НОВИНА 18 ЧЕРВНЯ 2015

Учимся носить туристический рюкзак

Правильно підібраний рюкзак – це чудово! Але потрібно ще навчитися укладати в нього речі та знати, як одягати «напарника по походу», як правильно носити туристичний рюкзак. Як розподілити спорядження та продукти? 

Наскільки туго потрібно затягувати ремені та лямки? Давайте розбиратися.

Як правильно носити рюкзак: поради від Red Point

Як укладати речі в рюкзак

Упакувати рюкзак – майже мистецтво, осягнути яке допоможе тільки практика. Ми розповімо про найбільш важливі правила укладання рюкзака:

Розміщувати вантаж необхідно максимально щільно, всі порожнечі заповнювати дрібними або м'якими речами;
• Речі, які будуть потрібні на стоянці (продукти, змінний одяг), краще складати вниз. Ліхтарик, пляшку води, дощовик тримайте зверху або в зовнішніх кишенях.
• Важкі предмети розподіліть максимально близько до спини, але не занадто низько. Інакше зміститься центр ваги і при ходьбі доведеться нахилятися вперед.
• У спину нічого не повинно впиратися або тиснути.

Правила носіння рюкзаків

Як носити туристичний рюкзак? Найперше – не закидати різко рюкзак на спину! Спершу потрібно поставити його на ногу, напівзігнуту в коліні, потім акуратно підняти та надіти лямки. Так ви мінімізуєте ризик надірвати спину або потягнути м'яз.

Наступний етап – відрегулювати ремені. Робити це необхідно у такій послідовності: поясний ремінь, плечові лямки, грудна стяжка, стабілізуючі ремені.

На пояс припадає близько 70% ваги рюкзака, тому варто переконатися у надійності фіксації цього ременя. Плечові лямки повинні щільно прилягати до лопаток. Якщо правильно налаштувати грудну стяжку, вона не буде заважати при ходьбі. Деякі туристи під час походів по рівній місцевості її й зовсім не фіксують. Якщо плануєте активно пересуватися, підніматися або спускатися з гір, то затягнути грудний ремінь вкрай потрібно.

Важливі деталі  в дрібницях

Продумана до дрібниць ергономіка рюкзаків Red Point допоможе не тільки доставити вантаж до пункту призначення, а й зробити це максимально комфортно.

Полегшені рюкзаки SPEEDLINE 30 и SPEEDLINE 50 незамінні для нетривалих походів і сходжень. Вони мають алюмінієвий каркас, що допомагає рівномірно розподіляти навантаження, а їх анатомічні лямки НЕ будуть обмежувати рухів. Грудна стяжка і регульований поясний ремінь гарантують надійну фіксацію.

Рюкзак Speedline

• Експедиційна модель HIKER 75 – перший помічник для сходжень. Рюкзак оснащений регульованим під зріст та анатомію туриста підвісною системою V-1 Back System. Грудна стяжка регулюється за висотою, а м'яка поясна подушка допоможе закріпити рюкзак максимально комфортно.

Рюкзак Hiker 75

• Експедиційний рюкзак TERRAIN 75 за рахунок невеликої ваги можна використовувати для альпінізму. Він має алюмінієвий каркас, регульований поясний ремінь та міцну грудну стяжку.

Рюкзак Hiker

Кожен похід – це море нових емоцій. Red Point робить все, щоб ці емоції були лише позитивними.

НАСТУПНА УСІ НОВИНИ ПОПЕРЕДНЯ
Залишайся в курсі новин

Підписуйся та дізнавайся першим про новинки та думки експертів

Ви успішно підписались на розсилку.

Закрити