НОВИНА 24 ЛЮТОГО 2013

Чемпіонат України з пішохідного туризму

Наші молоді й активні друзі з команди турклубу Меридіан зовсім нещодавно взяли участь у Чемпіонаті України з пішохідного туризму, цього разу він проводився в Чернігові. Хлопці розповіли нам про найбільш цікаві моменти минулого чемпіонату (Дякуємо Олександру Літвінову за звіт з чемпіонату!).

Чемпіонат України з пішохідного туризму

"За вікном холодний лютий, а в серці тепло від майбутньої поїздки. Знадобився місяць фізичної підготовки упереміш з психологічною. Довгий шлях у Чернігів пролягав через Київ. Відсутність квитків замінювали довгі черги в касах. На світанку план був виконаний і швидке таксі люб'язно доставило в кінцевий пункт. Змагання проходили три дні, в команді перебувало 8 осіб, кожен з бажаючих міг приймати участь і в особистому заліку.

День 1. Проходження командно – особистої дистанції. Першими виступало чоловіче поселення, їх виявилося аж 95 осіб, під вечір приїхали хлопці з турклуба «Глобус». Хлопці виступали до пізнього вечора, на етап судді випускали через кожні 5-6 хвилин.

Проходження командно - особистої дистанції

Дівчата проходили етапи ввечері до пізньої ночі. Подивитися на слабку стать збиралося чимало бажаючих. Пройти перший блок етапів вимагалося за 2.30, якщо затягнеш якийсь із етапів, в час не вкладаєшся. Добре себе показала команда Луганської області. Хлопці, підлітки, настільки легко справлялися, виконували поставлені завдання, що досвідчені учасники готові були взяти квиток на «пенсію».

пеший туризм

Ну ось він «Старт», швидко організовую самонаведення з самозняттям на перильках, пробігаю цей етап, смиг на переправу вгору. Йде важко, але якщо додати фізуху, то в контрольний час можна вкластися. Але карабін заклинило, він не розмуфтовується. Час ніколи не працював на своїх учасників, тепер він безжально з'їдає останні мої хвилини на дистанції. Лише під навантаженням вдалося размуфтовати цю сталь....далі вниз і відразу на вузли. Не вистачило усього десяти секунд для отримання подальшого задоволення від участі. Наш вечір був завершений тортиком з шампанським і душевними гітарними піснями.

День 2. Вихід на командну дистанцію. Сонний вечір стомлено закликає всіх учасників згортатися та йти зі спортзалу.

Вихід на командну дистанцію.

Кругова дистанція активно спостерігає за роботою, лінійна веселиться з нападу образних рухів спортсменів. Наш вихід, тактика чітко поставлена – хто за ким йде. Кожна зв'язка провішує мотузки на етапах, залишає, проходить протягом і знімає залишені іншими учасниками команди мотузки – і так по колу. Далі всі збираємося для натягування крутопохилої переправи. Вантаж переправляється окремо. Ми все встигли, лишень мотузку залишили, нічого страшного.

Круговая дистанция

На цьому наші пригоди закінчилися, суддівська колегія оголосила збір, ну а ми побігли вечеряти. Вночі прийшли гості з м. Маріуполь, тепер кругова гра на гітарі, задушевні пісні та останній акорд пісні «Спокійна ніч» групи Кіно,  після якої різко зник Магомедов Олексій.

День 3. Недільний ранок, ніхто не хоче вставати. Подача заявок запланована занадто рано. Які там документи, коли кульмінація сну. Пора збиратися на рятувальні роботи позачергово, з дозволу головного судді. Потяг з Києва занадто рано, потрібно встигнути скрізь відзначиться. В'язка кокона пройшла швидко, потерпілий до підйому готовий.

Нав'язуємо павука для подальшого підйому наверх

Нав'язуємо павука для подальшого підйому наверх. На цьому етапі не вклалися в контрольний час. Подальші спроби теж зазнали невдач. Як кажуть, «Можна програти битву, але виграти війну». Попереду – «розбір польотів» над помилками з виробленням швидкості на етапах. А зараз – міцні обійми на прощання.

Перше місце чемпіонату України з пішохідного туризму зайняла команда з Луганської області, хлопці дійсно молодці!
Вразили всіх своєю швидкістю, технікою, прагненням до лідерства.

Переможці отримали цінні призи від ТМ Red Point."

Більше фото дивіться тут: vk.com/album

подарки от тм Red Point

Сприяти розвитку активного відпочинку – один з напрямків діяльності Red Point. Ми вже виступили партнерами:

• Відкритої першості Дніпропетровська по техніці альпінізму-2012;
• Urban Tower Fest 2012 – змагання зі скелелазіння на штучному рельєфі;
• Дитячого туристичного зльоту-фестивалю «Мандруємо Разом»;
• Мультигонки Х-Крим;
• Пригодницької гонки в Дніпропетровській області;
• Змагань з техніки пішохідного туризму "Київський листопад 2012";
• Першосхождення на Р-2 (Симанг-Гімал) 6251 м;
• Чемпіонату Дніпропетровської області з гірського туризму.

І це лише початок. Ми раді підтримати події, спрямовані на популяризацію активного відпочинку. Тому, якщо ви плануєте цікаву подію, розкажіть нам про неї та ми постараємося бути вам корисні;)

НАСТУПНА УСІ НОВИНИ ПОПЕРЕДНЯ
Залишайся в курсі новин

Підписуйся та дізнавайся першим про новинки та думки експертів

Ви успішно підписались на розсилку.

Закрити