НОВИНА 17 ВЕРЕСНЯ 2012

Сергій Бублік та Микола Шимко готуються до експедиції в Гімалаї

30 вересня 2012 року стартує експедиція нашого експерта та гарного друга Сергія Бубліка на гімалайську вершину Р2 (пік Україна) 6201 м. Метою виїзду буде сходження на одну з найкрасивіших вершин важкодоступної ущелини Ліданда в районі Манаслу (8156 м). Планується пройти маршрут в альпійському стилі – без попередньої обробки, закидань та заздалегідь встановлених проміжних таборів.

Бублик і Шимко - сходження в Гімалаі3

Додаткову цінність цьому заходу додає те, що Сергій та Микола підуть на маршрут малою групою – двійкою, що значно складніше, аніж сходження командою 4-6 чоловік.

Після закупівлі спорядження та продуктів, 4 жовтня команда виїде з столиці Непалу – Катманду і протягом 6 днів буде йти пішки до базового табору. Орієнтовно 15 жовтня хлопці почнуть роботу на маршруті, проходження якого займе від 5 до 7 днів.

 Вершина РЗ (пік Україна). Гімалаї. Red Point

Це буде вже не перше сходження Сергія на Р3. Вісім років тому він піднявся на вершину більш простим маршрутом з півдня. У той час були вивчено інші, можливі варіанти підйому на вершину.

За словами Сергія, перепад стінної частини маршруту, який їм належить пройти по південному ребру близько 1000 м, з крутизною ключових ділянок до 90 градусів, і середньою крутизною 60-70 градусів. Імовірно, маршрут 6 категорії складності.

Історія сходжень на пік Р3:

2001 рік – першосходження з півночі, по західному ребру Р3 (сніжно-льодовому).
Склад: Мстислав Горбенко – керівник, Михайло Загірняк, Вадим Леонтьєв і Сергій Пугачов.

2004 рік – сходження з півдня по східному схилу (сніжно-льодовому).
Склад: Ковальов Сергій-керівник, Лавриненко Олександр, Бублік Сергій, Вербицький Орест.

2007 рік  спроба команди одеситів пройти прямовисну південну стіну (негода, закінчення строків експедиції).
Склад: Могила Володимир  керівник, Лавриненко Олександр, Цушко Тарас, Клебанский Володимир.

 Вершина РЗ (пік Україна). Гімалаї. Red Point

Сергій Бублік:

«Нитка маршруту виглядає красивою і логічною. Ідея пройти цю лінію не покидає мене з 2004 року, коли ми їздили у цю ущелину з метою розвідки шляхів підйому на Гімал-Чулі (7893 м) та РЗ (6201 м)

Під час підготовки до цього сходження був проведений виїзд на Кавказ та вчинено сходження на обидві вершини Ельбрусу. Основною метою цієї поїздки було отримати акліматизацію – а також протестувати і «обстріляти» намети, з якими будемо їхати у Гімалаї»

У цій експедиції хлопці будуть використовувати намети, спальники та рюкзаки Red Point. Докладними звітами про тестування ми поділимося на нашому сайті у листопаді. Стежте за новинами з Гімалаїв на нашому сайті іта на наших сторінках Facebook і Вконтакті ;)

Команда Red Point бажає альпіністам гарної погоди і чекає з розповідями і враженнями!

Перші звістки з Гімалаїв читайте в новинах тут і тут.
Читайте також www.risk.ru.

НАСТУПНА УСІ НОВИНИ ПОПЕРЕДНЯ
Залишайся в курсі новин

Підписуйся та дізнавайся першим про новинки та думки експертів

Ви успішно підписались на розсилку.

Закрити