НОВИНА 22 ЖОВТНЯ 2014

Будинок, який побудував Red Point, або огляд кемпінгового намету Tavrika 4

Зовсім недавно наш друг і експерт з тестування спорядження Pablitto (Павло) у своєму блозі опублікував детальний огляд однієї з нових моделей наметів – Tavrika 4. Поспішаємо поділитися оглядом. Швидше читайте, оцініть універсальність та міцність конструкції нового намету, купуйте, тестуйте та діліться своїми відгуками!

 розміри намету Red Point Tavrika 4

"Багато хто з вас любить подорожувати та відпочивати на природі. І багато, впевнений, вважають за кращий комфортний відпочинок, для якого мало підходить спорядження, призначене для пішохідного туризму. Звичайно, в легких і компактних наметах теж можна відпочивати, але якщо є бажання відпочивати зручно, то потрібно звернути увагу на спеціально спроектоване для таких потреб спорядження.

Кілька років тому на ринок туристичного спорядження України буквально увірвався новий бренд – Red Point. Завдяки продуманій конструкції і ергономіці своїх виробів (які, ДО РЕЧІ, проектувалися людьми, що не з чуток знають про альпінізм і туризм) і використання в їх виробництві сучасних матеріалів та фурнітури, він за пару років здобув популярність та визнання не тільки у нас в країні.

Отже, зустрічайте! Мій тест-зразок сьогодні – це 4-х місцевий кемпінговий намет Tavrika 4, мова про який і піде в огляді.

Описова частина:

• 4-х місний кемпінговий намет Tavrika 4 являє собою виріб «тунельного» типу, що складається з тенту, який виготовлений з тканини Polyester 185T, PU Coating 5000 mm H2O, і внутрішнього намету з Nylon Rip Stop 68d 210T.

• Підлога внутрішнього намету та знімна підлога в тамбурі виготовлені з міцної, стійкої до стирання тканини Polyester Oxford 150D, PU Coating 10 000 mm H2O.

• У конструкції намету та вікон тенту використана антимоскітна сітка.

якість матеріалів наметів Red Point Tavrika 4

• Всі шви біля намету проклеєні, що в комплексі з грамотно підібраними матеріалами не один рік буде забезпечувати безпрецедентний захист від вологи.

• Пряжки типу Fastex від UTX Duraflex, що виконують свої функції навіть в негативну температуру, і «блискавки» від YKK з петлями, користуватися якими можна навіть в рукавичках, алюмінієві дуги і кілочки – все в цьому наметі зроблено для того, щоб служити довго, витримуючи будь-які негаразди погоди.

 фурнітура замки дуги в наметах Red Point Tavrika 4

• Компресійний чохол вкрай зручної і продуманої конструкції. Це не класична сумка на "блискавці", як у інших виробників. Це своєрідний баул, що трансформується в килимок, на якому можна складати елементи намету. Причому складати їх у важких умовах, як попало, навіть мокрими. Затягнувши горловину на шнурок і зафіксувавши додатковими зтяжками, оснащеними пряжками типу Fastex, можна значно стиснути чохол та зменшити його обсяг.

• Збоку на чохлі присутня інформація про назву моделі, виробника і технічні характеристики намету.

• Водонепроникна конструкція і дві великі лямки дозволяють носити чохол на манер рюкзака та додатково використовувати його в таборі, наприклад, для зберігання речей.

чотиримісний намет з мінімальною вагою Red Point Tavrika 4

• Тент у даного намету має вигляд "тунелю".

 туристичні кемпінгові намети Red Point Tavrika 4

Завдяки такій конструкції корисна площа намету буде більше. У тенту є два входи (збоку і на торці) і 5 вікон, які забезпечені антимоскітною сіткою та можуть бути відкриті/закриті або перебувати в стані «провітрювання» (вікно в торці намету), під час дощу або вітру. У відкритому стані вони забезпечують безпрецедентну вентиляцію, підтримуючи комфортну температуру навіть в жарку пору року.

 вентиляційні отвори в кемпінгових наметах Red Point Tavrika 4

На одному з торців намету знаходиться вентиляційний отвір, який прикрито козирком від дощу. Козирок можна скласти, вийнявши спеціальну вставку на липучці.

 надлегкі водонепроникними кемпінгові намети Red Point Tavrika 4

За рахунок наявності в конструкції тенту збільшеної кількості штормових відтяжок, (довжину яких можна регулювати і які для безпеки мають світловідбиваючі елементи), намет буде впевнено «себе почувати» навіть при сильних поривах вітру.

штормові відтяжки в наметах Red Point Tavrika 4

Зовні у тенту присутні канали для алюмінієвих дуг, горловини яких для зручності користувача позначені червоною тасьмою. Для рівномірного натягу тенту поза каналами присутні додаткові пластикові гачки.

Всі силові місця у тенті (місця кріплення відтяжок, кілочків) посилені додатковим шаром тканини, нижні кріплення для дуг – алюмінієві. Всі шви проклеєні.

 дюралюмінієві дуги в наметах Tavrika 4 українського виробника Red Point

З одного боку нанесений логотип фірми виробника. Тент спроектований таким чином, що його може встановити одна людина.

швидка і легка установка кемпінгових наметів Red Point Tavrika 4

Тент можна використовувати як окремо, так і з внутрішнім наметом. У першому випадку в наметі можна розмістити більшу кількість людей або речей. У другому – біля намету залишається місткий тамбур, в якому можна з комфортом розмістити столик, кілька стільців або обладнати там кухню.

Внутрішній намет виготовлений з тканини та антимоскітної сітки. Це зроблено для того, щоб забезпечити максимальну вентиляцію і захист від комарів.

 внутрішній намет кемпінгових Red Point Tavrika 4

Вхід також дубльований шаром сітки. Підлога ж має проклеєні шви та посилення додатковим шаром тканини в кутах. Намет легко кріпиться до тенту за допомогою спеціальних відтяжок і пряжок типу Fastex.

 схема збірки кемпінгових наметів Red Point Tavrika 4

Всередині і зовні (біля входу) у намету присутня велика кількість кишень з сітки, які допомагають грамотно організувати її внутрішній простір. Все під рукою, і добре видно, що і де лежить.

Знімна підлога в тамбурі служить для того, щоб не носити бруд  у внутрішній намет і дотримуватися чистоти в місцях з глинистим грунтом або під час дощів.

 органайзери туристичних наметів Red Point Tavrika 4

Він легко і швидко кріпиться та його можна використовувати окремо, наприклад, застеливши землю і поклавши зверху такі «ніжні» «самонадувні» килимки, не боячись їх пошкодити.

 кемпінгові намети з просторими тамбурами Red Point Tavrika 4

У комплект входять три алюмінієві дуги діаметром 11 мм, міцні і легкі, вони не бояться ультрафіолету і надійно утримують та розтягують всю конструкцію намету. Завдяки "гумці" скласти їх дуже просто, при цьому знижується ризик втрати компонентів дуги.

 туристичні намети з зовнішніми дугами Red Point

Намет комплектується двома сталевими стійками діаметром 16 мм – вони потрібні для підтримки козирка, біля входу у тенті.

 екстримальне туристичне спорядження Red Point Tavrika 4

Для надійної фіксації в їх конструкції присутні пружини.

Кілочки алюмінієві, круглого перетину, досить легко проникають в грунт різної щільності.

 комплектуючі до наметів Red Point Tavrika 4

Закруглена частина надійно утримує петлі тенту і підлоги.

петлі тенту і підлоги наметів Red Point Tavrika 4

Технічні характеристики:

• 4-х місцевий кемпінговий намет;
• тип «тунельний», є можливість використовувати модель без внутрішнього намету;
• вітростійка конструкція;
• встановлюється однією людиною;
• тент з тканини Polyester 185T, PU Coating 5000 mm H2O;
• внутрішній намет з тканини Nylon Rip Stop 68D 210T;
• підлога (включаючи знімну) з тканини Polyester Oxford 150D, PU Coating 10 000 mm H2O;
• проклеєні шви тенту та підлоги;
• зручний компресійний чохол у комплекті;
• алюмінієві дуги, діаметр 11 мм;
• сталеві стійки, діаметр 16 мм;
• алюмінієві кілочки;
• фурнітура від UTX Duraflex;
• "блискавки" від YKK;
• розміри 180х255+230х255х180/170 см;
• вага 8,75 кг;
• гарантія 12 місяців.

Намет, загальний вигляд:

 розміри намети Red Point Tavrika 4

Габаритні розміри намету в компресійному чохлі:

компресійний мішок намети Red Point Tavrika 4

Послідовність установки тенту:

схема установки кемпінгового намету Red Point Tavrika 4 як встановити намет із зовнішніми дугами Red Point Tavrika 4

Приклад використання тенту без внутрішнього намету:

зовнішній намет без внутрішнього тенту Red Point Tavrika 4

Приклад експлуатації намету в зборі:

 використання кемпінгових наметів Red Point Tavrika 4

Приклад облаштування тамбура:

 кемпінгові намети з великими тамбурами і вентиляційними вікнами Red Point Tavrika 4

Приклад використання знімної підлоги:

намети зі знімним підлогою Red Point Tavrika 4

Заключительная часть, выводы:

Щодо мене, намет Red Point Tavrika 4 ближче інших наближено до ідеалу. І чому? Давайте відповім.

В першу чергу, матеріали, з якої він виготовлено та  вага. У багатьох кемпінгових наметів відомих виробників підлога виконана з матеріалів на основі поліетилену. Як результат, це громіздкі та важкі в складеному стані конструкції. Ну а стійки зі склопластику? Товсті. Важкі! Наступив на таку ненавмисно – і все, полагодити її в умовах природи вкрай складно. А з алюмінієм що? Вигнув об коліно - і немає проблем.

Мудровані "купольні конструкції" з купою дуг сам не збереш і не встановиш. У Tavrika 4 – все лаконічно і просто. У цьому ви могли самі переконатися, подивившись фотографії та відео-огляд.

Так само не можу не відзначити колір тенту намету. Дуже вдалий, він органічно вписується практично в будь-яку місцевість, не нагрівається на сонці і не привертає до себе уваги.

Кому підійде такий намет? Туристам, які втомилися "тулитися" в маленьких наметах, любителям подорожувати на автомобілях або човнах, рибалкам, мисливцям, ну і в наш нелегкий час – звичайно, військовим.

Завдяки простій конструкції, міцності і, повторюся, продуманості, всі перераховані вище категорії користувачів легко впораються з наметом та довгі роки будуть отримувати задоволення від її експлуатації.

Рекомендую!"

Джерело: pablittocoldblooded.wordpress.com

Дякуємо Павлу за чудовий та детальний огляд нашого нового кемпінгового намету. І вже думаємо, щоб ще такого надати для майбутнього тесту;)

НАСТУПНА УСІ НОВИНИ ПОПЕРЕДНЯ
Залишайся в курсі новин

Підписуйся та дізнавайся першим про новинки та думки експертів

Ви успішно підписались на розсилку.

Закрити