкзак Quint 35 від RedPoint і пам'ятник рюкзаку у дворі Географічного факультету Львівського Універ.)

Макс Лазаренко. RedPoint Test Club Team. Лето 2018.

Отже, новий Quint 35 від RedPoint – надміцний мультифункціональний рюкзак, який ідеально впорається як із повсякденними завданнями, так і з незапланованими та навіть екстремальними ситуаціями. Надійна фурнітура від YKK і Duraflex виключно стабільна навіть при максимальних навантаженнях. А нові експериментальні застібки-гачки хоч і змусили тестувальника похвилюватися, але в підсумку так само впоралися зі своїм завданням на відмінно. Крім інших переваг, варто виділити ергономічність і комфорт спинки, а також продуманість конструкції: з'ємний пояс для вільного маневрування як під час перельотів, так і в виснажливих турпоходах, а також додаткові кишені, які при необхідності істотно збільшують місткість рюкзака. Quint 35 від Red Point легко та впевнено втілив у собі ідею «універсального солдата». Такий довго не вилежується на далекій полиці, адже спектр застосування моделі просто широчезний. Ну що ж, ми спокійні за долю Quint 35 – його чекає цікаве та насичене пригодами життя. Довге життя ;)
НАСТУПНА УСІ НОВИНИ ПОПЕРЕДНЯ
Залишайся в курсі новин

Підписуйся та дізнавайся першим про новинки та думки експертів

Ви успішно підписались на розсилку.

Закрити