НОВИНА 03 СЕРПНЯ 2014

Про тенти загалом

Команда розробників Red Point продовжує слідувати основній ідеї, закладеній в основі всього нашого спорядження. Ми створюємо якісні, продумані, функціональні рішення, засновані на досвіді професіоналів – туристів, альпіністів і мандрівників.

туристические тенты Red Point

У цьому сезоні в нашому асортименті вперше з'явилися універсальні туристичні тенти, категорія для нас нова. Познайомити з новинками та  розповісти про них більше, ніж будь-хто інший може тільки наш product-менеджер Максим Лазаренко. Саме його рекомендації та результати тестів ми і пропонуємо сьогодні Вашій увазі:

"Класичний сучасний туристичний тент – річ в поході нууу в принципі не обов'язкова, але вкрай корисна і приємна.

І здавалося б, обійтися без неї цілком можливо – навіщо зайвих грошей платити і зайвий вантаж носити…

А ось уявіть собі ситуацію: йдете ви групою цілий день (нехай це буде, скажімо, перший день походу). Виїзд так довго планувався, всі один одного вже тисячу років не бачили, на плацкартних сильно не наговоришся, на ходу під важкими стартовими рюкзаками також. І ось приходить ваша група на першу ночівлю, і тільки табір поставили, тільки вечерю чергові сфабрикували... і тут починається дощ...: (.

Всі поспілкувалися, миски розібрали і по наметах. А якщо чергові вечерю доварити посуху не встигли,  весь камбуз з усіма кульочками, банками, пальниками і котлами переїжджає в найбільший тамбур намету з наявних (на радість тих, хто в цьому наметі живе:))

Або, наприклад, днювання. Стоїмо де-небудь в альпійській зоні, під перевалом вище лінії лісу так на півкілометра набору висоти. На сонячній південній стороні. В кінці липня. На висоті, ну скажімо, 2 800. І до 10.30 ранку ми маємо десь в середньому + 30 на сонці. Для початку. Не в тіні, тому що найвищий об'єкт, в тіні якого можна сховатися, – це ваш намет висотою максимум метр двадцять, що дає тінь розміром із сірникову коробку, якого якраз вистачить мізинцю вашої лівої ноги :)

водонепроникними туристичні тенти Red Point

Так відбувається, коли у групи тенту немає. Тут можна і зупинитися. Прикладів дискомфорту, які потрібно героїчно долати, не захопивши з собою в похід невеликий компактний тент, можна привести багато.

Коли ж тент є бівак вашої групи,  стає на порядок більш комфортним, затишним і захищеним.

Брати тент в похід собою або не брати – питання, ясна річ, виключно особистих переваг.

 продакт менеджер компаніїї Red Point

Особисто я (авт. Максим Лазаренко) на багаторічному досвіді водіння дитячих і дорослих груп в гірські і піші походи самої різної тривалості, дальності і рівня складності для себе однозначно вирішив, що тент (нехай навіть мінімальний – 3х3 м) я з собою ношу завжди. Плюси від наявності на біваку або зупинці, на маршруті, в негоду тенту багаторазово перевищують для групи мінуси (витрати, вага, обсяг).

 похідні тенти Red Point

Проблеми установки в місцях, де ні дерев, ні кущів, ні інших досить високо" стирчать " над землею об'єктів немає (нема за що розтягнути), останнім часом відпала повністю. Майже завжди ми розтягуємо наші тенти на трекінгових палицях – благо тепер з такими ходить більше половини туристів. Для того, щоб адекватно розтягнути тент розміром 3х3 метри достатньо 4-х трекпалок, а більш масштабний тент – 4х5 метрів – ми, як правило, тягнемо на 6 палицях плюс намагаємося роздобути або виготовити довгу центральну опору.

Ось як це реалізується на практиці:

 тенти похідні Red Point

О тентах Red Point

Уважно вивчивши сучасні рішення, пропоновані нашими колегами-розробниками, в тентах ми реалізували наступні "фішки", що стали на сьогоднішній день не доступними тим, хто хоче купити собі класний похідний тент. А саме:

 туристичні тенти українського виробника RED POINT туристичні тенти українського виробника RED POINT туристичні тенти українського виробника RED POINT туристичні тенти українського виробника RED POINT

• ми не побоялися невеликого подорожчання наших тентів в порівнянні з моделями конкурентів і виконали свої новинки з якісного, прокритого поліуретаном поліестеру з рівнем водонепроникності 4000 м водяного стовпа. Ми зробили ставку на надійність "водонепроникність" і довговічність;

• усі наші тенти по периметру обшиті стропою. Це для того, щоб вони максимально довго витримували сильний вітер і дощ;

• ми посилили тенти Red Point додатковими вставками з тканини, а також спеціально прострочили місця, де тент піддається найбільшому навантаженню на розрив і натяг (в місцях кріплення відтяжок і стійок);

• і не забули вшити додатковий шматок тканини в центр тенту, для підсилення – в місці установки центральної опори.

У підсумку вийшло трохи дорожче і важче аналогів, але набагато надійніше і якісніше.

Випробування нових тентів Red Point у травневих Карпатах

похідний водонепроникними тент Red Point

На травневі погода в Карпатах, як Ви знаєте, може бути найрізноманітніша: від нелюдської спеки + 35 до грозових злив, що змивають все на своєму шляху, і мерзенних затяжних дощів по кілька днів до ряду.

Я тричі виводив різні групи в Карпати Цієї весни – ми брали з собою нові тенти Red Point (різних розмірів). У походах вони стали в нагоді, використовувалися на всіх біваках і відмінно відпрацювали: як в спеку на днюванні, в якості швидкого притулку для групи, коли нас посеред ходового дня накривало грозовою зливою, так і в ті вечори, коли табір неприємно «заливало» по кілька годин.

Окремо хочу відзначити 2 моменти.

Перший: тент Umbra 4х5 був ну незамінний в дитячому поході школярів 7 класу однієї з київських шкіл. Під ним чудово (і зовсім не в тісноті) містилася повністю вся група в складі: 21 школяр, 6 дорослих, гітара, пару працюючих пальників і рюкзак їжі. Так що окремо рекомендую звернути на цю модель увагу колег-інструкторів дитячого туризму, а також всіх, хто подорожує або відпочиває великими компаніями.

тенти туристичні українського виробника Red Point

І другий момент: при установці тенту Umbra 4х5 в цьому ж поході ми вперше застосували таку цікаву штуку, як універсальне кріплення Gear Tie -  довжиною 61 см, від американської компанії Nite Ize. Ми його використовували для фіксації центральної стійки тенту. Знаходили відповідного розміру "дрин", упирали його в посилену зону з внутрішньої сторони тенту, а потім зверху одним рухом обмотували і затискали. Комбінація ця трималася весь похід залізобетонно. І в сильний вітер, і в зливу - затиск тент жодного разу не випустив. Тому рекомендую звернути на цей девайс окрему увагу.

Загалом тенти вийшли гідні: перевірено – мін немає) Рекомендуємо тільки те, чим користуємося і що тестуємо самі."

 компактні легкі надійні туристичні тенти Red Point

Автор: Максим Лазаренко
Інструктор пішохідного та гірського туризму, гірський гід

Попереду-сезон незабутніх пригод і він обов'язково буде вдалим, якщо ви відкриєте його з Red Point;)

НАСТУПНА УСІ НОВИНИ ПОПЕРЕДНЯ
Залишайся в курсі новин

Підписуйся та дізнавайся першим про новинки та думки експертів

Ви успішно підписались на розсилку.

Закрити